
De goudkleurige snack die het lekkerst smaakt met een frisse salade of ovengroenten. Ook mag een heerlijke dip niet ontbreken. Overigens smaken ze de volgende dag nog steeds geweldig.
Ingrediënten voor ongeveer 9 stuks
- 120 g gierst
- 20 g boekweitmeel (alternatief: maal boekweitvlokken in een mixer)
- 1 grote geraspte wortel
- 1⁄2 theelepel kristalzout
- 1 theelepen gedroogde rozemarijn
- 1⁄2 theelepel gemalen kurkuma
- Een snuifje zwarte peper
Voorbereiding
- Kook de gierst eerst ongeveer 20 minuten in water.
- Meng de geraspte wortel, zout, peper, kurkuma en rozemarijn en 2 eetlepels boekweitmeel in de gierst.
- Laat de afgewerkte massa iets afkoelen en vorm dan hartige koekjes.
- Bak de hartige koekjes ongeveer 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Eetsmakelijk!