Bananen-Choco Muffins met Pinda vulling

Glutenvrij, suikervrij en ongelofelijk lekker! Deze muffins zijn perfect als je zin hebt in iets zoets.

Het valt niet te ontkennen dat chocolade en pindakaas /pindamousse heerlijk harmoniseren. Onze bananen- en chocolademuffins voegen een derde component toe: de banaan! Ze geven de zoete traktatie het fruitige iets en zorgen ervoor dat het deeg niet droog wordt. Dit recept is ook gluten- en suikervrij!

Ingrediënten voor 10-12 muffins

Het deeg::

  • 260g Bananen (ca. 2 stuk)
  • 1 Ei
  • 40g ahornsiroop
  • 50g 50g cacaopoeder
  • 30g gemalen amandelen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

De vulling:

Bereiding

  • Warm de oven voor op 160°C.
  • Prak de bananen met een vork in een kom.
  • Voeg de andere ingrediënten toe voor het deeg (dus niet de banenenchips en pindamousse). Roer het deeg totdat het een massa wordt.
  • Verdeel de helft van het deeg gelijkmatig over 10-12 muffinvormen.
  • Leg nu een theelepel pindakaas/pindamouse in het midden van de gevulde vormen. Bedek de vormen met het resterende deeg en plaats een bananenchip op elke muffin.
  • Bak de muffins gedurende ca 25 minuten.

Veel bakplezier!

Tags: Rezepte, Backen
Voer de tekenreeks in het onderstaande tekstveld in

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Passende artikelen
Probeer ze allemaal
BIO KAKAOPULVER STARK ENTÖLT | 1 KG
Biologische cacaopoeder sterk geolied
5,50
Inhoud 1 kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

BIO ERDNUSSMUS | 500 G
Biologische pindamousse
4,50
Inhoud 0.5 kg | € 9,00 * per kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

BANANENCHIPS OHNE ZUCKERZUSATZ | 1 KG
Bananenchips zonder suiker
6,00
Inhoud 1 kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

BELANGRIJK NIEUWS

* Persoonlijke gegevens worden niet doorgespeeld naar derde partijen, opzeggen kan ten alle tijden