Geroosterde amandelen zelf maken

Gebakken amandelen zijn, samen met suikerspin en popcorn waarschijnlijk de meest populaire snoepjes op beurzen. Vooral op kerstmarkten genieten de bezoekers van de knapperige zoete lekkernij, bij voorkeur nog warm. Als de volgende markt ver weg is en u kunt niet langer wachten, zult u nu ontdekken hoe u deze thuis kunt maken

Waar komen amandelen vandaan?

De belangrijkste amandelproducerende landen zijn de VS en Spanje. In 2017 werd wereldwijd in totaal 2.239.697 ton amandelen geproduceerd. Er worden honderden verschillende soorten geteeld. Een van de meest populaire soorten zijn: Nonpareil, Carmel, Larguetta en Valencia. Deze verschillen vooral in de grootte, smaak en textuur van de huid. Meer informatie over de soorten vindt u hier in de rubriek "van experts voor experts".

Amandelen zitten vol met voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten, vetten en zijn een geweldige bron van vezels, vitamine E, vitamine B2, magnesium en mangaan. De aanvoerstatus van vitamine E in Duitsland zou voor de helft van alle mannen en vrouwen onvoldoende zijn. Dus neem amandelen!

Sinds wanneer bestaan er geroosterde amandelen?

In 1871 verschenen voor het eerst geroosterde amandelen in een oud document. Het beschreef de kunst van het verbranden van amandelen. De basisingrediënten naast amandelen zijn suiker en water. Dit alles wordt gemengd tot de karamelisatie begint en er zich een zoete vacht om de noot vormt. De zoete snack was voor het eerst bekend onder de term "Weense amandelen", die tot op de dag van vandaag gebruikelijk is.

Hoe maak ik geroosterde amandelen?

Traditioneel worden geroosterde amandelen gekarameliseerd in een pan. U kunt ze ook in de magnetron maken. We hebben gekozen voor de klassieke versie.

Geroosterde amandelen uit de pan

gebrannte-Mandeln

  • 200 g tafelsuiker
  • 100 ml water

Doe suiker, water en kaneel in een pan en breng aan de kook. Voeg vervolgens de amandelen toe en laat al roerend sudderen tot de suiker droog is. Leg de amandelen ten slotte op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze een beetje uit zodat ze goed afkoelen.  

Tip: Zorg ervoor dat u ongepelde amandelen gebruikt, want de suiker blijft alleen aan de huid plakken!

gebrannte-Mandeln-3

gebrannte-Mandeln-4

gebrannte-Mandeln-5

gebrannte-Mandeln-6

Hoe kan ik mijn geroosterde amandelen oppeppen?

Als geroosterde amandelen te saai voor u zijn, kunt u ze op smaak brengen met kaneel, vanille, chocolade, cacao, geraspte kokosnoot of soja in plaats van suiker. Als alternatief kunt u ook andere noten gebruiken zoals macadamia, pinda's, hazelnoten en cashewnoten. Gebakken amandelen in verschillende vormen en kleuren zijn ook een geweldig cadeau-idee voor uw geliefden!

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Passende artikelen
Probeer ze allemaal
MANDELKERNE NONPAREIL | 1 KG
Amandelen nonpareil
12,00
Inhoud 1 kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

Bio Ceylon Zimt Gemahlen | 500 G
Biologische ceylon kaneel
8,00
Inhoud 0.5 kg | € 16,00 * per kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

BELANGRIJK NIEUWS

* Persoonlijke gegevens worden niet doorgespeeld naar derde partijen, opzeggen kan ten alle tijden