
Peperkoek is niet alleen heerlijk, maar ook een reden om van de winter te houden! Maar het hoeft niet altijd de klassieke peperkoek te zijn, want het kruid past ook fantastisch in brownies. Deze brownies zijn dus niet alleen een ware explosie van smaak, maar hebben ook een garantie voor succes en kunnen in een mum van tijd worden gemaakt. Als je dit recept niet imiteert, mis je echt iets!
Ingrediënten voor 16 stukken
- 60ml amandelmelk (bijvoorbeeld zelfgemaakt met amandelmousse en water in een blender)
- 425g kikkererwten
- 1 opgehoopte EL peperkoekkruid
- 100g dadels
- 75g kokosbloesemsuiker
- 25g cacaopoeder
- 30g havermout
- 15g johannesbroodpoeder (of anders nogmaal 40 g cacaopoeder)
- 2EL chocodrops
Bereiding
- Spoel en laat de kikkererwten goed uitlekken en maal de havervlokken in een blender tot een mengsel.
- Voeg alle ingrediënten aan het mengsel behalve de chocoladedruppels en meng het. Het klopt dat het deeg vrij droog en slechts licht plakkerig is.
- Leg de chocodrops (gebruik bakpapier) in de overschotel en verdeel daarna het deeg gelijkmatig over de overschotel.
- Versier met chocodrops en zet minstens 1 uur in de koelkast voor het eten. Bewaar de resterende brownies na consumptie in de koelkast.