
Het valt niet te ontkennen dat chocolade en pindakaas /pindamousse heerlijk harmoniseren. Onze bananen- en chocolademuffins voegen een derde component toe: de banaan! Ze geven de zoete traktatie het fruitige iets en zorgen ervoor dat het deeg niet droog wordt. Dit recept is ook gluten- en suikervrij!
Ingrediënten voor 10-12 muffins
Het deeg::
- 260g Bananen (ca. 2 stuk)
- 1 Ei
- 40g ahornsiroop
- 50g 50g cacaopoeder
- 30g gemalen amandelen
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
De vulling:
- 4-5 eetlepels pindamousse
- 10-12 Bananenchips
Bereiding
- Warm de oven voor op 160°C.
- Prak de bananen met een vork in een kom.
- Voeg de andere ingrediënten toe voor het deeg (dus niet de banenenchips en pindamousse). Roer het deeg totdat het een massa wordt.
- Verdeel de helft van het deeg gelijkmatig over 10-12 muffinvormen.
- Leg nu een theelepel pindakaas/pindamouse in het midden van de gevulde vormen. Bedek de vormen met het resterende deeg en plaats een bananenchip op elke muffin.
- Bak de muffins gedurende ca 25 minuten.
Veel bakplezier!