Hoewel je nog een paar ingrediënten nodig hebt voor dit pannenkoekenrecept, is het zeker de moeite waard. Het zoete ontbijtgerecht bevat veel smaak. Ook is hetgeschikt voor een veganist en past het perfect is een glutenvrij dieet.
Ingrediënten voor +/- 6 stuks
Voor de pannenkoeken:
- 100 g boekweitmeel (optioneell: boekweitvlokken in een mixer fijnmalen)
- 100 g amandeldrank
- 1 TL baksoda
- Chiameel
- 50 g panela (rietsuiker)
- 3 EL kokosolie + ook om in te bakken
- 1 EL amandelmousse bruin
Voor de topping:
- amandelmousse wit
- chocodrops
- bevroren frambozen
- kokoschips
Bereiding
- Meng alle droge ingrediënten in een kom.
- Voeg vervolgens kokosolie en amandeldrank toe en meng het deeg met een garde.
- Verhit wat kokosolie in een platte pan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens wat deeg toe aan de pan met een lepel en bak de pannenkoek ongeveer 1 minuut. Draai om en bak opnieuw gedurende ongeveer 1 minuut. Herhaal het proces totdat het deeg op is.
- Stapel de pannenkoeken op elkaar en decoreer met de toppings.
Heb je de smaak te pakken? Hier is nog een recept voor boekweitpannenkoeken.