Ingrediënten, voedingswaarden en verpakking kunnen variëren. Voor de juiste informatie zie de productbeschrijving.
Biologische polenta 2 kg

Biologische polenta 2 kg

  • 100 % fijn maïsgriesmeel voor romige polenta
  • Maïs van gecontroleerde biologische teelt
  • Veganistisch en vezelrijk
  • Met waardevolle zaden
  • Voorraadverpakking
€ 5,00
€ 2,50 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Direct gereed voor verzending, levertijd ca. 3-5 werkdagen

Durch technisch bedingte Verzögerungen beim Abgleich der Lagerbestände kann das MHD (Mindesthaltbarkeitsdatum) abweichen. Diese Funktion befindet sich in der Testphase (Beta).
MHD: 04.06.2021

Alles in een oogopslag Biologische polenta 2 kg

Een zwoele zomernacht, vrolijk gebrabbel van stemmen rond een rood-wit geblokt tafelkleed en midden in de uitbundige sfeer wordt het naar buiten gebracht: vers gekookte, romige polenta, waarvan de verleidelijke geur onder de stralende sterrenhemel ligt.

Polenta - Eenvoudig voedsel met groot potentieel

Terwijl ons kantoor zich overgeeft aan Italiaanse zomernachtdromen met dampende polenta, was de papschotel, die voornamelijk uit maïsgrutten bestond, oorspronkelijk een 'armenmaaltijd' van Spanje tot Zuid-Rusland. In die tijd veroorzaakte de eenzijdige voeding met polenta vaak vitaminetekorten. Als ze echter goed worden bereid, bevatten vezelrijke maïsgrutten allesbehalve weinig voedingsstoffen. Voor onze biologische polenta maïsgrutten wordt de maïskorrel ook verwerkt met waardevolle spruiten. Bij de meeste producties wordt het verwijderd en in plaats daarvan tot hoogwaardige olie geperst.

Polenta - Wat is het eigenlijk?

Polenta is per definitie een stevige pap gemaakt van gekookte maïsgrutten. Net als maïsmeel bestaan ​​maïsgrutten uit het endosperm van de maïskorrel, maar in tegenstelling tot meel wordt griesmeel iets grover gemalen. Polenta - of, synoniem: maïsgrutten - maakt deel uit van de regionale kooktraditie, vooral in Noord-Italië, de Provence en Spanje. Het is echter een populair gerecht over alle nationale grenzen heen. Polenta wordt vaak in diskrediet gebracht omdat het droog en flauw is. Met geselecteerde kruiden zoals rozemarijn en tijm, eventueel ook met kaas en fijne oliën, wordt het hartige griesmeel een romige en aromatische smaakbeleving.

Polenta - Meer dan een bijgerecht

Net als aardappelpuree wordt polenta vaak geserveerd als bijgerecht bij vlees, vis of groenten. Polentaplakken of pasteitjes die goudbruin gebakken zijn in de pan zijn ook een gezonde lunch met een groene salade, het griesmeel is ook ideaal voor een hartige polenta bak of tarwevrije polenta pizza. Maar niet alleen heerlijke polenta-varianten kunnen worden bereid uit maïsgrutten. De lichtzoete smaak maakt maïsgrutten een populair ingrediënt voor pap oftewel. Ontbijtpap of zoete desserts. Maisgrutten kunnen ook gebruikt worden voor het glutenvrij * bakken van brood, broodjes of koekjes

Biologsiche Polenta maïsmeel kopen

Het belangrijkste ingrediënt voor ons polenta maïsmeel is hoogwaardige maïs. Bij KoRo komt het uit gecontroleerde biologische teelt en wordt het direct na de oogst voorzichtig verwerkt tot griesmeel. Het maïsgriesmeel wordt dan luchtdicht verpakt zonder kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Met het redelijk geprijsde voordeelpakket heeft u altijd alle benodigde ingrediënten voor heerlijke polenta in huis en bespaart u tegelijkertijd geld en middelen. Dus waar wacht je op? Haal de smaak van Italië in uw keuken met het goudgele maïsgriesmeel en betover uw gasten met de magie van de eenvoud. Koop nu biologische Polenta maïsmeel!

* Biologische Polenta maïsmeel van KoRo kan sporen van gluten bevatten. Meer informatie in de FAQ's.

Gemiddelde voedingswaarden per 100 g per 100 g
Energie (in kj/kcal) 1476 / 350
Vetten 4,0 g
   waarvan verzadigde vetzuren 1,0 g
Koolhydraten 65 g
   waarvan suiker 1 g
Vezels 9 g
Eiwitten 9 g
Zout 0,02 g

Artikelnr.: MAIS_007
Herkomst EU
Inhoud 2 kg
Merk KoRo
EAN 4260654786361
Gegevens Specificatie
Biologische certificatie DE-ÖKO-039
Sporen Sporenindicatie
Levering Levertijd buiten Duitsland
Bedrijf KoRo Handels GmbH
Koppenplatz 9, 10115 Berlin
Bewaarwijze Koel en droog bewaren
Ingrediënten 100% maïsgriesmeel* *van gecontroleerde biologische landbouw
Kruisbesmetting Kan sporen bevatten van GLUTEN, PINDA'S, SOJA, NOTEN en SESAM.
Verkoopbenaming Biologisch maïsgriesmeel fijn
Biologische herkomst EU-Landwirtschaft
Pers & wederverkopers Afbeeldingen

De KoRo prijsgrafiek Biologische polenta 2 kg

⭐️
09.17.2020
Neu im Sortiment
0,25€ / 100g
  • Price Graph Icon

    Wat is de KoRo prijsgrafiek?

    In de grafiek ziet u de prijs per basiseenheid (meestal 100g). Daarnaast kunt u de reden voor een prijsverlaging of -verhoging achterhalen door op de infocirkels te klikken.
  • Price Change Icon

    Waarom verandert de prijs?

    De veelal jaarlijkse grondstofoogsten hebben een invloed op de relatie tussen vraag en aanbod op de markt. Als de oogst slecht is, moeten we ook een hogere prijs betalen voor grondstoffen. Door de sterke invloed van externe factoren zoals wind & weer, klimaat en natuurlijke gebeurtenissen op de oogst, hebben wij langetermijncontracten met onze producenten voor kruisoogst afgewezen.
  • Communication Icon

    Waarom informeert KoRo u over prijswijzigingen?

    Open communicatie is voor ons bij KoRo bijzonder belangrijk en maakt deel uit van onze visie. Daarom houden wij u graag op de hoogte van de ontwikkeling van onze prijzen. Zo geeft de KoRo-prijsgrafiek een transparant inzicht in de ontwikkeling van de productprijzen.
Newsletter

De KoRo prijs-letter

Blijf op de hoogte: ontvang maandelijks alle actuele prijswijzigingen
Newsletter Mockup

Biologische polenta 2 kg - Een blik achter de schermen

Maisgrieß wird aus dem Mehlkörper des Maiskorns hergestellt. Mais ist eine Pflanzenart innerhalb der Familie der Süßgräser und ein glutenfreies* Getreide....

Mais: Weltweite Anbaugebiete

Maisgrieß wird aus dem Mehlkörper des Maiskorns hergestellt. Mais ist eine Pflanzenart innerhalb der Familie der Süßgräser und ein glutenfreies* Getreide. Als die einzige der gewöhnlichen Getreidearten stammt Mais aus Amerika, wird jedoch seit vielen Jahrhunderten auch in Europa angebaut und ist heutzutage die zweitwichtigste Kulturpflanze auf deutschen Feldern. Der Mais für den Maisgrieß von KoRo stammt aus kontrolliert biologischem Anbau.

Kulturmais ist eine sommergrüne, einjährige und krautige Pflanze. Der dünne, aber kräftige Stängel kann eine Wuchshöhe von bis zu drei Metern erreichen. An...

Die Maispflanze

Kulturmais ist eine sommergrüne, einjährige und krautige Pflanze. Der dünne, aber kräftige Stängel kann eine Wuchshöhe von bis zu drei Metern erreichen. An dieser sogenannten Sprossachse sind wechselständig Laubblätter angeordnet. Am oberen Ende der Sprossachse bildet die Maispflanze die Fahne mit männlichen Blüten. Dort werden die Pollen gebildet. Am unteren bis mittleren Bereich des Halmes befinden sich ein bis drei Spindeln mit weiblichen Blüten. Aus den weiblichen Blüten werden nach Fremdbefruchtung die Maiskolben. Jeder Kolben enthält mehrere hundert Samenkörner.

Die Aussaat der Maissamen erfolgt in Deutschland meist ab Mitte April. Aus einem kleinen Samen entwickelt sich binnen der Sommermonate eine stattliche...

Vom kleinen Korn zum großen Getreide

Die Aussaat der Maissamen erfolgt in Deutschland meist ab Mitte April. Aus einem kleinen Samen entwickelt sich binnen der Sommermonate eine stattliche Pflanze. Die Ansprüche der Maispflanze an den Boden sind dabei gering. Wichtiger sind die Erwärmung des Bodens im Frühjahr sowie die ausreichende Wasserversorgung. Mitte Juni beginnt die Zeit der Blüte. Meist entwickelt sich pro Pflanze nur ein Maiskolben.

Liegt das Hauptinteresse auf den Maiskörnern und nicht auf der Pflanze, wird der reife Mais von Ende September bis Ende November geerntet. Körnermais kann...

Ernte und Dreschen

Liegt das Hauptinteresse auf den Maiskörnern und nicht auf der Pflanze, wird der reife Mais von Ende September bis Ende November geerntet. Körnermais kann heute mit Hilfe von Mähdreschern geerntet werden. Ein spezielles Schneidewerk trennt dabei die Kolben von den Stängeln. Die Maiskolben werden direkt vom Mähdrescher gedroschen, dabei werden die Maiskörner aus dem trockenen Kolben herausgelöst.

Mais wurde von Christoph Kolumbus als eine der ersten Pflanzen von Amerika nach Europa gebracht. Aufgrund der hohen Ernteerträge verbreitete Mais sich dort...

Vom günstigen Hauptnahrungsmittel in die gehobene Küche

Mais wurde von Christoph Kolumbus als eine der ersten Pflanzen von Amerika nach Europa gebracht. Aufgrund der hohen Ernteerträge verbreitete Mais sich dort rasch. So ist es wenig verwunderlich, dass Maisbrei im 17. Jahrhundert zu den Hauptnahrungsmitteln der Küche des alten Roms zählte und zum europaweit verbreiteten „Arme-Leute-Essen“ wurde. Die Beliebtheit ist geblieben, mittlerweile hat raffiniert gewürzte Palenta jedoch auch den Weg in so manche gehobene Küche gefunden.

Die bei der Körnermaisernte gewonnenen Körner sind sowohl für die Fütterung als auch für die menschliche Ernährung geeignet. Nach dem Dreschen müssen in...

Direkt vom Feld in die Fabrik

Die bei der Körnermaisernte gewonnenen Körner sind sowohl für die Fütterung als auch für die menschliche Ernährung geeignet. Nach dem Dreschen müssen in einem ersten Schritt Spreu und Maiskörner getrennt werden. Abgefallenes Stroh und Staub wird dabei mit Hilfe von Wind weggepustet, die schweren Maiskörner fallen durch eine spezielle Vorrichtung und werden im Anschluss gründlich gereinigt.

Mais ist bereits im ursprünglichen Zustand essbar und müsste nicht weiterverarbeitet werden. Für unseren Maisgrieß wird der frische Mais schonend getrocknet,...

Trocknen und Mahlen

Mais ist bereits im ursprünglichen Zustand essbar und müsste nicht weiterverarbeitet werden. Für unseren Maisgrieß wird der frische Mais schonend getrocknet, da der hohe Wasseranteil des Maiskornes zur Entwicklung von Schimmel oder Bakterien führen kann. Im Anschluss werden Mehlkörper und Keimling von der Schale separiert. Mehlkörper und Keimling werden zu Grieß vermahlen. Die Herstellung von Grieß ähnelt sehr der Mehlherstellung und unterscheidet sich lediglich in der Mühleneinstellung.

Wir bei KoRo haben uns kurze Handelswege, faire Beziehungen zu unseren Lieferanten und möglichst hohe Naturbelassenheit zum Ziel gesetzt. Ohne den Zusatz von...

Auf die Palenta, fertig, los! Der fertige Maisgrieß kommt zu Dir!

Wir bei KoRo haben uns kurze Handelswege, faire Beziehungen zu unseren Lieferanten und möglichst hohe Naturbelassenheit zum Ziel gesetzt. Ohne den Zusatz von Farb-, Geschmacks- und Konservierungsstoffen landet der feine Maisgrieß darum unmittelbar in seiner luftdichten Verkaufsverpackung und ist bereit, von Dir bestellt zu werden. Mit der preisgünstigen Vorteilspackung hast Du dabei immer alle notwendigen Zutaten für cremig-leckere Polenta zu Hause. * Bio Polenta Maisgrieß von KoRo kann Spuren von Gluten enthalten. Mehr Infos in den FAQs.

Veel gestelde vragen Biologische polenta 2 kg

Wat is er zo bijzonder aan de biologische polenta-griesmeel van KoRo?

In tegenstelling tot veel andere producenten verwerken wij de maïskorrel en zijn waardevolle zaailingen voor onze biologische polenta maïsgriesmeel. Meestal wordt dit voor de verwerking verwijderd en in plaats daarvan tot hoogwaardige olie geperst. Onze maïs is ook afkomstig van 100% gecontroleerde biologische teelt. Zonder enige kleur-, smaak- of bewaarmiddelen komt het zacht verwerkte maïsgriesmeel in de luchtdichte verpakking terecht en is het klaar om door jou te worden verwerkt tot heerlijke polenta. Het biologische polenta maïsgriesmeel van KoRo overtuigt met kwaliteit en hoge waarde die je kunt proeven. Het fijnmalen zorgt voor bijzonder romig polenta-plezier.

Hoeveel calorieën en koolhydraten bevat 100 g polenta maïsgriesmeel?

Het biologische polenta maïsgriesmeel van KoRo heeft 350 kcal en 65 g koolhydraten per 100 g ongekookt griesmeel. Meer voedingswaarden van ons polenta maïsgriesmeel vindt u op de productpagina rechts van de beschrijving en op de productverpakking.

Is polenta maïsgriesmeel goed voor afslanken?

Het biologische polenta maïsgriesmeel van KoRo met 65 gram koolhydraten per 100 gram ongekookt griesmeel is niet geschikt voor koolhydraatarme bijgerechten dan vergelijkbare bijgerechten. Aan de andere kant bevat polenta maïsgriesmeel nauwelijks de verzadigde vetzuren die als ongezond worden beschouwd. Als u doelstellingen op het gebied van gewichtsverlies nastreeft, moet u ook genieten van het hoge vezelgehalte van polenta-maïskorrels. Voedingsvezels worden grotendeels onverteerd uitgescheiden, maar volgens de Duitse Vereniging voor Voeding vormen ze een belangrijk onderdeel van een gezonde en evenwichtige voeding.

Is het polenta maïsgriesmeel van KoRo biologisch?

Ja, het maïsgriesmeel van KoRo is afkomstig van 100% gecontroleerde biologische teelt. Zonder toevoeging van kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen komt het in zijn luchtdichte verpakking terecht.

Is polenta maïsmeel veganistisch?

Ja, maïsgriesmeel is puur plantaardig en dus veganistisch. Om polenta veganistisch te bereiden, kookt u eenvoudigweg het maïsgriesmeel in water of een melk vervangende drank.

Wat zeggen anderen? Biologische polenta 2 kg

Geen beoordelingen, schrijf de eerste beoordeling
Beoordeling schrijven
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle gepubliceerd.
bitte Sterne vergeben

Maximale Dateigröße: 100 MB (jpg, jpeg, png, gif)

Keine Dateien ausgewählt
Voer de tekenreeks in het onderstaande tekstveld in.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Het populairst bij anderen Overzicht
Cashewbruch | 1 kg
Cashewnoten | 1 kg
€ 11,00

incl. BTW, excl. verzendkosten

Bio Rote Linsen | 2 kg
Biologische rode linzen | 2 kg
€ 7,50
€ 3,75 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Haselnussmus | 500 g
Hazelnotenmousse | 500 g
€ 7,00 € 11,00
€ 14,00 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Mandelmus, weiß | 500 g
Amandelmousse, wit | 500 g
€ 11,00
€ 22,00 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Bio Erdnussmus | 500 g
Biologische pindamousse | 500 g
€ 5,50
€ 11,00 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Hefeflocken | 250 g
Gistvlokken | 250 g
€ 6,50
€ 2,60 per 100 g

incl. BTW, excl. verzendkosten

Bio Tahin | 500 g
Biologische tahinmousse | 500 g
€ 7,50
€ 15,00 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten