
Dit ontbijtrecept is geweldig om van tevoren te bereiden, want het duurt een paar uur voordat de Chia zaden volledig gezwollen zijn. Het is het beste om de dag ervoor te beginnen en de pudding een nacht in de koelkast te zetten.
Ingrediënten voor 1 portie
- 200 ml amandelmelk
- 50 g bevroren bosbessen
- 1 EL açai poeder
- 1 EL agavesiroop
- 3 tot 4 EL chiazaad
Bereiding
- Meng de amandelmelk met de bevroren bosbessen, het açai-poeder en de agavesiroop in een blender tot een gladde massa.
- Roer de chiazaden erdoor en zet ze een nacht of minstens 3 uur in de koelkast. Roer na 1 tot 2 uur nogmaals om te voorkomen dat Chiazaden aan de bodem blijven plakken. Als de pudding nog te vloeibaar is, roer er dan nog een paar Chiazaden bij.
- Giet de pudding in een glas of kom en garneer met muesli, yoghurt en fruit.