Pompoen en aardappelsoep

Herfsttijd is soep tijd. Met dit recept bent u optimaal voorbereid op het geoogste seizoen.

Ben jij ook een pompoenfan? De herfstklassieker kan op veel manieren worden voorbereid. De groenten kunnen worden gebakken, gegrild, gebakken, gevuld, gepureerd, gekookt, gestoomd en ingelegd. Bovendien zijn pompoenen een geweldige aanvulling op stevig voedsel voor zoete recepten. Met deze romige soep maken we je de start van het pompoenseizoen heel gemakkelijk.

Ku-rbisKartoffelSuppe_TextbildBereiding

  • Snijd eerst de ui en de wortel in blokjes. Verwarm ondertussen de olijfolie in een pan. Voeg de uien en wortelblokjes toe en bak ze kort.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Was de pompoen, snijd hem open en verwijder de zaadjes. Snijd de pompoen vervolgens in kleine stukjes, de schil kan ook gegeten worden.
  • Doe de aardappel en pompoenstukjes in een pan en giet het kokende water erbij. Voeg de groentebouillon toe en meng goed.
  • Leg de deksel half op de pan en laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
  • Haal vervolgens de pan van de kookplaat en meng de inhoud in een blender tot een romige massa. Voeg indien nodig wat water toe.
  • Giet de soep in een kom en versier met pompoenpitten, pijnboompitten en basilicum - klaar!
Tags: Rezept, Rezept

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Passende artikelen
Probeer ze allemaal
KÜRBISKERNE AUS DER STEIERMARK | 1 KG
Zonnenbloempitten uit Stiermarkten
10,00
Inhoud 1 kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

PINIENKERNE | 500 G
Pijnboompitten
23,00
Inhoud 0.5 kg | € 46,00 * per kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

BIO GEMÜSEBRÜHE | 600 G
Biologische groentebouillon
10,00
Inhoud 0.6 kg | € 16,67 * per kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

BELANGRIJK NIEUWS

* Persoonlijke gegevens worden niet doorgespeeld naar derde partijen, opzeggen kan ten alle tijden