
Als je niet genoeg kunt krijgen van ahornsiroop, dan ben je bij ons aan het juiste adres met dit zoete recept. De met chocolade bedekte taarten zijn een bijzonder goed dessert of een kopje koffie in een glas.
Ingrediënten voor 3 glazen
Voor het deeg:
- 100 g speltmeel
- 90 ml ahornsiroop
- 40 g chocodrops
- 1 TL natron
- 2 EL neutrale olie
- 1 EL appelazijn
Voor de hazelnoot crème:
- 1 EL ahorncrème
- 1 EL (vegan) boter
- 2 EL hazelnoten, gehakt
Voor de topping:
- Choco crunchies
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Giet eerst alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng goed. Verdeel het deeg vervolgens gelijkmatig over drie glazen met een lepel en plaats het deeg gedurende 15 tot 20 minuten in de oven. Haal de glazen uit de oven en laat ze afkoelen. Laat ondertussen de ahorncrème en de boter smelten in een kleine pan. Roer er vervolgens de gehakte hazelnoten door en verdeel het mengsel over de glazen. Giet als laatste de chocolade crunchies in de glazen. Goed laten afkoelen.