Chocolade-chip-koekjes in glas

Voor ahorn liefhebbers een geweldig recept. Lekkere chocolade chip koekjes met ahornsiroop in glas.

Als je niet genoeg kunt krijgen van ahornsiroop, dan ben je bij ons aan het juiste adres met dit zoete recept. De met chocolade bedekte taarten zijn een bijzonder goed dessert of een kopje koffie in een glas.

Ingrediënten voor 3 glazen 

Voor het deeg:

  • 100 g speltmeel 
  • 90 ml ahornsiroop
  • 40 g chocodrops
  • 1 TL natron
  • 2 EL neutrale olie
  • 1 EL appelazijn

Voor de hazelnoot crème:

  • 1 EL ahorncrème
  • 1 EL (vegan) boter
  • 2 EL hazelnoten, gehakt

Voor de topping:

  • Choco crunchies

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Giet eerst alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng goed. Verdeel het deeg vervolgens gelijkmatig over drie glazen met een lepel en plaats het deeg gedurende 15 tot 20 minuten in de oven. Haal de glazen uit de oven en laat ze afkoelen. Laat ondertussen de ahorncrème en de boter smelten in een kleine pan. Roer er vervolgens de gehakte hazelnoten door en verdeel het mengsel over de glazen. Giet als laatste de chocolade crunchies in de glazen. Goed laten afkoelen.

Tags: Rezept

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Passende artikelen
Probeer ze allemaal
leer
Biologische ahornsiroop grade A
15,00
Inhoud 1 l

inkl. MwSt. zzgl. Versand

SCHOKODROPS MIT XYLIT | 1 KG
Chocodrops met xylit
19,00
Inhoud 1 kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

leer
Biologische ahorncrème
8,00
Inhoud 0.25 kg | € 32,00 * per kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

HASELNUSSKERNE EXTRA GROSS | 1 KG
Hazelnoten extra groot
15,00
Inhoud 1 kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

BELANGRIJK NIEUWS

* Persoonlijke gegevens worden niet doorgespeeld naar derde partijen, opzeggen kan ten alle tijden