Blauwe Chia-glazen

Psst - dit dessert bevat het felbegeerde kerstvormige gebak die jij dit jaar moet gaan proberen.

Zelfs een dessert kan naar kerstmis proeven. Voor alle speculaasliefhebbers is dit recept misschien een goed dessertidee voor kerstavond.

Ingrediënten voor 1 glas

Voor de chiapudding:

  • 100 ml melk of plantaardig alternatief 
  • ½ TL speculaaskruiden
  • Optioneel: 1 TL xylitol, agavesiroop o.i.d.
  • 6 TL chiazaden

Meer:

Bereiding

  • Vul de melk in een kom en meng met de speculaaskruiden en zoetheid van uw keuze. Voeg vervolgens de chiazaden toe en roer tot alle chiazaden bedekt zijn met melk. Laat het minstens 15 minuten zwellen. Roer vervolgens opnieuw.
  • Terwijl de chiapudding zwelt, verwarm je de chocoladedruppels en smeer je de vloeibare chocolade op de glazen rand met een lepel. Zet het glas in de koelkast.
  • Vul de afgewerkte chiapudding in het glas. Snijd 5 tot 6 dunne plakjes van de banaan en druk ze tegen de binnenkant van het glas.
  • Breek de gekruide koekjes in kleine stukjes en leg ze in het glas.
  • Pureer vervolgens de rest van de banaan met het spirulina-poeder en leg dit op de koekjes.
  • Versier het glas als laatste met bosbessen, gepofte quinoa en kokoschips.
Tags: Rezept

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Passende artikelen
Probeer ze allemaal
Bio Chia Samen | 1 kg
Biologische chiazaadjes
8,00
Inhoud 1 kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

 Xylit | 1 kg
Xylitol
9,00
Inhoud 1 kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

SCHOKODROPS MIT XYLIT | 1 KG
Chocodrops met xylit
19,00
Inhoud 1 kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

SPIRULINA PULVER BLAU | 50 G
Spirulina poeder blauw
23,00
Inhoud 50 g | € 46,00 * per 100 g

inkl. MwSt. zzgl. Versand

KOKOSCHIPS OHNE ZUCKERZUSATZ | 1 KG
Kokoschips zonder suiker
7,50
Inhoud 1 kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

Bio Quinoa gepufft | 600 g
Biologische quinoa gepoft
6,00
Inhoud 0.6 kg | € 10,00 * per kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

BELANGRIJK NIEUWS

* Persoonlijke gegevens worden niet doorgespeeld naar derde partijen, opzeggen kan ten alle tijden