





Biologische amarant | 2 kg
incl. BTW, excl. verzendkosten
- 100% biologisch
- Zonder smaakstoffen, conserveringsmiddelen of kleurstoffen
- Afwisselingsrijke bijgerecht
- Wonderkorrel van de Inkas, voor hartige én zoete gerechten
Op voorraad,
levertijd 3-5 werkdagen
Alles in een oogopslag Biologische amarant
Amarant, een gierstachtig etenswaar, komt uit de familie van de vossenstaart familie. Het is geen traditioneel gewas, maar evenals gierst en quinoa, een glutenvrij pseudo-graan. Tijdens het Inca tijdperk was Amarant een waardevolle wonderkorrel en werd het als goud verhandeld onder de Azteken. Amarant is gevestigd in India en Latijns-Amerika, waar ook het populaire pseudo-graan wordt verbouwd. Amaranth heeft een fijne nootachtige smaak, is glutenvrij en is geschikt voor hartige en zoete gerechten.
De zaden worden gebruikt als granen. Ze zijn een geweldig bijgerecht en zijn ideaal met stoofschotels of muesli. Van amarant kunnen prachtige pasteitjes worden gemaakt. In geplette vorm kan amarant worden gebruikt om brood en gebak te maken.
Gemiddelde voedingswaarden | per 100 g |
---|---|
Energie (in kj/kcal) | 1600 / 380 |
Vetten | 6,5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1,9 g |
Koolhydraten | 56 g |
waarvan suiker | 1,6 g |
Vezels | 12 g |
Eiwitten | 15 g |
Zout | 0,1 g |
Artikel nr. | AMA_003 |
Herkomst | India |
Inhoud | 2 kg |
Merk | KoRo |
EAN | 4260335835654 |
Gegevens | Specificatie |
Biologische certificatie | DE-ÖKO-039 |
Sporen | Sporenindicatie |
Levering | Levertijd buiten Duitsland |
Bedrijf | KoRo Handels GmbH Koppenplatz 9, 10115 Berlin |
Bewaarwijze | Koel en droog bewaren, beschermen tegen warmte |
Ingrediënten | 100% amarant* *gecontrolleerd biologisch |
Kruisbesmetting | Kan sporen bevatten van GLUTEN, andere NOTEN en SESAM. |
Verkoopbenaming | Biologische amaranth |
Biologische herkomst | Nicht-EU-Landwirtschaft |
Pers & wederverkopers | Afbeeldingen |
Van experts voor experts

Amarant zaden
Amarant bestaat uit kleine, ronde korrels die geelachtig tot beige van kleur zijn. De korrels hebben een nootachtige, licht bittere smaak en bieden u veel vezels.
Gepofte amarant
Om de geel tot goudkleurige gepofte amarant te verkrijgen worden de amarant korrels voor korte tijd onder druk verhit. De gepofte amarant is licht en luchtig en is geweldig in muesli.
Amarant vlokken
Bij amarant vlokken worden de korrels zachtjes gestoomd en gerold. Ze smaken ook nootachtig, zijn zeer fijn en hebben een geelachtige kleur.
Amarant meel
Om meel van amarant te maken, worden deze gemalen. Afhankelijk van de maalgraad wordt een min of meer fijn poeder verkregen. Met zijn nootachtige smaak kan het op vele manieren worden gebruikt.
De KoRo prijsgrafiek Biologische amarant
? |
|
||||
? |
|
||||
? |
|
||||
? |
|
||||
☁️ |
|
||||
? |
|
||||
⭐️ |
|
-
Wat is de KoRo prijsgrafiek?
In de grafiek ziet u de prijs per basiseenheid (meestal 100g). Daarnaast kunt u de reden voor een prijsverlaging of -verhoging achterhalen door op de infocirkels te klikken. -
Waarom verandert de prijs?
De veelal jaarlijkse grondstofoogsten hebben een invloed op de relatie tussen vraag en aanbod op de markt. Als de oogst slecht is, moeten we ook een hogere prijs betalen voor grondstoffen. Door de sterke invloed van externe factoren zoals wind & weer, klimaat en natuurlijke gebeurtenissen op de oogst, hebben wij langetermijncontracten met onze producenten voor kruisoogst afgewezen. -
Waarom informeert KoRo u over prijswijzigingen?
Open communicatie is voor ons bij KoRo bijzonder belangrijk en maakt deel uit van onze visie. Daarom houden wij u graag op de hoogte van de ontwikkeling van onze prijzen. Zo geeft de KoRo-prijsgrafiek een transparant inzicht in de ontwikkeling van de productprijzen.
De KoRo prijs-letter
* Geen overdracht van gegevens aan derden, annulering op elk moment mogelijk.

Biologische amarant Laat je inspireren!
Veel gestelde vragen Biologische amarant
Welke gerechten kan ik maken met amarant?
Je kan amarant gebruiken als bijgerecht of het in je soep, risotto of gebak doen.
Hoe kook ik amarant?
Eerst moet je het warm water wassen. Daarna doe je de amarant in kokend water en laat je het op een laag vuurtje staan voor 30 minuten. Haal de pan van het vuur een laat deze nog 10-20 minuten afkoelen.
Is amarant glutenvrij?
Ja, het is glutenvrij.
Hoeveel calorieën heeft gekookte amarant?
100 gram gekookte amarant heeft ongeveer 102 calorieën.
Hoe smaakt amarant?
Het smaakt noot-achtig.