Koop nu: Bio boekweitvlokken 3 kg
Hachja, de heilige havermout - een absoluut hoofdbestanddeel in veel keukens dat niet mag ontbreken op de ontbijttafel. Maar wat als dat wel zo was? Hoe zou een wereld zonder havermout eruit zien en zou er iets waardigs voor in de plaats kunnen komen? Misschien iets dat tot dan toe overschaduwd werd door zijn beroemde, vlokkige zusje? Tromgeroffel... en maak het podium vrij voor onze biologische boekweitvlokken! Want deze heeft het allemaal. Als je wilt weten wat precies, blijf dan kijken. Maar eerst, koop biologische boekweitvlokken en laat de fluweelzachte vlokken smelten in je mond!
Recepten met boekweitvlokken
Voordat we gaan kijken hoe veelzijdig onze biologische boekweitvlokken zijn, laten we eerst het vraagteken op je voorhoofd weghalen. Je vraagt je af: wat is boekweit? Wij hebben het antwoord: boekweit is een pseudograan, want het behoort niet tot de familie van de zoete grassen of granen, maar kan in bijna elke context op dezelfde manier worden gebruikt. Hoe? Dat zullen we je nu uitleggen. Het beste en misschien wel het meest geruststellende eerst: in principe kun je onze biologische boekweitvlokken op precies dezelfde manier bereiden als je eerder hebt gedaan met je geliefde havervlokken. Maar boekweitvlokken gaan een stapje verder! De smaak is intens, heerlijk nootachtig en tilt je ontbijt naar een hoger niveau. De beste manier om je boekweitpap af te toppen is met een van onze notenpasta's of gevriesdroogd fruit voor extra crunch om de kers op je boekweitkoek te zetten. Sleutelwoord taart: Je kunt ook bakken met boekweitvlokken. Van vochtig brood tot broodjes tot zoete wafels en pannenkoeken, alles is mogelijk. Onze biologische boekweitvlokken hebben ook veel te bieden op het gebied van voedingsfysiologie. Met 3,7 g voedingsvezels per 100 g zijn ze een bron van vezels en bovendien zijn ze ook vetarm (1,73 g/100 g).
Bestel biologische boekweitvlokken in een voordeelverpakking
Onze boekweitvlokken zijn 100% biologisch geteeld in Europa. Met onze voordeelverpakking van 3 kg kun je je voortaan ook uitleven bij het ontbijt, want ze raken niet zo snel op. Bestel onze biologische boekweitvlokken en zet een nieuwe standaard voor muesli!
Gemiddelde voedingswaarden | per 100 g |
---|---|
Energie (in kj/kcal) | 1467 / 346 |
Vetten | 1.73 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.4 g |
Koolhydraten | 71 g |
waarvan suikers | 0 g |
Voedingsvezels | 3.7 g |
Eiwitten | 9.8 g |
Zout | 0 g |
Productnummer: | BUCH_002 |
---|---|
THT | 01.10.2024 |
Herkomst | Polen, Litouwen, Estland, Letland, Duitsland, Zweden |
Herkomst (verwerking) | Duitsland |
Biologische herkomst | EU Landbouw |
Inhoud: | 3 kg |
Fabrikant | KoRo |
EAN/GTIN | 4260335831168 |
Gegevens | Specificatie |
Biologische controleorganisatie& Biologische oorsprong |
|
Allergie-informatie | Uitleg sporenindicatie |
Levering | Levertijd buiten Duitsland |
Bedrijf |
KoRo Handels GmbH Hauptstraße 26, 10827 Berlin |
Bewaaradvies | Koel en droog bewaren |
Ingrediënten | 100 % boekweit* *van biologische teelt |
Kruisbesmetting | Kan sporen bevatten van GLUTEN, PINDA'S, SOJA, MELK (LACTOSE), NOTEN en SESAM en LUPINE. |
Verkoop beschrijving | Biologische boekweitschilfers |
Toevoeging etiket | Ingrediënten, voedingswaarden en verpakking kunnen variëren. Raadpleeg de productbeschrijving voor de juiste informatie. |
Pers & wederverkopers | Zakelijke foto's downloaden |
Dit is hoe de prijs zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld
Alle informatie zonder garantie!
Sorten & Herkunft

Boekweitkorrels
Deze ongemalen boekweitkorrels zijn lichtgroen tot beige van kleur en lijken op kleine piramides. De korrels zijn zeer geschikt voor ontkieming of kunnen worden gebruikt als ingrediënt in muesli en andere gerechten.
Boekweit komt oorspronkelijk uit Azië en kwam in de vroege Middeleeuwen naar Europa. Boekweit heeft een korte groeifase en groeit ook op zwakke grond, maar is gevoelig voor kou. Het is al sinds de vroege tijden een hoofdvoedsel van de Oost-Europeanen en Rusland is het eerste gedocumenteerde land dat boekweit verbouwt. In 2017 werd wereldwijd 3,8 miljoen ton boekweit geoogst. China is de grootste producent van boekweit wordt op de voet gevolgd door Rusland.
Productie

Zugegeben: Buchweizengrütze wirst Du wahrscheinlich nur sehr selten pur essen. Uns schmeckt der Buchweizenschrot im Smoothie auch deutlich besser. Um Konsistenz, Geruch und Geschmack beurteilen zu können, mussten wir alles ohne pflanzliche Milch oder Obst dazu probieren. Du kannst uns glauben, bei diesem Tasting haben wir mehr als nur 2 Gläser Wasser getrunken.

Die Hauptanbaugebiete liegen in Nordamerika und Asien. Wir wären aber nicht KoRo, wenn wir nicht auch Erzeuger in Europa gefunden hätten. Unser Buchweizen stammt deshalb sogar von Feldern aus Deutschland.

Auf so einem Feld findet der biologisch-dynamische Anbau unserer Buchweizen-Pflanzen nach dem Demeter-Standard statt. Im Mai beginnt die Aussat, damit Du spätestens an kalten Wintertagen Dein warmes Buchweizen-Porridge genießen kannst.

Das freut besonders Menschen mit Zöliakie: Buchweizen sieht zwar ähnlich aus wie Getreide, ist aber eigentlich keins. Die Pflanze zählt zu den Knöterichgewächsen und enthält deswegen auch kein Gluten.

Nach der Ernte wird das Pseudogetreide in dieser Fabrik geschrotet. Dabei werden die Achänen, so nennt man die Samen der Pflanze, einfach nur klein gerieben. Schon ist die Buchweizengrütze bereit für seine Reise in das KoRo-Lager.

Wer es in dieses Lager geschafft hat, kann von sich behaupten: "Ich bin lecker". Genau der richtige Platz für unsere Buchweizengrütze also, um auf Deine nächste Bestellung zu warten.

Amandel Boekweit Pannenkoeken
De veganistische en glutenvrije pannenkoeken op basis van boekweitmeel - hebben een sterke, nootachtige smaak.

Romige appel kaneel chia pap
De geur van kaneel en het geritsel van bladeren. Je kunt overal pompoenen kopen en het is weer tijd om een sjaal te dragen. De herfst staat voor de deur. Om in de stemming te komen, probeer deze heerlijke pap!

Boekweitpannenkoeken met gepofte amarant
Boekweitpannenkoeken met gepofte amarant, een geweldige glutenvrije optie die ook nog eens snel te bereiden is!
Ja, unsere Buchweizenflocken stammen aus biologischem Anbau.
Anders als Haferflocken weisen Buchweizenflocken einen intensiven nussigen Geschmack auf. Sie sind zudem fettarm (1,73 g/100 g) und eine Ballaststoffquelle (3,7 g/100 g). Die Buchweizenflocken von KoRo stammen zu 100 % aus biologischem Anbau und kommen ohne Geschmacks-, Farb- und Konservierungsstoffe aus. Mit der praktischen 3 kg-Vorteilspackung sicherst Du Dir einen langfristigen Vorrat.
Buchweizenflocken enthalten von Natur aus kein Gluten. Dennoch kann es je nach Anbaugebiet bei der Ernte oder der Verarbeitung unserer Bio-Buchweizenflocken zu Kontaminationen mit glutenhaltigem Getreide kommen.
Bei einer kühlen und trockenen Lagerung sind die Buchweizenflocken in der ungeöffneten Originalverpackung mindestens 12 Monate ab Produktionsdatum haltbar.
Aanmelden
Tevreden klanten
G-vrij, heerlijk en geweldig om mee te bakken - ben fan!
Kritische klanten
__TS_HEADLINE__
ABSOLUUT EEN AANRADER!
Super voor muesli
G-vrij, heerlijk en geweldig om mee te bakken - ben fan!
Zeer goed.
Hoge kwaliteit en betaalbaar!
De beste
Bestelling gratis thuisbezorgd? 🤑
Voeg een net gelanceerd product toe aan je mandje en ontvang je hele bestelling gratis thuis! Iets nieuws proberen + gratis verzending = win win!
KoRo GmbH
10.12.2023
Hey, vielen Dank für Dein Feedback. Das MHD kannst Du vor Kauf immer auf der Produktseite nachlesen und dann entscheiden. Alles Liebe Dein KoRo Team :)