Griesmeel kennen we nog van oma. Her herinnert aan een zorgvrije kindheid, de liefde van je oma en de zoete smaak van brei. Wij maken het allemaal nog beter met cacaopoeder en heerlijke toppings. Veel plezier met het recept!
Ingrediënten voor de griesmeel:
Voor cacao:
- 4 EL Kokosolie
- 2 TL Suiker
- 1-2 EL Cacaopoeder
Voor de griesmeel
- 80 g Griesmeel
- 2 TL Ahornsiroop
- 200 ml (Rijst)melk
- 4 TL Cacaonibs
Bereiding
- Kokosolie in een pan verwarmen en met suiker en cacaopoeder mixen
- Na het afkoelen moet de massa dik zijn, zodar je met een lepel kleine druppels op een bord kan maken
- Het bord 20 min in de koelkast doen
- Melk in een pan verwarmen en de rest erin doen
- Als de griesmeel een prettige consistentie heeft, in een kom doen en met toppings garneren. Wij bevelen bessen, kokosvlokken, fruit, chiazaad of cacaonibs aan!
- Eet smakelijk!
Wij bedanken Bekka, die dit recept gemaakt heeft! Als je het lekker vind en meer wil zien, kijk bij haar instagram!
Instagram: plantbased_blossom