Versier koekjes net iets anders

Kersttijd betekent koekjestijd! En om u in de juiste stemming te brengen, hebben we een heerlijk en veganistisch koekjesrecept voor u klaarliggen.

Het bakken van koekjes maakt deel uit van de advents- en kersttijd en wie kan de geur van vers gebakken koekjes weerstaan? Niemand! Daarom hebben we een eenvoudig recept voor veganistische koekjes en verschillende ideeën om ze te versieren. In plaats van suiker hagelslag, laten wij u zien hoe u uw koekjes naar een nieuw niveau kunt tillen.

Chocolade in verschillende kleuren

In plaats van typische melkchocolade kunt u ook ruby chocolade smelten en er uw koekjes mee versieren. Het bijzondere is dat de chocoladedrops van nature roze zijn en ook een aangename zuurgraad hebben. Bovendien hebben ze een licht smeltende textuur en zijn daarom zeer geschikt voor het glazuur van uw koekjes.

Voor andere kleuren kunt u witte chocolade kleuren met bijvoorbeeld frambozenpoeder, matcha, spirulina of kurkuma. In tegenstelling tot levensmiddelenkleurstoffen hebben deze producten het voordeel dat ze geen neutrale smaak hebben, maar dat ze de chocolade een speciaal effect geven. Bovendien geven ze de chocolade een intense kleur en zorgen ze voor een echte blikvanger.

 

Pl-tzchen2

Alles behalve hagelslag

Kleurrijke suikerhagel is een klassieker in de bakkerij, maar wat dacht u voor de verandering van noten? Of het nu gaat om een geheel, een gebroken of een terrein - u heeft de keuze. De noten kleven bijzonder goed op de gesmolten chocolade en zijn iets anders dan de bekende kruimels.

Vervolgens kunt u de koekjes versieren met hazelnotenmousse of met de overgebleven gesmolten chocolade. U kunt uw koekjes ook bestrooien met geraspte kokos of fruitpoeder.

Pl-tzchen5

Recept voor vegan koekjes

Ingrediënten: 

  • 100 g Magarine 
  • 120 g rietsuiker
  • 1 zak vanillesuiker
  • 1 rijpe banaan
  • ½ zak bakpoeder
  • 300 g roggemeel

Meng de magarine, rietsuiker en vanillesuiker met een handmixer. Vervolgens de rijpe banaan met een vork pletten en toevoegen aan het mengsel.

Nu kun je het roggemeel mengen met het bakpoeder en geleidelijk door het deeg roeren. Dan hoef je het deeg alleen nog maar met je handen tot een bal te vormen. Verpak het vervolgens in plasticfolie en rust minstens twee uur in de koelkast.

Na de twee uur kunt u het deeg uitrollen en het deeg uitsnijden met uw favoriete vormen. De koekjes worden gebakken in de voorverwarmde oven op 170 graden hete lucht gedurende ongeveer 10 minuten. Nadat ze zijn afgekoeld, kunt u uw eigen creativiteit de vrije loop laten en versieren.

Pl-tzchen7

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Passende artikelen
Probeer ze allemaal
RUBY SCHOKODROPS | 1 KG
Ruby chocodrops
19,00
Inhoud 1 kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

WEISSE SCHOKOLADE BLÄTTER MIT MALTIT | 1 KG
Witte chocolade bladen met malitol
8,00
Inhoud 1 kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

PISTAZIENKERNE EXTRA GRÜN | 500 G
Pistaches extra groen
26,00
Inhoud 0.5 kg | € 52,00 * per kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

PEKANNUSSKERNE | 1 KG
Pecannoten
23,00
Inhoud 1 kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

SCHOKODROPS MIT XYLIT | 1 KG
Chocodrops met xylit
19,00
Inhoud 1 kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

BELANGRIJK NIEUWS

* Persoonlijke gegevens worden niet doorgespeeld naar derde partijen, opzeggen kan ten alle tijden