
Zoete aardappelen zijn zo heerlijk gevarieerd en smaken heerlijk als frites, puree of als gebakken aardappelen. Deze wordt gebakken en vervolgens gevuld met pittige amarant en knapperige kikkererwten. Daaroverheen een romige sesam mosterdsaus voor een perfect gerecht.
Ingrediënten voor 2 personen
2 lange zoete aardappels
Voor de amarant:
- 50g Amarant
- 120 ml Water
- 1/2 TL Groente boullion
- 6 Gedroogde tomaten
Voor de kikkererwten:
- 1 Doos kikkererwten (of ca. 250 g gekookte kikkererwten)
- 1 TL Olijvenolie
- 1 TL Sojasaus
- 2 EL Gistvlokken
- 1 TL Italiaanse kruidenmix
Voor de saus:
- 2 TL Zijden tofu
- 2 TL Sesammousse
- 1 TL Mosterd
- 1/4 TL Agave diksap
- 1 Snufje zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C. Was de zoete aardappelen goed voor en prik ze van alle kanten een paar keer met een vork en zet ze in de oven. Doe de amarant in een pan met water, groentenbouillon en gehakte gedroogde tomaten en laat ze 20-25 minuten zachtjes sudderen met gesloten deksel. Marineer de kikkererwten met olijfolie, sojasaus, gistvlokken en specerijen in een kom. Bak ze in een koekenpan op een matig vuur tot ze knapperig zijn. Meng alle ingrediënten met een vork of een kleine garde voor de saus. De saus moet romig zijn, als het te waterig is, roer er dan wat meer zijden tofu door en de zoete aardappelen moeten na 40-50 minuten klaar zijn, afhankelijk van hun grootte. Wanneer het sap uit de gevorkte gaten komt en ze licht gekarameliseerd zijn, zijn ze perfect. Vul met de amarant, voeg de kikkererwten en sesam mosterdsaus toe en serveer. Geniet van uw maaltijd!
We bedanken ju.liciously voor het lekkere recept.