
Ken je pistache alleen verwerkt in ijs of fijngehakt in mortadella? Dan kan er een wereld voor je open gaan! Met pistache kan je echt van alles maken, waaronder een prachtig ontbijt. Dat wordt helemaal lekker als je onze pistachemousse gebruikt! Het maakt van jouw pap een buitengewoon pistachewonder waarvan het moeilijk is slechts één portie te eten.
Ingrediënten (voor één kom):
Voor de pap:
- 250 ml sojamelk
- 100 ml water
- ca. 60 g havermout (mals) (zart)
- 1 eetlepel xylitol of ruwe rietsuiker
- 1 eetlepel pistachemousse
Toppings:
- 1 banaan
- Bosbessen
- Kersen
- Cacaonibs
- kokosnootchips
- 1 theelepel pistachemousse
Bereiding
Allereerst breng je sojamelk, water, havermout en zoetstof aan de kook in een pan. Laat het geheel kort sudderen en roer er vervolgens de pistachemousse door. Laat het koken tot de gewenste consistentie op een matig vuur en roeren. Vul de pap in een kom en versier hem met toppings naar keuze.