
Zondag is cakedag! Of het nu voor het komende bezoek is, als een verrassing voor je wederhelft of gewoon voor jezelf - deze veganistische cake is precies wat je op de koffie moet serveren.
Ingrediënten
- 2 rijpe banenen
- 4 dadels
- 50 g vloeibare kokosolie
- 250 ml havermout
- 1 EL macadamiamousse
- 80 g gemalen hazelnoten (alternatief: hazelnoten malen in een krachtige mixer)
- 130 g speltmeel
- 20 g cacaopoeder
- Een pak zuiveringszout
- Ein slok appelazijn
- Agavesiroop
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng eerst de bananen, dadels en vloeibare ingrediënten in de krachtige mixer.
- Meng nu alle vaste ingrediënten en voeg toe aan de vloeibare massa.
- Meng alles in een blender tot een romige massa (eventueel zelf suiker toevoegen).
- Doe het voorbereide cakedeeg in een ingevette springvorm en bak ongeveer 40 minuten.
- Laat de afgewerkte cake afkoelen en decoreer zoals gewenst.