
Dit recept is wat ingewikkelder, maar zeker de moeite waard. De wafels zijn niet alleen eiwitrijk en gezond, maar ook super lekker. En maak je geen zorgen, je proeft de kikkererwten niet. Een fijne snack - veganistisch en glutenvrij!
Ingrediënten voor ca. 12 wafels
- 150 g gedroogde kikkererwten
- 150g gierst
- 170 g quinoa (wit)
- 800 ml water
- 1 snufje zout
- 4 el cacaopoeder (rauw)
Bereiding
- Week de kikkererwten 's avonds in een kom met veel water.
- Laat de geweekte kikkererwten 24 uur later uitlekken en doe ze in een blender gedurende één minuut op de hoogste stand, samen met alle andere ingrediënten behalve het cacaopoeder. Giet het wafeldeeg in een gesloten bakje en zet het een nacht in de koelkast.
- De volgende ochtend het cacaopoeder toevoegen en opnieuw goed roeren. Giet het deeg vervolgens in een goed gecoate wafelijzer. De wafels hebben ongeveer 10 minuten nodig in het wafelijzer - afhankelijk van de dikte van de wafels iets korter of langer.
Eet smakelijk!
Veel dank aan healthyhabit_seline voor het heerlijke recept!