🗓 04-12-2018 👤 Juliane Vogel 🕒 25 Notulen 👌 Gewoon

Maak je eigen chocoladecrème

In dit artikel vertellen we je het geheim van de beste chocoladeroom. We hebben ook een suikervrije en een veganistische versie voor u.

Maak je eigen chocoladecrème

Het basisrecept voor de chocoladecrème

Ingrediënten:

  • 250 g donkere chocolade coating
  • een bourbon vanillestokje
  • wat room of volle melk
  • agar agar
  • suiker naar smaak
  • 2 eieren

Instructies

  1. Schraap het vruchtvlees uit het vanillestokje, voeg toe aan de melk en breng samen aan de kook. Klop ondertussen de slagroom stijf.
  2. Leg de gelatineblaadjes één voor één in een grote bak met koud water.
  3. Scheid de eieren en meng de eidooiers met de suiker tot een romig mengsel.
  4. Nu kunt u de warme vanillemelk aan het ei-suikermengsel toevoegen en de room in een bain-marie onder voortdurend roeren verwarmen tot hij voldoende is ingedikt.
  5. Om dit te controleren houdt u de kooklepel in de room en vervolgens houdt u hem ondersteboven en blaast u eenmaal kort op de lepel. Als de crème klaar is, zie je een golvend patroon.
  6. Nu kunt u de couverture aan de room toevoegen en langzaam laten smelten. Knijp vervolgens de gelatine uit en los deze op in de room.
  7. Nu moet je de room op ijs koelen tot hij is uitgehard en dan onmiddellijk in koud gespoelde dessertglazen gieten en minstens een uur in de koelkast zetten. Klaar!

shutterstock_635736590-min

Te veel suiker voor jou?

In plaats van chocoladecoating kunt u ook chocoladedruppels met xylitol aan uw chocoladeroom toevoegen. Smaakt minstens zo hemels en is suiker-, lactose- en glutenvrij! Overigens bevatten 100 g chocoladedruppels met xylitol slechts 1,5 g koolhydraten. Bovendien zijn ze ook geschikt voor een vegetarisch of veganistisch dieet.

Veganistische chocoladecrème? Niets is makkelijker!

Gebruik voor een veganistische chocoladeroom een melkalternatief naar keuze in plaats van volle melk, bijvoorbeeld kokosmelk. Je kunt de eieren weglaten of een eivervanger gebruiken. Om het geheel wat pittiger te maken, roer je wat noten door de afgewerkte room.