🎄 Dubbele kerstvreugde: 2 halen 1 betalen op alle adventskalenders met de code ADV2FOR1 en krijg de goedkoopste helemaal GRATIS! 🎄
🗓 04-12-2018 👤 Juliane Vogel 🕒 25 Notulen 👌 Gewoon

Maak uw eigen chocoladecrème

In dit artikel verklappen we u het geheim van de beste chocoladeroom. We hebben ook een suikervrije en een veganistische versie voor u.

Maak uw eigen chocoladecrème

Het basisrecept voor de chocoladecrème

Ingrediënten:

  • 250g pure chocolade coating
  • een bourbon vanillestokje
  • wat room of volle melk
  • agar-agar
  • suiker naar smaak
  • 2 eieren

Instructies

  1. Schraap het vruchtvlees uit het vanillestokje, voeg toe aan de melk en breng samen aan de kook. Klop intussen de room stijf.
  2. Leg de gelatineblaadjes één voor één in een grote bak met koud water.
  3. Scheid de eieren en meng het eigeel met de suiker tot een romig mengsel.
  4. Voeg nu de warme vanillemelk bij het ei-suikermengsel en verwarm de room au bain-marie onder voortdurend roeren tot hij voldoende is ingedikt.
  5. Om dit te controleren houdt u de kooklepel in de room, houdt u hem vervolgens ondersteboven en blaast u eenmaal kort op de lepel. Als de crème klaar is, zie je een golvend patroon.
  6. Nu kunt u de couverture bij de room voegen en langzaam laten smelten. Knijp dan de gelatine uit en los het op in de room.
  7. Nu moet men de room op ijs koelen tot hij hard wordt en hem dan onmiddellijk in koudgespoelde dessertglazen gieten en die minstens een uur in de koelkast zetten. Klaar!

shutterstock_635736590-min

Te veel suiker voor jou?

In plaats van chocoladecoating kunt u ook chocoladedruppels met xylitol aan uw chocoladecrème toevoegen. Smaakt minstens zo hemels en is suiker-, lactose- en glutenvrij! Trouwens, 100 g chocoladedruppels met xylitol bevatten slechts 1,5 g koolhydraten. Bovendien zijn ze ook geschikt voor een vegetarisch of veganistisch dieet.

Veganistische chocolade room? Niets is makkelijker!

Voor een veganistische chocoladecrème gebruikt u in plaats van volle melk een melkalternatief naar keuze, bijvoorbeeld kokosmelk. U kunt de eieren weglaten of een eivervanger gebruiken. Om het wat pittiger te maken, roer wat noten door de room.