
Dit heerlijke rijstgerecht is veganistisch, gezond en snel te koken, als je niet de tijd voor het weken en koken van de nierbonen. U kunt de kidney beans echter in grote hoeveelheden weken, koken en invriezen. Dus je hebt er altijd wat op voorraad.
Ingrediënten voor 4 personen
- 250g gedroogde kidneybonen
- 150g rijst
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 800g tomaten in stukjes
- 2 EL olijvenolie
- 1 TL oregano
- 1 TL marjolijn
- 1 TL thijm
- 1/8 TL cayennepeper
- 2 TL kristalzout
Bereiding
Week de kidneybonenbonen een nacht in veel water. Week het water weg en laat het geheel ongeveer 1,5 uur zachtjes koken met vers water. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Schil de ui en knoflook, hak het fijn en doe het in een pan met wat olijfolie, voeg tomaten, oregano, marjolein, tijm, cayennepeper en kristalzout toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen op een laag vuurtje. Voeg de kidneyboontjes en rijst toe en meng goed door elkaar.
Meer recepten en inspiraties staan op Instagram: @healthyhabit_seline