
Ingrediënten:
Voor de ovengroente:
- 500g Hokkaido pompoen
- 2 rode bieten
- roosmarijn
- zout en peper
Voor de topping:
- 2 Handvol walnoten
- 2 EL cranberries
- 2 EL ahornsiroop
Voor de dressing:
- 1 EL cashewmousse
- ½ limoen (sap)
- 1 TL mosterd
- 5 EL water
- knoflookgranulaat
- gedroogde tuinkruiden
- zout en peper
Voor de salade:
- 150g veldsla
- 150g rucola
-
Bereiding
Snijd pompoen en rode bieten in hapklare stukjes, breng op smaak met rozemarijn, zout en peper en bak ongeveer 30 minuten op 200°C in de oven. Hak de walnoten een beetje fijn en bak ze in een pan op middelhoog vuur. Blus met ahornsiroop en roer kort tot de hele walnoten bedekt zijn met stroop. Haal de pan van het vuur en laat hem afkoelen. Meng de cashewmousse, mosterd, het sap van een halve limoen en water in een kopje en breng op smaak met knoflookkorrels, tuinkruiden, zout en peper. Was de salade en bestrijk deze op twee borden. Leg de nog warme ovengroenten bovenop de salade, leg er de gekarameliseerde walnoten en veenbessen op en tot slot de dressing.