
Veel mensen vermijden chocoladerepen omdat ze zich, zoals bekend, onmiddellijk op de heupen nestelen. Niet met dit recept! Hier doen we het volledig zonder extra suiker en wit meel. Als u wilt genieten van een heerlijke chocoladereep van tijd tot tijd, moet u zeker dit recept proberen! Plezier is hier gegarandeerd. Bovendien smaakt de zelfgemaakte, veganistische reep duizend keer beter dan de varianten uit de supermarkt. Als u uw familie of vrienden gelukkig wilt maken, kunt u ook de veganistische bars als cadeau bereiden. Veel plezier en geniet van uw maaltijd!
Ingrediënten (voor 9 repen):
Bodem:
- 8 dadels, ontpit
- 60 g havervlokken (tot meel gemalen)
- Snufje zout
- 2 TL pindamousse
Karamel:
- 5 dadels, ontpit
- 2 TL chiazaad
- 1/2 banaan
- 2 TL geraspte kokosnoot
Glazuur:
- 120 g chocodrops
- 1 TL kokosolie
Bereiding:
Voor de bodem is het het beste om de dadels in heet water ongeveer 10 minuten te verzachten. Meng ze vervolgens met de overige ingrediënten in een blender tot een homogene massa. Druk het deeg vervolgens in een met bakpapier beklede vorm (vierkant) en zet het deeg in de vriezer om af te koelen. Om de karamel te maken, meng de ingrediënten en verdeel het mengsel gelijkmatig over de afgekoelde basis. De vorm gaat dan minimaal 4 uur in de vriezer. Bereid tot slot het glazuur voor. Smelt de chocoladedruppels en de kokosolie. Snijd in de volgende stap het afgekoelde deeg in 9 gelijke stukken. Vervolgens kunt u de chocoladerepen in het glazuur dompelen en nog 30 minuten afkoelen in de vriezer. Dan zijn ze klaar om te genieten.
Theresa deelt heerlijke receptideeën en mooie foto's op haar Instagram account. Zij heeft dit recept voor ons beschikbaar gesteld om met u te delen. Hartelijk dank daarvoor!
Instagram: bestrongandweird