
Ingrediënten
- Gist: 1 Kubus
- warme water: 2 eetlepel
- Datum Stroop: 1 theelepel
- Meel: 250 gram
- Soja-Yoghurt: 50 gram
- Zout: 1 theelepel
- Haverdrank: 150 Millilieter
- gepelde uien: 500 gram
- Meel: 1 eetlepel
- Cashewmus: 3 eetlepel
- Soja-Yoghurt: 500 gram
- Gistschilfers: 50 gram
- Gerookte Tofu: 400 gram
- Zout: 1 Knijpen
- Peper: 1 Knijpen
- Basilicum: 1 Knijpen
- Bieslook: 1 Knijpen
Voorbereiding
Stap 1
Voor het deeg: gist, water, dadelsiroop mengen en 5-10 minuten laten staan. Kneed dan met de overige ingrediënten gedurende 7-8 minuten.
Stap 2
Vorm het deeg tot een bal en bedek het met meel. Bedek het en laat het rusten voor ongeveer 30-60 min. totdat het is verdubbeld.
Stap 3
Voor de topping: Snijd de uien in fijne ringen en bak ze tot ze doorzichtig zijn met een beetje olie, en bind ze dan met 1 el bloem.
Stap 4
Snij de tofu in blokjes en bak ze ook.
Stap 5
Meng de overige ingrediënten zoals sojayoghurt, gistvlokken, cashewmus en kruiden in een kom. Voeg nu de gebakken tofu en de uien toe.
Stap 6
Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak in een cirkel van 36 cm. Vet een bakblik of bakring met een diameter van 26 cm in en rijg het aan met het deeg, waarbij een rand van 5 cm wordt opgetild.
Stap 7
Laat het deeg in de vorm weer ongeveer 30 minuten rijzen.
Stap 8
Voeg vervolgens de vulling toe en bestrooi met wat gistschilfers.
Stap 9
Bak de taart nu op 200°C boven/onderwarmte gedurende ongeveer 35 - 40 minuten.