Ingrediënten, voedingswaarden en verpakking kunnen variëren. Voor de juiste informatie zie de productbeschrijving.
Biologische risotto rijst | 5 kg
Biologische risotto rijst | 5 kg
Biologische risotto rijst | 5 kg
Biologische risotto rijst | 5 kg
Biologische risotto rijst | 5 kg

Biologische risotto rijst | 5 kg

(11)
€ 19,50
€ 3,90 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

  • Uit 100 % biologische landbouw
  • Rondkorrelige kleefrijst
  • Voor romige en smeuïge risotto zoals in Italië
  • Voordeelverpakking

Kwaliteit: Risotto

Biologische sushi rijst | 5 kg

Sushi

€ 4,50
per kg
Biologische basmatirijst bruin 5 kg

Basmati bruin

€ 4,10
per kg
Biologische basmati rijst wit | 5 kg

Basmati wit

€ 3,70
per kg
Biologische melk rijst | 5 kg

Melkrijst

€ 2,90
per kg
Biologische jasmijn rijst | 5 kg

Jasmijn

€ 5,00
per kg
Biologische risotto rijst | 5 kg

Risotto

€ 3,90
per kg
Als gevolg van technische problemen die vertraging veroorzaken bij het op elkaar afstemmen van de magazijnvoorraden, kan de THT datum (ten minste houdbaar tot-datum) variëren. Deze functie bevindt zich momenteel in de testfase (bèta).
THT: 19.04.2023

Alles in een oogopslag Biologische risotto rijst

Pizza en pasta hebben de neiging de schijnwerpers te stelen van Italiaanse risotto. Maar als risotto goed bereid wordt, krijg je een ongelooflijk lekker rijstgerecht. Een risotto is per definitie perfect als de consistentie romig en zacht is, maar de rijstkorrels nog bite hebben. Als zelfs het meest authentieke recept in plaats daarvan op kleffe brij uitloopt, komt dat waarschijnlijk door de gebruikte rijst.

Welke rijst voor je risotto variaties

Arborio, Carnaroli en Vialone Nano worden beschouwd als oorspronkelijke Italiaanse risotto rijstsoorten. De ovale tot ronde korrels bevatten een bijzonder grote hoeveelheid wateroplosbaar zetmeel. Ze blijven ook bijzonder lang stevig bij de beet en zijn daarom ook geliefd om hun perfect "slordige" textuur. Traditioneel zijn ook olijfolie, geraspte Parmezaanse kaas en een flinke hoeveelheid boter onmisbaar in risotto. Als je risotto in je gezonde eetplan wilt opnemen, moet je besparen op de boter. Voor een veganistische risotto schotel kun je gemakkelijk plantaardig vet gebruiken en de Parmezaanse kaas vervangen door gistvlokken. In het algemeen geldt voor ingrediënten het volgende: Wat lekker smaakt is toegestaan.

Biologische risottorijst voor je keuken

Afgezien van de juiste timing valt en staat een risotto van welke soort dan ook met zijn basisingrediënt: Hoogwaardige risottorijst gedijt vooral in de vruchtbare valleien van de Povlakte. De volgende keer dat je Italië bezoekt, moet je daarom niet alleen wijn en olijven meenemen, maar ook een voorraadje rijst. Je kunt ook echte risottorijst bij ons bestellen, handig online. Onze risotto rijst is biologisch geteeld, zorgvuldig verwerkt en komt bij je thuis in een voordelig voordeelpakket. Daarmee kun je ook op de meest spontane date met je kookkunsten opscheppen. KoRo wenst je veel geluk en buon appetito. Koop nu Biologische Risotto Rijst!

Gemiddelde voedingswaarden per 100 g
Energie (in kj/kcal) 1509 / 356
Vetten 1,0 g
   waarvan verzadigde vetzuren 0,3 g
Koolhydraten 79 g
   waarvan suiker 0,2 g
Vezels 2,3 g
Eiwitten 6,5 g
Zout 0 g

Artikel nr. REIS_007
Herkomst Italië, Argentinië
Herkomst (verwerking) Deutschland
Inhoud 5 kg
Merk KoRo
EAN 4260654783711
Gegevens Vanwege technische redenen kunnen de gegevens afwijken. Indien je specifieke vragen hebt, kan je contact opnemen met onze klantenservice. Specificatie
Biologische certificatie Vanwege technische redenen kunnen de gegevens afwijken. Als je specifieke vragen hebt, neem dan contact op met onze klantenservice. DE-ÖKO-001
Sporen Sporenindicatie
Levering Levertijd buiten Duitsland
Bedrijf KoRo Handels GmbH
Koppenplatz 9, 10115 Berlin
Bewaarwijze Bewaren op een koele en droge plaats.
Ingrediënten 100 % Risotto rijst* *van gecontroleerde biologische landbouw.
Kruisbesmetting Kruisbesmetting is de ongewenste overdracht van besmetting op een product. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door restanten van ander voedsel in de productie-installatie. Dit bericht is voornamelijk bedoeld voor mensen met een allergie. Volgens het consumentenadviescentrum worden voedingsmiddelen die onbedoeld kruisbesmet zijn met dierlijke producten als veganistisch beschouwd. Kan sporen bevatten van GLUTEN
Verkoopbenaming Biologische risottorijst
Biologische herkomst EU-/ niet EU-landbouw
Pers & wederverkopers Afbeeldingen

De KoRo prijsgrafiek Biologische risotto rijst

👩‍💻
01.02.2021
Kalkulation: Sortimentsübergreifende Preisanpassung basierend auf neuer Preiskalkulation
0,35€/ 100g

+5,71%
0,37€ / 100g
⭐️
28.10.2020
Neu im Sortiment
0,35€ / 100g
  • Price Graph Icon

    Wat is de KoRo prijsgrafiek?

    In de grafiek ziet u de prijs per basiseenheid (meestal 100g). Daarnaast kunt u de reden voor een prijsverlaging of -verhoging achterhalen door op de infocirkels te klikken.
  • Price Change Icon

    Waarom verandert de prijs?

    De veelal jaarlijkse grondstofoogsten hebben een invloed op de relatie tussen vraag en aanbod op de markt. Als de oogst slecht is, moeten we ook een hogere prijs betalen voor grondstoffen. Door de sterke invloed van externe factoren zoals wind & weer, klimaat en natuurlijke gebeurtenissen op de oogst, hebben wij langetermijncontracten met onze producenten voor kruisoogst afgewezen.
  • Communication Icon

    Waarom informeert KoRo u over prijswijzigingen?

    Open communicatie is voor ons bij KoRo bijzonder belangrijk en maakt deel uit van onze visie. Daarom houden wij u graag op de hoogte van de ontwikkeling van onze prijzen. Zo geeft de KoRo-prijsgrafiek een transparant inzicht in de ontwikkeling van de productprijzen.
Newsletter

De KoRo prijs-letter

Blijf op de hoogte: ontvang maandelijks alle actuele prijswijzigingen
Newsletter Mockup

Biologische risotto rijst - Een blik achter de schermen

Hättest Du’s gewusst? In Italien befindet sich das größte europäische Reis-Anbaugebiet. Bereits im 15. Jahrhundert fand das wichtige Grundnahrungsmittel...

Italien der größte Reisproduzent Europas

Hättest Du’s gewusst? In Italien befindet sich das größte europäische Reis-Anbaugebiet. Bereits im 15. Jahrhundert fand das wichtige Grundnahrungsmittel Einzug in die Gegend zwischen Piemont und Lombardei. Über 400 Jahre wurde in dem Flachgebiet, der fruchtbaren Po-Ebene, nur eine einzige Sorte angebaut. Mittlerweile sind es einige Dutzend, darunter natürlich auch hochwertiger Risotto-Reis.

Als Reis werden die Getreidekörner der Oryza sativa bezeichnet. Die einjährige Reispflanze kann zwischen 50 und 160 Zentimeter hoch werden. Aus jeder Pflanze...

Reispflanzen leben nur eine Saison

Als Reis werden die Getreidekörner der Oryza sativa bezeichnet. Die einjährige Reispflanze kann zwischen 50 und 160 Zentimeter hoch werden. Aus jeder Pflanze wachsen 10 bis 20 schmale Rispen, die jeweils bis zu 200 Reiskörner tragen können. Ein Reiskorn besteht aus einem Keimling, dem Mehlkörper und dem sogenannten Silberhäutchen.

Meist von Hand werden vorgekeimte Reiskörner auf den Reisfeldern verteilt. Beim dominierenden Nassreisanbau wird das vorbereitete Feld im Anschluss unter...

Anfang Mai beginnt die Saat

Meist von Hand werden vorgekeimte Reiskörner auf den Reisfeldern verteilt. Beim dominierenden Nassreisanbau wird das vorbereitete Feld im Anschluss unter Wasser gesetzt. Das Wasser schützt die Pflanzen vor Unkraut und Schädlingen. Zudem gleicht es starke Temperaturunterschiede zwischen Tag und Nacht aus. Reis ist ursprünglich keine Wasserpflanze, hat sich in den letzten Jahrtausenden jedoch meisterhaft an die Bedingungen angepasst.

In den letzten Monaten haben sich an den grünen Halmen Rispen entwickelt. Hier wächst der Reis heran. Je nach Sorte braucht Reis zwischen drei und acht...

Trockenlegung der Felder und Erntebeginn

In den letzten Monaten haben sich an den grünen Halmen Rispen entwickelt. Hier wächst der Reis heran. Je nach Sorte braucht Reis zwischen drei und acht Monaten, bis er geerntet werden kann. Sind die Reiskörner ausgreift, werden die Felder trockengelegt. Innerhalb weniger Tage verwandelt sich das Feld von saftigem Grün in schimmerndes Gelb-Braun. Die Ernte kann beginnen. Ein Feld nach dem anderen wird mit Hand-Sicheln geerntet, die Pflanzen gebündelt und abtransportiert. Mittlerweile gibt es zur anstrengenden, manuellen Ernte mancherorts maschinelle Alternativen.

Wenn die Früchte getrocknet sind und sich der Wassergehalt drastisch reduziert hat, können die Trockenfrüchte abgefüllt werden und sich endlich auf den Weg...

Reines Gebirgswasser für Bio Risotto-Reis

Wenn die Früchte getrocknet sind und sich der Wassergehalt drastisch reduziert hat, können die Trockenfrüchte abgefüllt werden und sich endlich auf den Weg zu Dir machen.

Zwischen Ernte und verzehrfähigem Reis bedarf es noch mehrere Schritte der Verarbeitung. Nach der Ernte müssen die Reiskörner zunächst trocknen. Für die...

Nach der Ernte heißt es trocknen

Zwischen Ernte und verzehrfähigem Reis bedarf es noch mehrere Schritte der Verarbeitung. Nach der Ernte müssen die Reiskörner zunächst trocknen. Für die Weiterverarbeitung dürfen sie noch maximal 16% Feuchtigkeit enthalten. Das entstandene Zwischenprodukt wird ‚Roh-Reis‘ oder ‚Paddyreis‘ genannt. Die Reiskörner haben zu diesem Zeitpunkt ihre Spelzen noch. Sie bilden eine Art Schale und schützen das Reiskorn vor Umwelteinflüssen.

Für weißen Reis, wie unseren Risotto-Reis, werden zusätzlich das Silberhäutchen und der Keimling entfernt. Dafür werden die Reiskörner meist an Steinen...

Fertig herausgeputzt. In der Vorteilspackung geht es direkt zu dir nach Hause. Ab in den Kochtopf damit!

Für weißen Reis, wie unseren Risotto-Reis, werden zusätzlich das Silberhäutchen und der Keimling entfernt. Dafür werden die Reiskörner meist an Steinen gerieben. Nach dem glättenden Polieren ist unser Risotto-Reis fertig. Er wird eingetütet und ist bereit, von Dir gekocht zu werden.

Veel gestelde vragen Biologische risotto rijst

FAQ zoekfunctie:

Wat is er zo bijzonder aan biologische risotto rijst?

Onze biologische risotto rijst draagt bij aan de bijzondere smaakbeleving van uw risotto. Het groeit onder de beste biologische omstandigheden, wordt zorgvuldig verwerkt en bevat een bijzonder hoge hoeveelheid wateroplosbaar zetmeel. Het is dus ideaal voor allerlei soorten romige risotto's. Onze biologische risotto rijst blijft bijzonder lang stevig aan de beet.

Wat is de beste manier om biologische risotto rijst te bereiden?

Het basisrecept voor risotto is altijd hetzelfde en duurt, indien goed bereid, slechts 20 minuten: Eerst en vooral moet je echte risotto rijst gebruiken. Door het zetmeel dat het bevat, zorgt de risotto rijst voor de crèmige en romige consistentie die een goede risotto maakt. Was de risotto rijst niet van tevoren en kook deze niet normaal in water. In plaats daarvan laat je de rauwe risotto rijst in een pot of pan weken samen met de uien in olijfolie en/of boter. Na een minuut, giet je witte wijn erin. Laat in een tweede pot 1-2 liter lettertype of https://www.korodrogerie.de/bio-gemuesebruehe-600-g tegelijkertijd sudderen. Voeg deze geleidelijk aan de risotto rijst toe. De verhouding tussen risotto rijst en vloeistof is cruciaal: voeg altijd net genoeg warme bouillon toe om ervoor te zorgen dat de rijstkorrels net bedekt zijn met water. Terwijl de risotto rijst op matig vuur suddert, herhaal je dit proces terwijl je zachtjes roert. Na ongeveer 20 minuten kooktijd wordt de rijst gekookt. Als de risotto van uw kooklepel beweegt, is de consistentie ideaal. Je kunt het afronden met geraspte parmezaan en een beetje boter.

Hoeveel calorieën bevat 100 g ongekookte biologische risotto rijst?

100 g ongekookte biologische risotto rijst bevat 356 calorieën (kcal).

Geen vragen gevonden met deze zoekterm.

Wat zeggen anderen? Biologische risotto rijst

4.9 /5

11 Beoordelingen
5 Sterren 10
4 Sterren 1
3 Sterren 0
2 Sterren 0
1 Ster 0
Selectie terugzetten
Beoordeling schrijven
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle gepubliceerd.
Beoordeel het product

Maximale bestandsgrootte: 100 MB (jpg, jpeg, png, gif, mp4)

Keine Dateien ausgewählt
Voer de tekenreeks in het onderstaande tekstveld in.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Alle Kundenbilder

Alle opmerkingen over"Biologische risotto rijst | 5 kg"

A
6 mei 2021
Geverifieerde aankoop

Heerlijk!!!!

Risotto liefhebbers zullen de rijst heerlijk vinden.

R
4 mei 2021
Geverifieerde aankoop

Zeer aan te bevelen

Net gegeten als wilde knoflook risotto 😋

A
18 apr. 2021
Geverifieerde aankoop

Erg lekker, de risotto wordt super romig

Erg lekker, de risotto wordt super romig met de rijst!
Verpakking niet zo optimaal voor opslag.

1
f
14 apr. 2021

Perfect packagaing, you can buy in big bulk and leave it in the shed to worries.

Good quality, bio rice in good price.

A
13 apr. 2021
Geverifieerde aankoop

Super

Super

6 meer laten zien
Mehr anzeigen Weniger anzeigen
Het populairst bij anderen Overzicht
Cashewbruch | 1 kg
Cashewnoten 1 kg
€ 11,50

incl. BTW, excl. verzendkosten

Bio Basmati Reis weiß | 5 kg
Biologische basmati rijst wit | 5 kg
€ 18,50
€ 3,70 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Bio Rote Linsen | 2 kg
Biologische rode linzen 2 kg
€ 8,50
€ 4,25 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Bio Milchreis | 5 kg
Biologische melk rijst | 5 kg
€ 14,50
€ 2,90 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Bio Basmati Reis braun | 5 kg
Biologische basmatirijst bruin 5 kg
€ 20,50
€ 4,10 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Bio Erdnussmus | 500 g
Biologische pindakaas 500 g
€ 6,00
€ 12,00 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Mandelmus, weiß | 500 g
Amandelpasta, wit 500 g
€ 12,50
€ 25,00 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Bio Kichererbsen | 2 kg
Biologische kikkererwten | 2 kg
€ 8,50
€ 4,25 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Mandelmus, braun | 500 g
Amandelpasta, bruin | 500 g
€ 12,00
€ 24,00 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten