🗓 17-05-2022 👤 Juliane Vogel 🕒 30 Notulen 👌 Gewoon

Hartige Kommen

Kommen zijn de nieuwe trend op sociale media. Hartige kommen zijn perfect voor een uitgebreide lunch. Je kunt ze koud of warm eten en de ingrediënten variëren zoals je zelf wilt.

Hartige Kommen

Hartige schalen passen goed bij deze gelegenheden

In het algemeen kunt u bij elke gelegenheid hartige schalen eten. Ze zijn vooral goed wanneer vrienden op bezoek komen en je iets goeds voor hen wilt doen. Omdat smaken meestal verschillen, kunt u gemakkelijk voor elk van uw gasten een individuele kom bereiden. In geval van voorkeuren, allergieën en dergelijke, kunt u altijd terugvallen op geschikte alternatieven.

Maar hartige schalen zijn niet alleen thuis, maar ook op kantoor, op school of op de universiteit een ware traktatie. U kunt ze gemakkelijk een dag van tevoren klaarmaken. Uiteraard mag zo'n hartige kom, die pas de volgende dag wordt gegeten, geen bederfelijke etenswaren bevatten, zoals garnalen of mosselen. De volgende voedingsmiddelen zijn bijzonder geschikt voor bereiding:

  • diverse salades
  • rauwe groenten
  • geroosterde of gestoomde groenten
  • goed doorbakken reepjes vlees
  • stukjes fruit
  • hardgekookte eieren
  • Gerookte vis

Als u onderweg bent, kunt u de ingrediënten het beste in een goed afgesloten doos doen. Er zijn speciale Mealprep dozen die makkelijk te vervoeren zijn.

2018_10_30_Herzhafte_Bowls

Keukenhygiëne voor hartige schalen

Als u zelf een stevige kom wilt bereiden, is het belangrijk dat u een paar regels kent over hygiënisch omgaan met voedsel. Dit geldt vooral voor bederfelijk voedsel zoals vis en vlees.

U moet het voer voor uw kom zorgvuldig kiezen en ervoor zorgen dat de koudeketen ononderbroken is. Het is ook belangrijk alle bederfelijke levensmiddelen apart te houden van de rest van het voedsel in de koelkast. Maak messen, snijplanken en al het keukengerei dat in contact is geweest met rauwe vis, schaal- en schelpdieren, rauwe eieren, gevogelte en rauw vlees goed schoon met heet water en afwasmiddel. Het beste is alles direct in de afwasmachine te doen en het daarna zo nodig te desinfecteren. Wanneer u vlees braadt, moet u ervoor zorgen dat een kerntemperatuur van ten minste 80 graden of hoger wordt bereikt. En u moet de vis koken tot hij niet meer doorzichtig is en u hem gemakkelijk met een vork kunt snijden.

En deze ingrediënten zijn geschikt voor uw kom

Natuurlijk hebben wij ook een paar inspiraties voor u op een rijtje gezet.

Granen

Granen zijn zeer geschikt als vullend bijgerecht bij bijvoorbeeld schalen:

Groenten & salade

Je kunt elke groente van je keuze in een hartige kom doen. Je kunt je groenten rauw eten, koken, stomen of gewoon een beetje blancheren. In de oven geroosterde groenten zijn ook bijzonder lekker. Doe gewoon uw favoriete groenten in de oven met wat zout, peper en kruiden naar keuze en kook ze op 180 graden Celsius gedurende ongeveer 20 minuten (afhankelijk van de grootte van de groenten). Verschillende bladsalades vormen een prima basis voor uw kom.

Dressing

Natuurlijk heb je een lekkere dressing nodig voor bij de salade. Een eenvoudige azijn-oliedressing met kruiden en specerijen gaat goed samen met elke creatie. Maar je kunt ook heel gemakkelijk je eigen yoghurtdressing maken. Gebruik gewoon natuurlijke yoghurt of sojayoghurt als basis. Voor de populaire honing-mosterddressing meng je honing en mosterd met een beetje olie en breng je het op smaak. Voor de juiste kleur kunt u er ook verschillende superfoodpoeders doorheen roeren. Brandnetelpoeder zorgt voor een groene kleur, terwijl kurkuma uw dressing felgeel maakt.

Peulvruchten & Tofu

Hou je van kikkererwten, kidneybonen en dergelijke? Dan kun je ze natuurlijk in je kom doen. Tofu is ook heerlijk voor een stevige kom. Om je tofu nog smaakvoller te maken, marineer je hem gedurende minstens 30 minuten met je favoriete marinade. Bak de tofu vervolgens in een hete pan met een beetje olie en breng hem op smaak met kerrie, chilipeper of verse kruiden naar eigen smaak.

En wie heeft het uitgevonden?

Tot slot vraagt u zich misschien af wie de kommen überhaupt heeft uitgevonden? Zoals zoveel andere voedseltrends, komt ook deze uit Amerika. Maar de Amerikanen hebben veel afgekeken van de Aziaten. En via de sociale media is deze voedseltrend waarschijnlijk ook in Duitsland tot ons gekomen.

Bijpassende producten