Quinoa Tex-Mex Style

Onze quinoa in Tex-Mex-stijl brengt heel wat pit in uw keuken. Hoe scherp je maar wilt!

Het graan van de Inca zijn super veelzijdig. Deze keer nemen we je mee naar de Tex-Mex keuken en bereiden we een heerlijk gekruid gerecht, ideaal voor maaltijdbereiding.

Ingrediënten voor 3 porties

  • 600ml Water
  • 200g Quinoa
  • ½ Eetlepel groentebouillon
  • 1 Teen knoflook
  • 1 Paprika
  • 1 grote of 5 kleine tomaten
  • 70g (veganistische) kaas
  • 1 Blikje kidneybonen
  • 1 Kleine blikje maïs
  • Spaanse pepervlokken, zout, peper, koriander
  • 1 Limoen

Bereiding

  • Breng het water aan de kook en roer vervolgens de gewassen quinoa en de groentebouillon erdoor. Laat de quinoa op laag vuur voor ongeveer 15 minuten sudderen totdat deze het grootste deel van het water opneemt. Als er geen water meer is, voeg dan wat extra water toe.
  • Snijd intussen de knoflook. paprika en tomaten in kleine stukjes en voeg deze na de 15 minuten toe en roer het geheel. Laat het nog eens 5 minuten rusten en voeg indien nodig water toe.
  • Voeg nu de (veganistische) kaas, de kidneybonen en de maïs toe en roer tot de kaas gesmolten is.
  • Als laatste, breng het op smaak met chili-vlokken, zout en peper en serveer met verse koriander en een beetje limoen.
Tags: Rezepte, Vegan
Voer de tekenreeks in het onderstaande tekstveld in

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

BELANGRIJK NIEUWS

* Persoonlijke gegevens worden niet doorgespeeld naar derde partijen, opzeggen kan ten alle tijden