






Biologische groene olijven met pit 400 g
incl. BTW, excl. verzendkosten
- Van de biologische landbouw
- Intensieve kruidige smaak
- Natuurlijk
- In pekel in glas
- Ideaal voor olijvenpasta's, dips, salades of voor snacks
Op voorraad,
levertijd 5-7 werkdagen
Alles in een oogopslag Biologische groene olijven met pit 400 g
Onze groene olijven in een glas zullen u niet alleen verrukken met hun onweerstaanbaar kruidige smaak - ze nemen u mee op een culinaire reis naar de olijfplantages van Griekenland op een zonnige nazomerdag. Kun je het getjilp van de krekels al horen?
Natuurlijk en superaromatisch
Groene olijven worden bijzonder vroeg geoogst, waardoor ze een intense smaak krijgen. Het vruchtvlees is ook iets steviger dan dat van olijven die langer zijn gerijpt. Om u de best mogelijke smaakbeleving te geven, betrekken we al onze groene olijven uit de biologische landbouw. Om ervoor te zorgen dat het kruidige frisse aroma niet verloren gaat op weg naar uw huis, worden onze olijven gepekeld in pekel en in hun natuurlijke staat met steen achtergelaten.
Groene olijven als echt allround talent
Onze Griekse olijven zijn ideaal voor de bereiding van hartige pasta's en verse dips of voor het verfijnen van salades. Maar u kunt ze natuurlijk ook gebruiken voor zelfgebakken olijfbrood of als pittig ingrediënt voor mediterrane vleesgerechten. Met hun sterke eigen smaak geven ze een speciaal tintje aan elk van uw gerechten. Maar de groene olijven zijn waarschijnlijk het beste te gebruiken als pittig aperitief, bijvoorbeeld bij een glas wijn met vrienden.
Het bijzondere aan onze groene olijven
U weet het waarschijnlijk ook - de meeste olijven worden ontpit aangeboden om het u gemakkelijker te maken ze verder te verwerken of direct op te eten. Vaak wordt echter vergeten dat olijven zonder pitten veel sneller hun speciale aroma verliezen. Voor de maximale pittige smaak kunt u daarom bij ons groene olijven met pit kopen. Bovendien zijn ze niet alleen een bron van vezels, maar ook rijk aan onverzadigde vetzuren. Op deze manier kunnen ze u helpen met een evenwichtig en rijk dieet.
Gemiddelde voedingswaarden | per 100 g |
---|---|
Energie (in kj/kcal) | 624 / 149 |
Vetten | 16 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2,3 g |
Koolhydraten | 0 g |
waarvan suiker | 0 g |
Vezels | 3,1 g |
Eiwitten | 0,9 g |
Zout | 4 g |
Artikel nr. | OLIVE_001 |
Herkomst | Griekenland |
Inhoud | 400 g |
Merk | KoRo |
EAN | 4260654786347 |
Gegevens Vanwege technische redenen kunnen de gegevens afwijken. Indien je specifieke vragen hebt, kan je contact opnemen met onze klantenservice. | Specificatie |
Biologische certificatie Vanwege technische redenen kunnen de gegevens afwijken. Als je specifieke vragen hebt, neem dan contact op met onze klantenservice. | GR-BIO-03 |
Sporen | Sporenindicatie |
Levering | Levertijd buiten Duitsland |
Bedrijf | KoRo Handels GmbH Koppenplatz 9, 10115 Berlin |
Bewaarwijze | Koel en droog bewaren |
Ingrediënten | Biologische groene olijven, water, zout, zuurteregelaar: citroenzuur |
Kruisbesmetting Kruisbesmetting is de ongewenste overdracht van besmetting op een product. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door restanten van ander voedsel in de productie-installatie. Dit bericht is voornamelijk bedoeld voor mensen met een allergie. Volgens het consumentenadviescentrum worden voedingsmiddelen die onbedoeld kruisbesmet zijn met dierlijke producten als veganistisch beschouwd. | Geen allergenen volgens EU-verordening 1169/2011 inbegrepen. |
Verkoopbenaming | Biologische groene olijven met pit |
Biologische herkomst | EU-landbouw |
Pers & wederverkopers | Afbeeldingen |
De KoRo prijsgrafiek Biologische groene olijven met pit 400 g
👩💻 |
|
||||
⭐️ |
|
-
Wat is de KoRo prijsgrafiek?
In de grafiek ziet u de prijs per basiseenheid (meestal 100g). Daarnaast kunt u de reden voor een prijsverlaging of -verhoging achterhalen door op de infocirkels te klikken. -
Waarom verandert de prijs?
De veelal jaarlijkse grondstofoogsten hebben een invloed op de relatie tussen vraag en aanbod op de markt. Als de oogst slecht is, moeten we ook een hogere prijs betalen voor grondstoffen. Door de sterke invloed van externe factoren zoals wind & weer, klimaat en natuurlijke gebeurtenissen op de oogst, hebben wij langetermijncontracten met onze producenten voor kruisoogst afgewezen. -
Waarom informeert KoRo u over prijswijzigingen?
Open communicatie is voor ons bij KoRo bijzonder belangrijk en maakt deel uit van onze visie. Daarom houden wij u graag op de hoogte van de ontwikkeling van onze prijzen. Zo geeft de KoRo-prijsgrafiek een transparant inzicht in de ontwikkeling van de productprijzen.
De KoRo prijs-letter
* Geen overdracht van gegevens aan derden, annulering op elk moment mogelijk.

Biologische groene olijven met pit 400 g - Een blik achter de schermen

Anbau im Mittelmeerraum
Schätzungen zufolge werden rund neun Millionen Hektar für die Bepflanzung von Olivenbäumen gebraucht. Jährlich bringen sie eine Ernte von etwa 17 Millionen Tonnen Oliven. Die meisten Olivenplantagen befinden sich im Mittelmeerraum – vorneweg Griechenland, Italien, Spanien und die Türkei.

Der Olivenbaum
Der von Natur aus immergrüne Olivenbaum liebt die Wärme. Das auch als Echter Ölbaum bezeichnete mediterrane Gewächs kann sogar längeren Trockenperioden standhalten. Der Olivenbaum ist zwar ein recht langsam wachsender Baum, jedoch wird er nicht selten bis zu viele hundert Jahre alt.

Zunächst blüht der Baum
Zwischen Ende April und Anfang Juli blüht der Olivenbaum. Seine Blütenstände können bis zu 40 Blüten tragen. Aus ihnen entwickeln sich in den Sommermonaten einsamige Steinfrüchte – die Oliven. Wie schnell der Reifeprozess fortschreitet, hängt von den Sonnenstunden, der Temperatur, aber auch der jeweiligen Sorte ab.

Erntezeit in den kälteren Monaten
Die ersten Oliven lassen sich ab Mitte November ernten. Sie zeichnen sich in der Regel durch ihren intensiven Geschmack und ihre Bissfestigkeit aus. Wartet man mit der Ernte bis zum Dezember oder Januar, ändert sich die gelb-grünliche Farbe zu einem rötlich-violetten Ton. Das Fruchtfleisch wird weicher und auch das Aroma allmählich milder.

Fun Fact
Weltweit werden zwischen insgesamt ca. 1 000 verschiedenen Olivensorten unterschieden. Es gibt also noch viel zu entdecken!

Fermentierung
Nach der Ernte werden unsere Oliven fermentiert, um ihre natürliche grüne Farbe und ihre Nährstoffe beizubehalten.

Strenge KoRo-Qualitätskontrolle
Nachdem die Oliven mit Salzlake in unsere Gläser gefüllt wurden, müssen sie sich nun noch einer Qualitätskontrolle unterziehen. Damit stellen wir sicher, dass bei Dir nur die beste Qualität ankommt.
Veel gestelde vragen Biologische groene olijven met pit 400 g
Hoeveel calorieën zitten er in 100 g biologische groene olijven?
100 g van onze groene olijven bevatten 149 kcal.
Kunnen groene olijven me helpen af te vallen?
Een calorietekort is nodig om af te kunnen vallen. Hiervoor is naast voldoende beweging een bijzonder uitgebalanceerde voeding belangrijk. Onze olijven kunnen er deel van uitmaken.
Hoe lang kunnen de groene olijven in de pot blijven en hoe kunnen ze het beste worden bewaard?
Onze groene olijven zijn ongeveer 24 maanden gesloten. Zorg ervoor dat je ze op een koele en donkere plaats bewaart. Na opening moet je de olijven binnen 14 dagen consumeren.
Mag ik groene olijven eten als ik zwanger ben?
Groene olijven zijn in principe toegestaan tijdens de zwangerschap. Als je je nog steeds zorgen maakt, praat er dan gewoon over met een arts.
Wat zeggen anderen? Biologische groene olijven met pit 400 g
16 Beoordelingen


















Zeer goede kwaliteit voor een eerlijke prijs.
Zeer goede kwaliteit voor een eerlijke prijs.

De beste deal bij KoRo. Zoveel
De beste deal bij KoRo. Zoveel heerlijke olijven in de kwaliteit die nergens anders te krijgen is voor de prijs.

Zeer goed en fijne smaak.
Zeer goed en fijne smaak.

Mega lecker ?
Super te combineren met Anti Pasti. Uitstekende smaak. Prijs / prestatie helemaal in orde.

Grote en sterke smaak. Graag weer!
Grote en sterke smaak. Graag weer!

Mmmhhh
Ik hou van olijven!

Super kwaliteit en fijne smaak! De beste
Super kwaliteit en fijne smaak! De beste olijven die ik in lange tijd heb gegeten! En ze zijn al weer bijna leeg; oh nee!!!!

Super kwaliteit
Verslavend potentieel voor olijf liefhebbers. De kwaliteit en smaak zijn volledig overtuigend.

Super lekker en een eerlijke prijs
Super lekker en een eerlijke prijs

Alle opmerkingen over"Biologische groene olijven met pit 400 g"
Zeer goede kwaliteit voor een eerlijke prijs.
Zeer goede kwaliteit voor een eerlijke prijs.


Sooo lecker!
Sooo lecker!
Goede prijs-prestatieverhouding
Goede prijs-prestatieverhouding
Fein
Echt goede smaak en enorme vorm! Jammer dat er hier bij Koro nog steeds geen olijven zonder pit zijn, maar met de kwaliteit kun je een oogje dichtknijpen. ;)
De beste deal bij KoRo. Zoveel
De beste deal bij KoRo. Zoveel heerlijke olijven in de kwaliteit die nergens anders te krijgen is voor de prijs.

