
Ingrediënten:
- 50 g Zonnebloempitten
- 2 Rode paprika’s
- 1 - 2 Theelepel(s) kerriepoeder
- 3 - 4 Eetlepels olijfolie
- 1 Snufje zeezout
- Peper
- Komkommer en / of basilicum ter garnering
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de paprika's, snijd ze in tweeën en maak ze vrij van de zaden en stelen. Pak een bakplaat met bakpapier en plaats de helften van de paprika op het blad met de open kant naar beneden. Zet het blik in de oven en bak de paprika's tot de schil begint te blazen. Dat duurt 30 - 45 minuten. Bedek ondertussen de zonnebloempitten met water en laat ze weken totdat het water bijna is opgenomen. Dat duurt ongeveer 30 minuten. Haal de paprika’s uit de oven en snij in stukjes. Voeg paprika, zonnebloempitten inclusief het resterende water, de olijfolie, kerriepoeder, zeezout en peper in een kom toe en pureer tot een gladde pasta. Als er te weinig vloeistof is, voeg dan gewoon een eetlepel olie toe. De pasta smaakt het best met vers brood op margarine. We houden van garneren met basilicum, komkommer of zelfs tomaat. Dit geweldige recept is gemaakt door Klara en Ida