Ingrediënten, voedingswaarden en verpakking kunnen variëren. Voor de juiste informatie zie de productbeschrijving.
Biologische suikerbietensiroop 1 L
Biologische suikerbietensiroop 1 L
Biologische suikerbietensiroop 1 L
Biologische suikerbietensiroop 1 L
Biologische suikerbietensiroop 1 L
Biologische suikerbietensiroop 1 L

Biologische suikerbietensiroop 1 L

€ 6,00

incl. BTW, excl. verzendkosten

  • Moutige smaak met tonen van karamel
  • Voordeelgrootte
  • Geheim ingrediënt voor extra knapperige broodkruimels
  • Als spread en om mee te bakken
  • Gemaakt van 100% suikerbiet zonder toevoegingen

Soort: Suikerbietensiroop

Kokosbloesemsiroop

Ahornsiroop

Suikerbietensiroop

Agavesiroop

Aantal: 1 Stuk

Biologische suikerbietensiroop 1 L

1 Stuk

€ 6,00
pro Stuk
Biologische suikerbietensiroop 10 x 1 L

10 Stuks

€ 6,20
pro Stuks

Direct gereed voor verzending, levertijd ca. 3-5 werkdagen

Durch technisch bedingte Verzögerungen beim Abgleich der Lagerbestände kann das MHD (Mindesthaltbarkeitsdatum) abweichen. Diese Funktion befindet sich in der Testphase (Beta).
MHD: 14.09.2023

Alles in een oogopslag Biologische suikerbietensiroop 1 L

Suikerbietensiroop vind je in elke keuken van het land. En zo heeft elke hobbybakker zijn eigen naam voor de mout-karamelachtige siroop: bietenkool, rode biet, goudsap - telkens wordt de stroperige zoetstof bedoeld. Maar suikerbietensiroop heeft niet alleen veel namen, maar minstens evenveel toepassingen. Gelukkig kun je bij ons biologische suikerbietensiroop in bulk kopen!

Natuurlijke zoetstoffen met suikerbietensiroop

Biet is een natuurproduct bij uitstek met slechts één ingrediënt: vers geoogste suikerbieten. Om ervoor te zorgen dat onze siroop bijzonder volwaardig smaakt, betrekken we de suikerbieten voor ons gouden sap uit gecontroleerde biologische teelt in Duitsland en Nederland.

Talrijke recepten met suikerbietensiroop

Terwijl je uitkijkt naar avocadotoasts en chique pompoenspreads, is de favoriete spread van je grootouders mogelijk rode biet. De moutige smaak smaakt niet alleen heerlijk op brood, maar is ook een geheim ingrediënt bij het bakken van brood: suikerbietensiroop zorgt voor een heerlijk knapperige broodkorst. Suikerbietensiroop wordt ook gebruikt bij de productie van roggebrood. Als alternatief voor ahornsiroop kun je je pannenkoeken bestrooien met suikerbietensiroop of, dankzij de dikke consistentie, lekkere marinades mixen. Suikerbietensiroop is overigens ook populair buiten de huiskeuken en is een belangrijk ingrediënt in bijvoorbeeld hoestsiropen en koude druppels. Kortom: kleine suikerbiet, grote impact!

Gemiddelde voedingswaarden per 100 g
Energie (in kj/kcal) 1287 / 304
Vetten 0,5 g
   waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 70 g
   waarvan suiker 65 g
Vezels 5,5 g
Eiwitten 2 g
Zout 0 g

Artikel nr. ZUCKER_005
Herkomst Duitsland, Nederland
Inhoud 1 l
Merk KoRo
EAN 4260654786422
Gegevens Specificatie
Biologische certificatie DE-ÖKO-006
Sporen Sporenindicatie
Levering Levertijd buiten Duitsland
Bedrijf KoRo Handels GmbH
Koppenplatz 9, 10115 Berlin
Bewaarwijze Koel en droog bewaren
Ingrediënten 100% suikerbietensiroop
Kruisbesmetting Geen allergenen volgens EU-verordening 1169/2011 inbegrepen.
Verkoopbenaming Biologische suikerbietensiroop
Biologische herkomst EU-landbouw
Pers & wederverkopers Afbeeldingen

De KoRo prijsgrafiek Biologische suikerbietensiroop 1 L

⭐️
10.09.2020
Neu im Sortiment
7,00€ / l
..
nan€ / l
  • Price Graph Icon

    Wat is de KoRo prijsgrafiek?

    In de grafiek ziet u de prijs per basiseenheid (meestal 100g). Daarnaast kunt u de reden voor een prijsverlaging of -verhoging achterhalen door op de infocirkels te klikken.
  • Price Change Icon

    Waarom verandert de prijs?

    De veelal jaarlijkse grondstofoogsten hebben een invloed op de relatie tussen vraag en aanbod op de markt. Als de oogst slecht is, moeten we ook een hogere prijs betalen voor grondstoffen. Door de sterke invloed van externe factoren zoals wind & weer, klimaat en natuurlijke gebeurtenissen op de oogst, hebben wij langetermijncontracten met onze producenten voor kruisoogst afgewezen.
  • Communication Icon

    Waarom informeert KoRo u over prijswijzigingen?

    Open communicatie is voor ons bij KoRo bijzonder belangrijk en maakt deel uit van onze visie. Daarom houden wij u graag op de hoogte van de ontwikkeling van onze prijzen. Zo geeft de KoRo-prijsgrafiek een transparant inzicht in de ontwikkeling van de productprijzen.
Newsletter

De KoRo prijs-letter

Blijf op de hoogte: ontvang maandelijks alle actuele prijswijzigingen
Newsletter Mockup

Biologische suikerbietensiroop 1 L - Een blik achter de schermen

Zähflüssiger, karamellig-süßer Zuckerrübensirup ist kein hochverarbeitetes Chemie-Produkt, das mit komplexen Stoffen im Labor entsteht. Im Gegenteil: Bei...

Ein reines Naturprodukt

Zähflüssiger, karamellig-süßer Zuckerrübensirup ist kein hochverarbeitetes Chemie-Produkt, das mit komplexen Stoffen im Labor entsteht. Im Gegenteil: Bei Rübenkraut handelt es sich um ein wahrhaftiges Naturprodukt mit nur einem einzigen Inhaltsstoff. Die Pflanze, aus deren konzentrierten Saft Rübenkraut gewonnen wird, ist verwandt mit der Roten Beete und wildem Mangold: Vorhang auf für die Zuckerrübe!

In gemäßigten Klimazonen mit nährstoffreichen Böden fühlt sich die Zuckerrübe besonders wohl. Wir beziehen die Pflanze für unser Bio Rübenkraut übrigens aus...

Anbau in Deutschland und den Niederlanden

In gemäßigten Klimazonen mit nährstoffreichen Böden fühlt sich die Zuckerrübe besonders wohl. Wir beziehen die Pflanze für unser Bio Rübenkraut übrigens aus Deutschland und den Niederlanden, wo sie bei häufiger Wässerung herrlich gedeihen. Zuckerrübensaat wird übrigens schon früh gestreut, oft beginnt die Arbeit für die Bauern bereits im März.

Bis es an die Ernte geht, kehrt der Herbst ein. Ab Mitte September bis in den Dezember hinein sind die Landwirte auf dem Bio-Bauernhof dann mit der Ernte der...

Ernte in den Herbstmonaten

Bis es an die Ernte geht, kehrt der Herbst ein. Ab Mitte September bis in den Dezember hinein sind die Landwirte auf dem Bio-Bauernhof dann mit der Ernte der Zuckerrüben beschäftigt. Ihr Ertrag hängt dabei stark vom Wetter ab, was zu jährlich schwankenden Preisen führt. Frostiges Wetter während der Zeit der Aussaat führt etwa zu hohen Verlusten.

Nachdem die Zuckerrüben vom Acker sind, geht es schnurstracks an die Sortierung nach Qualitätsklassen. Denn für die Herstellung von Zuckerrübensirup werden...

Vorbereitung der Zuckerrüben...

Nachdem die Zuckerrüben vom Acker sind, geht es schnurstracks an die Sortierung nach Qualitätsklassen. Denn für die Herstellung von Zuckerrübensirup werden erntefrische Zuckerrüben benötigt, die vor Saft geradezu strotzen. Anschließend werden die Rüben in kleine Stücke geschnitten.

Nun geht es ab in die Großküche, wo die Rüben bei schwacher Hitze in Wasser gekocht werden, bis sie gar sind. Die weichen Zuckerrüben werden anschließend...

…und ab in den Kochtopf

Nun geht es ab in die Großküche, wo die Rüben bei schwacher Hitze in Wasser gekocht werden, bis sie gar sind. Die weichen Zuckerrüben werden anschließend entsaftet und durch ein feinmaschiges Sieb gepresst. Dieser Zuckerrübensaft geht nun nochmal ab in den Kochtopf, wo er ohne jegliche Zusatzstoffe bei mittlerer Hitze kocht, bis er die ideale, eingedickte Konsistenz aufweist. Et voilà: Fertig ist der malzige Zuckerrübensirup.

Veel gestelde vragen Biologische suikerbietensiroop 1 L

Hoe kan ik de suikerbietensiroop het beste bewaren en hoe lang is het houdbaar?

Suikerbietensiroop heeft over het algemeen een zeer lange houdbaarheid. Mits correct bewaard bij kamertemperatuur, kan de biologische suikerbietensiroop 3 jaar na productie nog genoten worden. Belangrijk: In tegenstelling tot agavesiroop en ahornsiroop mag suikerbietensiroop niet in de koelkast staan. Bij koudere temperaturen wordt suikerbietensiroop vast en verliest het zijn dikke consistentie.

Hoeveel calorieën zitten er in 100 g suikerbietensiroop?

100 g van onze biologische suikerbietensiroop bevat 304 kcal. Ter vergelijking: dezelfde hoeveelheid normale tafelsuiker bevat ongeveer 387 kcal. De exacte informatie over voedingswaarden en ingrediënten van onze biologische suikerbietensiroop vindt je rechts van de productbeschrijving en op het etiket.

Wat is het verschil tussen ahornsiroop, melasse en suikerbietensiroop?

In een notendop, ahornsiroop, melasse en suikerbietensiroop zijn drie donkere, stroperige en zoete siropen. Toch zijn ze alle drie gemaakt van verschillende ingrediënten. Ahornsiroop wordt gemaakt van de steel van de suikeresdoorn, suikerbietensiroop is ingedikt sap van suikerbieten en melasse is een bijproduct van de suikerproductie uit suikerriet, suikerbiet en suikergierst. Qua smaak lijkt ahornsiroop op suikerbietensiroop, daarom is het een prima vervanger als de bietentoppen niet in de voorraadkast te vinden zijn. Andere alternatieven voor suikerbietensiroop zijn honing en agavesiroop, die een vergelijkbare zoetheid en consistentie hebben. Melasse daarentegen smaakt meer naar drop en wordt vooral gebruikt als goedkoop voer voor landbouwhuisdieren en voor de productie van medicijnen.

Wat zeggen anderen? Biologische suikerbietensiroop 1 L

Geen beoordelingen, schrijf de eerste beoordeling
Bewertung schreiben
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle gepubliceerd.
bitte Sterne vergeben

Maximale Dateigröße: 100 MB (jpg, jpeg, png, gif)

Keine Dateien ausgewählt
Voer de tekenreeks in het onderstaande tekstveld in.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Het populairst bij anderen Overzicht
Haselnussmus | 500 g
Hazelnotenmousse | 500 g
€ 11,00
€ 22,00 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Cashewbruch | 1 kg
Cashewnoten | 1 kg
€ 11,00

incl. BTW, excl. verzendkosten

Mandelmus, weiß | 500 g
Amandelmousse, wit | 500 g
€ 11,00
€ 22,00 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Bio Erdnussmus | 500 g
Biologische pindamousse | 500 g
€ 5,50
€ 11,00 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Mandelmus, braun | 500 g
Amandelmousse, bruin | 500 g
€ 10,50
€ 21,00 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Bio Dattel Haselnuss Creme | 500 g
Biologische dadel hazelnootcrème 500 g
€ 10,50
€ 21,00 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Biologische tahin donker 500 g
Biologische tahin donker 500 g
€ 6,00
€ 12,00 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Bio Ahornsirup Grade A | 1 Liter
Biologische ahornsiroop grade A | 1 l
€ 17,00
€ 1,70 per 100 ml

incl. BTW, excl. verzendkosten