
Kan muesli niet ontbreken in je ontbijt? Ook niet bij ons. Daarom presenteren we je hier een variant om het zelf te doen. De knapperige kruimels zien er goed uit in muesli, als topping op je smoothiekom of je snackt ze gewoon puur als tussendoortje.
Ingrediënten voor 1 glas
- 100g Havervlokken
- 40g Boekweit
- 50g Geblancheerde pinda's
- 2 EL Kokosolie
- 4 EL + 2 EL Ahornsiroop
- 120g Pindamousse
- 1/4 TL Kristalzout
- 1/2 TL Vanille
Bereiding
- De geblancheerde pinda's grof snijden.
- Meng de havervlokken, boekweit, gehakte pinda's, zout en vanille in een kom.
- Smelt de kokosolie. Daarna de kokosolie met 4 eetlepels ahornsiroop en de pindamousse mengen.
- Meng alles goed door elkaar en giet het vervolgens in een pan.
- Bij middel/hoog vuur voor ongeveer 15 minuten roosteren, daarbij goed blijven roeren, zodat het niet aanbrandt.
- Tot slot, 2 eetlepels ahornsiroop erdoor roeren en laat de muesli volledig afkoelen.
- Giet het in een afsluitbaarglas