Zubereitung: 50 min

Vegan lasange met amandel

Heb je zin in een lekker, kruidig gerecht? Hier stellen we je de klassieke favoriet van alle pastafans voor: Lasagne. We hebben het recept geveganiseerd, maar de smaak is zeker niet verwaarloosd! Het is een opwarmend gerecht dat je perfect kunt serveren met een frisse salade. De werkstappen zijn super eenvoudig en vereisen slechts enkele stappen. Hou je net zo veel van lasagne als wij? Test dan dit heerlijke gerecht, goede eetlust!

Ingrediënten 4-6 porties:

Voor de bolognese:

  • 250 g sojagehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 EL tomatenpuree
  • 50 ml rode wijn (optioneel)
  • 300 ml tomaten, gehakt
  • 100 ml water
  • kruiden: basilicum, oregano, thijm, paprika, chili, zout en peper 
  • 1 TL olijfolie

Voor de saus:

  • 50 g margarine
  • 2 EL meel
  • 500 ml water
  • groentebouillon 
  • zout en peper

Voor de amandelschmelz:

  • 4 EL amandelmousse
  • 4 EL havervlokken
  • 1 EL citroensap
  • 140 ml water

Garnituur: basilicum, pijnboompitten of zongedroogde tomaten

Bovendien: lasagnebladen

Bereiding:

  • Oven op 180 graden voorverwarmen
  • Sojagehakt volgens de verpakking bereiden
  • Ui en knoflook schillen en klein snijden.
  • In een pan olie opwarmen en ui, sojagehakt en knoflook opzetten.
  • Dan de tomatenpuree .
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak de tomatenpuree kort.
  • Blus de ingrediënten af met rode wijn en laat kort sudderen.
  • Voeg vervolgens tomatensaus en water toe.
  • Laat het mengsel ongeveer 20 minuten sudderen.
  • Bereid ondertussen de bechamelsaus voor. Meng de bouillon en het water in een kom.
  • Verwarm de margarine in een pan. Als de margarine gesmolten is, voeg dan de bloem toe.
  • Giet de bouillon beetje bij beetje met een garde in de pan. (Als de saus te dik is, gebruik dan gewoon meer water.)
  • Kruid de bechamelsaus met peper en zout.
  • Voeg vervolgens alle kruiden toe aan de Bolognese en kook nog 10 minuten.
  • Vet nu de ovenschotel in.
  • Voor het amandelsmelten, meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Lagen volgen: Schik afwisselend de lasagneblaadjes, bolognese, béchamelsaus, lasagneblaadjes, bolognese, béchamelsaus, etc....
  • Bak de lasagne in de oven in ongeveer 15 minuten.
  • Verdeel het amandelglazuur over de lasagne en bak nog 5 minuten. Schakel vervolgens gedurende 5 minuten over naar de grillfunctie, indien beschikbaar.
    Haal de lasagne uit de oven. Garneer met fijngehakte pijnboompitten en basilicum.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Passende artikelen
Probeer ze allemaal
SONNENGETROCKNETE TOMATEN | 1 KG
Zongedroogde tomaten
9,00
Inhoud 1 kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

Bio Kokosöl | 1 Liter
Biologische kokosolie
9,00
Inhoud 1 l

inkl. MwSt. zzgl. Versand

Mandelmus, weiß | 500 g
Amandelmousse, wit
10,00
Inhoud 0.5 kg | € 20,00 * per kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

BELANGRIJK NIEUWS

* Persoonlijke gegevens worden niet doorgespeeld naar derde partijen, opzeggen kan ten alle tijden