
Gerookte tofu is ideaal voor allemaal creatieve gerechten. In dit recept wordt de vleesvervanging met quinoa, frisse groente, kruiden en een lekkere joghurttopping gecombineerd.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 glas Quinoa
- 1 kleine Zucchini
- 1 kleine rode ui
- 4 Champignons
- ½ Pak gerookte tofu
- 5 EL Joghurt
- 1 TL azijn
- Braadolie
- Zour
- Peper
- Paprikapoeder
- een beetje thijm
- 1 TL sesam
- 1 TL tahini
Bereiding
- De quinoa in een zeef afspoelen en dan met twee keer zoveel water koken en 15 min laten koken
- De ui pellen, halveren en in ringen snijden. Zucchini en champignons in blokjes snijden. Een beetje olie met een gemiddelde hitte in de pan doen en de ui, zucchini en champignios kort aanbraden
- De gerookte tofu in blokjes snijden en de olie in een 2e pan verhitten en de tofublokjes aanbraden
- De gekookte quinoa in de ui, zucchini en champignions doen en 2 min laten braden. Ook met zout, peper en paprikapoeder kruiden
- In een kleine kom joghurt, azijn, zout en peper verroeren
- De quinoamix verdelen in 2 kommen. De tofublokjes erbij doen en het met de saus decoreren
Veel kookplezier!