




Biologische tofu olijven 200 g
incl. BTW, excl. verzendkosten
- Intense & kruidige smaak
- Met een mediterraan tintje
- Van gecontroleerde biologische teelt
- Met aromatische olijf- en tomaatstukjes
- Ideaal voor pittige Bolognese sauzen, voor het verfijnen van salades of de bereiding van heerlijke groentepannen
Op voorraad,
levertijd 5-7 werkdagen
Alles in een oogopslag Biologische tofu olijven 200 g
Zodra je de verpakking opent, stroomt de geur van heerlijk kruidige olijven al naar je toe. Verfijnd met zongedroogde tomaten speelt KoRo's Mediterrane biologische tofu olijf met jouw smaakpapillen en inspireert jou om nieuwe culinaire creaties uit de Mediterrane regio te proberen. Dankzij de populaire smaakcombinatie van olijf en tomaat, gecombineerd met de zachtheid van de aangenaam zachte tofu, is onze tofu niet alleen perfect voor knapperig bakken en frituren. Het kan ook rauw of gepureerd worden gegeten, met toevoeging van een beetje water om een romige saus te maken.
Het perfecte ingrediënt voor jouw creaties
Vooral vegetariërs en veganisten zijn vaak op zoek naar gevarieerde vleesalternatieven met een even intense smaak. Door olijven en tomaten toe te voegen voordat de tofu rijpt, heeft onze tofu, in tegenstelling tot veel andere soorten tofu, een aangename, kruidige smaak. Wil je deze smaak echter intensiveren, dan kan je de tofu met verse chili-olie en knoflook marineren - een smaakexplosie gegarandeerd!
Onze mediterrane biologische tofu-olijf kan op veel verschillende manieren worden bereid: Of het nu gebakken en gestrooid is over een salade, voor dat speciale iets in romige lasagne of gehakt in een Bolognese saus - je kunt veel meer doen met tofu dan je eerder dacht.
Je kunt ook genieten van onze Biologische Tofu Olive als veganistisch pasteitje voor lekkere tofu-burgers op de volgende barbecue-avond onder vrienden of gewoon in de pan klaargemaakt met courgette en aubergine.
Ben je bijzonder enthousiast over het experimenteren? Dan moet je zeker roerei proberen. Want qua consistentie en smaak komt de verkruimelde tofu samen met wat Kala-Namak zout ongelooflijk dicht in de buurt van het populaire eiergerecht uit de pan!
Overigens betekent de vacuümverpakking dat de tofu voor het openen niet gekoeld hoeft te worden opgeslagen en bijzonder lang houdbaar is.
Jouw leverancier van plantaardige energie
KoRo's biologische tofu olijf is niet alleen een echt allround talent, maar bestaat ook uitsluitend uit plantaardige ingrediënten. Het bevat geen gluten, lactose of melkeiwit. Het is echter een fantastische energieleverancier en mag dankzij zijn opwindend pittige smaak in geen enkele keuken ontbreken. Je kunt het ook koud en gesneden gebruiken als topping voor brood of als basis voor jouw eigen tofu-smeersel. Er zijn geen grenzen aan je creativiteit!
Gemiddelde voedingswaarden | per 100 g |
---|---|
Energie (in kj/kcal) | 588 / 141 |
Vetten | 8,6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1,5 g |
Koolhydraten | 0,6 g |
waarvan suiker | 0,5 g |
Vezels | 2,1 g |
Eiwitten | 14 g |
Zout | 1,25 g |
Artikel nr. | TOFU_009 |
Herkomst | Oostenrijk |
Inhoud | 200 g |
Merk | KoRo |
EAN | 4260654787450 |
Gegevens | Specificatie |
Biologische certificatie | AT-BIO-301 |
Sporen | Sporenindicatie |
Levering | Levertijd buiten Duitsland |
Bedrijf | KoRo Handels GmbH Koppenplatz 9, 10115 Berlin |
Bewaarwijze | Bewaar bij kamertemperatuur, bewaar op een koele plaats (+ 2°C tot + 6°C) na opening en consumeer zo snel mogelijk. |
Ingrediënten | water, 16% SOYA-bonen*, 9% olijven*, zonnebloemolie*, 2% gedroogde tomaten*, zout, alcoholazijn*, specerijen*, kruiden*, dextrose*, stollingsmiddel calciumsulfaat* uit gecontroleerde biologische landbouw |
Kruisbesmetting Kruisbesmetting is de ongewenste overdracht van besmetting op een product. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door restanten van ander voedsel in de productie-installatie. Dit bericht is voornamelijk bedoeld voor mensen met een allergie. Volgens het consumentenadviescentrum worden voedingsmiddelen die onbedoeld kruisbesmet zijn met dierlijke producten als veganistisch beschouwd. | Bevat geen allergenen volgens de EU-verordening 1169/2011. |
Verkoopbenaming | Bio tofu met olijven |
Biologische herkomst | EU-/Niet EU-landbouw |
Pers & wederverkopers | Afbeeldingen |
De KoRo prijsgrafiek Biologische tofu olijven 200 g
|
|||||
⭐️ |
|
-
Wat is de KoRo prijsgrafiek?
In de grafiek ziet u de prijs per basiseenheid (meestal 100g). Daarnaast kunt u de reden voor een prijsverlaging of -verhoging achterhalen door op de infocirkels te klikken. -
Waarom verandert de prijs?
De veelal jaarlijkse grondstofoogsten hebben een invloed op de relatie tussen vraag en aanbod op de markt. Als de oogst slecht is, moeten we ook een hogere prijs betalen voor grondstoffen. Door de sterke invloed van externe factoren zoals wind & weer, klimaat en natuurlijke gebeurtenissen op de oogst, hebben wij langetermijncontracten met onze producenten voor kruisoogst afgewezen. -
Waarom informeert KoRo u over prijswijzigingen?
Open communicatie is voor ons bij KoRo bijzonder belangrijk en maakt deel uit van onze visie. Daarom houden wij u graag op de hoogte van de ontwikkeling van onze prijzen. Zo geeft de KoRo-prijsgrafiek een transparant inzicht in de ontwikkeling van de productprijzen.
De KoRo prijs-letter
* Geen overdracht van gegevens aan derden, annulering op elk moment mogelijk.

Biologische tofu olijven 200 g - Een blik achter de schermen

Anbaugebiet vorrangig in Südamerika
Ursprünglich kommt Soja aus China. Mittlerweile wird allerdings die Hälfte aller geernteten Sojabohnen aus südamerikanischem Anbau bezogen. Aber auch der Anbau in Deutschland steigt seit einigen Jahren stetig an.

Die Sojapflanze
Bei der Sojapflanze handelt es sich um eine Pflanzenart aus der Familie der Schmetterlingsblütler, die den Hülsenfrüchten untergeordnet ist. Die Nutzpflanze kann bis zu 40 cm groß werden und trägt unpaarig gegliederte, ovale Blätter.

Reifung auf stickstoffhaltigem Boden
Die Sojabohnen reifen in einer länglich grünen Hülse heran. Um diesen Reifeprozess nicht zu beeinträchtigen, ist es wichtig, dass die Pflanze über einen ausreichend stickstoffhaltigen Nährboten verfügt. Dieser ist ein wichtiger Baustein für die Entstehung von Soja-Eiweiß.

Ernte im Herbst
Nachdem die Sojabohnen ausgereift sind, können sie schließlich zwischen Mitte September und Anfang Oktober gedroschen und somit geerntet werden. Ob die Sojabohnen reif sind, erkennt man daran, dass sie beim Schütteln der Pflanze in den Hülsen rascheln.

Funfact
Die beliebten Edamame beim Sushi-Laden um die Ecke sind übrigens nichts anderes als unreif geerntete Sojabohnen, die in Wasser gekocht und anschließend leicht gesalzen wurden.

Herstellung einer Milch-ähnlichen Flüssigkeit
Nach der Ernte werden die Sojabohnen zunächst in Einweichbehälter gegeben, wo sie innerhalb der nächsten Stunden stark aufquellen. Danach werden sie zu einer Flüssigkeit verarbeitet und denaturiert.

Verarbeitung zu Tofu
Unter Zugabe von Calciumsulfat als Gerinnungsmittel flockt die Flüssigkeit aus und es bildet sich neben Molke das hochwertige Sojaeiweiß. Gemeinsam mit klein gehackten Oliven und getrockneten Tomaten in einen sogenannten Presskasten gegeben, entstehen schließlich feste Tofu-Blöcke.
Biologische tofu olijven 200 g Laat je inspireren!
Lasagne met wortelen en spinazie
Deze gezonde lasagne-variant voldoet aan alle hartelijke behoeften.

Veel gestelde vragen Biologische tofu olijven 200 g
Is tofu gezond?
Naast voldoende beweging is ook een evenwichtige voeding belangrijk voor een gezonde levensstijl. Onze biologische tofu met olijf kan hier deel van uitmaken.
Wat zeggen anderen? Biologische tofu olijven 200 g
2 Beoordelingen
Alle opmerkingen over"Biologische tofu olijven 200 g"
Oké.
Smaak had er meer in mogen zitten, smaakt maar licht naar olijf.
Hallo Annegret, dank je voor je feedback. Het is jammer dat we niet 100% aan uw smaak hebben voldaan. Misschien wil je een andere tofu-variant van ons proberen :) Met vriendelijke groet, uw KoRo-team
Sehe cool tofu, kan super worden verwerkt
Zachte tofu, heerlijk om mee te werken en te sauteren, ideale salade of bowl topping.