
Pompoenzaad spread is niet alleen een goed alternatief voor pindakaas, het zit ook vol met mineralen zoals ijzer en magnesium. Je kunt ook een grotere hoeveelheid van de spread bereiden en deze in een schroefglas in de koelkast bewaren. Zo heb je altijd een gezonde topping voor jouw brood bij de hand wanneer je het snel nodig hebt.
Ingrediënten:
- 2 plakjes volkorenbrood
- 1 appel
- 1 hand vol gedroogde cranberries
- 1/2 TL chia zaad
- 2 grote EL pompoenzadenmousse
- 1 EL ahornsiroop
- 1 TL ‘Pumpkin Spice’ kruiden
- een snufje zout
Bereiding
Meng de ingrediënten voor de smeerpasta in een kom. Als het te stevig is, voeg dan een scheutje water toe. Verdeel de spread gelijkmatig over de twee sneetjes brood. Was de appel en snijd hem in fijne plakjes. Leg de plakken op het brood met de pompoenpitten en voeg de cranberry's en Chiazaden toe. Eetsmakelijk!