Zubereitung: 55 Minuten
57 kcal pro Portion

Vegan Paprika Broodbeleg met Kerrie

Veganistisch beleg is een geweldig alternatief voor kaas of worst. Door zonnebloempitten en groenten bevat dit veel gezonde stoffen en is het eenvoudigweg door jou zelf gemaakt.

Ingrediënten:

  • 50 g Zonnebloempitten
  • 2 Rode paprika’s
  • 1 - 2 Theelepel(s) kerriepoeder
  • 3 - 4 Eetlepels olijfolie
  • 1 Snufje zeezout
  • Peper
  • Komkommer en / of basilicum ter garnering

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de paprika's, snijd ze in tweeën en maak ze vrij van de zaden en stelen. Pak een bakplaat met bakpapier en plaats de helften van de paprika op het blad met de open kant naar beneden. Zet het blik in de oven en bak de paprika's tot de schil begint te blazen. Dat duurt 30 - 45 minuten. Bedek ondertussen de zonnebloempitten met water en laat ze weken totdat het water bijna is opgenomen. Dat duurt ongeveer 30 minuten. Haal de paprika’s uit de oven en snij in stukjes. Voeg paprika, zonnebloempitten inclusief het resterende water, de olijfolie, kerriepoeder, zeezout en peper in een kom toe en pureer tot een gladde pasta. Als er te weinig vloeistof is, voeg dan gewoon een eetlepel olie toe. De pasta smaakt het best met vers brood op margarine. We houden van garneren met basilicum, komkommer of zelfs tomaat. Dit geweldige recept is gemaakt door Klara en Ida



Tags: Vegan, Rezept, Gemüse, Öl
Voer de tekenreeks in het onderstaande tekstveld in

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Passende artikelen
Probeer ze allemaal
Pfeffer schwarz ganze Körner | 1 kg
Peper zwart hele korrels
7,50
Inhoud 1 kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

BIO SONNENBLUMENKERNE | 1,5 KG
Biologische zonnebloempitten
5,00
Inhoud 1.5 kg | € 3,33 * per kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

BELANGRIJK NIEUWS

* Persoonlijke gegevens worden niet doorgespeeld naar derde partijen, opzeggen kan ten alle tijden