




Biologische groene Japanse sencha thee
incl. BTW, excl. verzendkosten
- Uit Japan, Shizuoka
- Cultuursoort Yabukita
- Oogsttijd in de zomer
- Groen, gele kleur
- Mild-zoet, grassig en licht bitter
Op voorraad,
levertijd 3-5 werkdagen
Alles in een oogopslag Biologische groene Japanse sencha thee
Je houdt van groene thee en bent op zoek naar een evenwichtige oppepper? Dan is onze biologische Sencha-thee een perfect alternatief. Het wordt geteeld op een hoogte van 150 - 350 m in gecontroleerde biologische landbouw en zorgvuldig geoogst in de zomer. De Arata soort zorgt voor een aromatische, frisse smaak met een lichtgeel kopje. De hoge kwaliteit van de bladeren en de zorgvuldige verwerking van deze Sencha-thee maakt het ook mogelijk om meerdere infusies te bereiden. De intense geur en het aroma zullen u direct in een nostalgische Japanse ceremoniële stemming brengen.
Sencha-thee is het zonnekind onder de groene theesoorten. Het is niet overschaduwd en ontwikkelt meer bittere stoffen, waardevolle vitaminen, talrijke mineralen en sporenelementen onder sterk zonlicht. Na het oogsten wordt het 3 minuten gestoomd en in een vlakke naaldvorm gerold. Om het aroma te versterken worden de bladeren ongeveer 1 minuut gestoomd voordat ze worden verpakt.
De thee is perfect voor uw ochtendroutine, na het diner of met een paar koekjes in de middag. Ook als ijsthee is de biologische Sencha Arata-thee in de zomer een goed figuur. Het past gewoon altijd. Dus maak jezelf een kopje Sencha-thee en maak het jezelf gemakkelijk.
Serveeradvies: 12 g per liter, trek ongeveer 1-2 minuten aan bij 80 ° C.
Artikel nr. | TEE_007 |
Herkomst | Japan |
Inhoud | 1 kg |
Merk | KoRo |
EAN | 4260654785319 |
Gegevens | Specificatie |
Biologische certificatie | DE-ÖKO-001 |
Sporen | Sporenindicatie |
Levering | Levertijd buiten Duitsland |
Bedrijf | KoRo Handels GmbH Koppenplatz 9, 10115 Berlin |
Bewaarwijze | Koel en droog bewaren, beschermen tegen warmte |
Ingrediënten | 100 % groene thee*. *Van gecontroleerde biologische teelt |
Kruisbesmetting | Kan sporen bevatten van GLUTEN, andere SCHAALVRUCHTEN en SESAM. |
Verkoopbenaming | Biologische groene thee Sencha |
Biologische herkomst | Nicht-EU-Landwirtschaft |
Pers & wederverkopers | Afbeeldingen |
De KoRo prijsgrafiek Biologische groene Japanse sencha thee
⭐️ |
|
-
Wat is de KoRo prijsgrafiek?
In de grafiek ziet u de prijs per basiseenheid (meestal 100g). Daarnaast kunt u de reden voor een prijsverlaging of -verhoging achterhalen door op de infocirkels te klikken. -
Waarom verandert de prijs?
De veelal jaarlijkse grondstofoogsten hebben een invloed op de relatie tussen vraag en aanbod op de markt. Als de oogst slecht is, moeten we ook een hogere prijs betalen voor grondstoffen. Door de sterke invloed van externe factoren zoals wind & weer, klimaat en natuurlijke gebeurtenissen op de oogst, hebben wij langetermijncontracten met onze producenten voor kruisoogst afgewezen. -
Waarom informeert KoRo u over prijswijzigingen?
Open communicatie is voor ons bij KoRo bijzonder belangrijk en maakt deel uit van onze visie. Daarom houden wij u graag op de hoogte van de ontwikkeling van onze prijzen. Zo geeft de KoRo-prijsgrafiek een transparant inzicht in de ontwikkeling van de productprijzen.
De KoRo prijs-letter
* Geen overdracht van gegevens aan derden, annulering op elk moment mogelijk.

Biologische groene Japanse sencha thee - Een blik achter de schermen

Die Herkunft des grünen Tees
Unser Bio Sencha Tee wird in Zhejiang Qian Dao Hu in China angebaut – hier hat grüner Tee ebenfalls seinen Ursprung. Seit mehreren tausend Jahren wird in China grüner Tee angebaut – es vergeht selten ein Tag, an dem kein grüner Tee getrunken wird.

Grüner Tee Pflanze
Bei unserer grünen Tee Pflanze handelt es sich um ein Kultivar – eine Pflanze, die speziell gezüchtet wurde: Die Yabukita Teepflanze! Sie wird seit 1908 angebaut ist äußert kälteresistent und zeichnet sich durch ihren hohen Ertrag aus.

Reifen im Schatten
Im Hochsommer, wenn die Sonne sich mehrere Stunden am Tag blicken lässt, wird die Teeplantage teilweise beschattet, damit die Blätter nicht verbrennen und sich weniger Bitterstoffe im Tee bilden.

Die Tee-Ernte
Im frühen Sommer wird der Tee mit Hilfe von speziellen Maschinen geerntet und für die Bedampfung vorbereitet.

Tee-Standardnummern – was ist das?
Sogenannte Standardnummern stammen noch aus der Zeit, in der chinesische Teefirmen staatlich waren. Die Standardnummer gibt Auskunft über die Qualität des Tees und die Sorgfältigkeit während der Herstellung. Ohne den Tee jemals gesehen zu haben, konnte man über die Standardnummer bereits erahnen, wie der Tee aussieht, riecht und schmeckt. Heutzutage werden diese Nummern immer noch verwendet, allerdings produzieren Unternehmen nicht mehr so strikt nach den Bestimmungen, weswegen zwei Teesorten mit der gleichen Standardnummer stark variieren können. Unser Tee trägt die Standardnummer 8912.

Dämpfen und Trocknen
Die Teeblätter werden kurz nach ihrer Ernte für wenige Minute mit heißem Dampf erhitzt, wodurch die Oxidation und Fermentation der Blätter gestoppt – denn nur, wenn die grünen Teeblätter grün bleiben, darf er sich auch grüner Tee nennen. Anschließend wird der Tee schonend getrocknet und für den weiteren Transport vorbereitet.