
Of het nu gaat om een verjaardagsfeest, als dessert of gewoon tussendoor. Deze kleine traktaties zijn absoluut verslavend. De perfecte balans tussen chocolade, romige notenbotervulling en een zoute krakeling.
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 50 g pretzels
- 60 g speltmeel
- 1/2 tl kaneel
- 2 el ahornsiroop
- 40 g kokosolie (gesmolten)
- 1 el kokoscreme
Voor de vulling:
- 100 g amandelmousse
- 50 g cashewmousse
- 2 EL kokosbloesemsuiker
- 5 dadels
- 30 g kokoscreme
- 1 EL kokoswater
- Snufje zout
Decoratie:
- 100 g chocodrops
- Extra pretzels
Bereiding
- Doe de pretzels in een ritszak en verkruimel ze door er met een lepel op te tikken.
- Meng de pretzelkruimels met speltmeel en kaneel, voeg vervolgens de vloeibare ingrediënten toe en kneed met de handen tot een deeg.
- Doe in een vorm en druk stevig aan zodat de deeglaag ongeveer 0,5 cm hoog is. Dit werkt het beste met een bevochtigde lepel. Leg het geheel vervolgens in de vriezer, zodat de kokosolie hard kan worden.
- Doe alle ingrediënten voor de nootmuskaatvulling in een blender en meng tot een romige massa wordt geproduceerd.
- Verdeel de vulling over de gekoelde bodem en plaats deze opnieuw in de vriezer gedurende ca. 45 minuten.
- Smelt de chocolade en verdeel over de vaste massa. Leg de pretzels snel als decoratie erop en laat weer afkoelen.
- 30 minuten voor het opdienen uit de vriezer halen en laten ontdooien.
Meer smakelijke recepten die je kunt vinden op Instagram @ ju.liciously!