De KoRo adventskalender: Vrolijk Kerstfeest

Let op: Spoiler Alert! Het volgende artikel bevat geheime informatie en mag alleen op eigen risico worden gelezen!

Na vele uren van voorbereiding, die we met een aantal lekkere snacks hebben doorgebracht, is het eindelijk tijd: we kunnen u de KoRo Adventskalender 2019 presenteren.

Een excursie over de geschiedenis van de adventskalender

Of het nu gaat om jong of oud, de adventskalender is voor de meeste mensen gewoon een onderdeel van de kerstperiode. Maar het idee achter de kersttraditie is nog niet zo oud. Pas in de 19e eeuw vond de adventskalender zijn weg naar de huishoudens. En als je jezelf nu afvraagt: wie heeft het uitgevonden? De Duitsers, natuurlijk!

De adventskalenders van die tijd hebben echter weinig te maken met die van vandaag: de traditie gaat terug tot de protestantse christenen, voor wie de kalender diende als "telhulp" tot het heilige feest. Ze schilderden lijnen op muren en deuren met krijt. Mooie geschenken en een kerstsfeer werden in die tijd tevergeefs gezocht. Goed voor u dat zulke kalenders tot het verleden behoren. Laten we eerlijk zijn: het verzoeten van de wachttijd met lekkernijen is veel leuker!

Genoeg over tradities, nu wat meer informatie over de KoRo-adventskalender, waar jullie allemaal naar uitkijken!

Wat staat je te wachten in de KoRo-adventskalender ...

Bij KoRo maakt het niet uit of je lief bent geweest of niet! Wij hebben je gedekt! Onze adventskalender heeft voor ieder wat wils. Naast nieuwe kerstmixen en fruitige creaties hebben we ook onze klassiekers bij ons. Met andere woorden: 24 zakjes die letterlijk je kerstseizoen zoet maken. 

LET OP SPOILERWAARSCHUWING: als u verrast wilt worden, moet u niet verder lezen!

  1. Pinda-nogamousse

Het kleine extraatje in uw recepten voor koekjes, cakes en desserts. Durf, proef en geniet het hele jaar door van Kerstmis!Erdnuss-Nougat-Muss Sachet

Naar het recept: vegan chocoladereep met pindavulling

  1. Sinaasappelmousse

Verfijn uw glühwein of kerstpunch, uw salade of chocolade desserts met de vruchtenpuree. De aromatische sinaasappel heeft veel te bieden en brengt u in een goed humeur!orangenmus

Naar het recept: superfood glühwein

  1. Donkere amandelmousse

Als uw plantenmelk tijdens de vakantie weer leeg is, hebben wij de perfecte oplossing voor u: pureer gewoon de amandelspijs met een beetje water en uw doe-het-zelf amandelmelk is klaar. Pro tip: Pureer een dadel, wat vanille en een snufje zout erbij. De Kerstman zal gelukkig zijn!

Mandelmus-Dunkel

P.s. met de amandelmelk kun je geweldige lekkernijen maken, zoals peperkoek brownies!

  1. Hennepmousse

Hennep, de trendy superfood bij uitstek, is ook verkrijgbaar in mousse-vorm. Het mild-romige aroma en het hoge eiwitgehalte maken het perfect voor je ochtend- of after-sportshake.

Hanfmus

Naar het recept: groene smoothie met extra kick

  1. Kokos-amandelmousse

Houd je van exotisch? Dan zul je dol zijn op onze kokos-amandelmousse! Of het nu puur is of als ingrediënt in zelfgemaakte repen en energieballen, voor kokosliefhebbers een absolute must.

Kokos-Mandel-Aufstrich

Naar het recept: healthy bites

  1. Walnoot-noga spread

Deze heerlijke spread is perfect voor bakkerijen, zolang je het deeg nog niet op hebt...

Walnuss-Nougat-Aufstrich

Naar het recept: chocolade-walnoot koekjes 

  1. Pompoenpittenmousse

De opvallende groene kleur maakt onze pompoenzaadmousse tot een hoogtepunt in elke keuken. Wij bevelen het aan in combinatie met gedroogde cranberry's en appel. Laat uw creativiteit de vrije loop! Kuerbiskernmus

  1. Cashewmousse

Onze cashewmousse is een echte klassieker onder de notenmoussen. Door zijn milde smaak is het perfect voor het afronden van groentegerechten en sauzen. Wat dacht je van een salade met een heerlijke cashew dressing?

Cashewmus

  1. Walnootmousse

Onze aromatische walnotenmousse is bijzonder geschikt voor hartige recepten. Gebruik het royaal in walnotenpesto met pasta of in een heerlijke walnotenrisotto.

Walnussmus

  1. Pindamousse

Pindamousse is een echte allrounder in de keuken: in vergelijking met pindakaas bestaat onze pindamousse 100% uit pinda's. Of het nu gaat om jam op het brood, als vulling voor chocolade muffins, voor het dompelen van fruit of als een twist in de Aziatische pan. Eenmaal geprobeerd, nooit meer zonder! 

ErdnussmuskSq2tpfI33W5D

  1. Lichte amandelmousse

Snel, gemakkelijk, veganistisch - lichte amandelmousse kan overal worden gebruikt waar je anders room zou gebruiken: in sauzen, soepen, voor het bakken en nog veel meer! Een echt natuurlijk talent.

MandelmuszA6dGB142sGDO

Naar het recept: vegan amandel roomsaus met champignons

 

  1. Cashew + peperkoek

Een nootachtig-kruidige kers op de taart? Met de toevoeging van deze cashewnoten transformeert u elke granola of granen in een kerstsmaakervaring!

Cashewmus-Lebkuchen

  1. Mix-mousse

U kunt niet kiezen tussen pinda's, amandelen, hazelnoten of cashewnoten? Geen probleem, want onze mix biedt u het beste van alle 4 de werelden.

Mischmus

Naar het recept: gierstpap met vanille en maca

  1. Citroenmousse

Het zijn de innerlijke waarden die er toe doen! Maar onze citroenmousse is ook een visueel hoogtepunt. Doe het in de vulling van taarten, cupcakes of koekjes. Lief en zurig plezier!

Zitronenmus

Naar het recept: citroen blauwmaanzaad muffins

  1. Zonnebloempittenmousse

Geen noot, maar des te romiger: zonnebloempittenmousse kan van alles. Of het nu zoet of hartig is, een pittige toevoeging aan saladedressings, Aziatische pannenkoeken of brood.

Sonnenblumenkernmus

Naar het recept: vegan paprika broodbeleg met kerrie

  1. Macadamiamousse

De koningin onder de noten komt langs. Om haar tevreden te stellen, moet je deze heerlijke mousse in een decadent heerlijke chocoladetaart plaatsen.

Macadamianussmus

  1. Paranotenmousse

Een combinatie van de goden: paranoot, honing (of ahornsiroop) en yoghurt. Probeer het, u zult ons bedanken!

Paranussmus

  1. Amandelmousse 

Fijne amandelcrème ooit stevig geproefd? In combinatie met citroen, knoflook, gistvlokken en water krijgt u een heerlijke kaassaus voor lasagne, ovenschotels, pizza en nog veel meer! Met Kerstmis is de saus vooral goed te combineren met bloemkool, spruitjes of aardappelen.

Mandelmus-fein

  1. Hazelnoot noga spread

Deze kerstspread is een echte hit als het op snoepjes aankomt. Of het nu gaat om koekjes, taarten of heerlijke desserts: probeer ze zelf en geniet het hele jaar door van Kerstmis!

Haselnuss-Nougat-Aufstrich

Naar het recept: vegan rocher balls

  1. Fijne hazelnotenmousse

Kikkererwten en hazelnootmousse gaan niet samen? Iedereen die dat beweert heeft dit nog niet geprobeerd, Nutella Cookie Dough. Proteïnerijk feest voor het heilige feest!

HaselnussmusWAmKi7HiofROr

  1. Pijnboompittenmousse

Pijnboompitten zijn alleen voor pesto? We zien iets anders in onze mousse-lade! Kruid je favoriete gerechten met pijnboompittenmousse en laat ze veranderen in mediterrane dromen.

Pinienmus

  1. Tahin wit

We hebben niet veel te zeggen over deze klassieker en probeer het met slechts 6 letters: H-U-M-M-U-S! 

Tahin-weiss

  1. Pecannootmousse

Pecannootmuskaat is voor echte fijnproevers. De walnoot-gerelateerde schoonheid heeft veel te bieden! Of het nu gaat om salades, soepen, energieballen of om de gebakken appel ... Uw gasten zullen nauwelijks uit hun verbazing komen!

Pekannussmus

 

  1. Pistache

Vaak gekopieerd maar nooit bereikt: onze pistachenoot is een echte KoRo-klassieker. De volle smaak en de sterke kleur zijn overtuigend op ijs, pap, in salade of natuurlijk puur! 

Pistazienmus0QtalCVlTwOui

Naar het recept: pistache porridge

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

BELANGRIJK NIEUWS

* Persoonlijke gegevens worden niet doorgespeeld naar derde partijen, opzeggen kan ten alle tijden