Seizoensgebonden en regionaal of toch liever Superfoods?

Een vraag die veel voedingsbewuste mensen zich stellen. Terecht vinden wij en daarom dit artikel.

Steeds weer hoor ik enerzijds alle voordelen van superfoods en exoten en anderzijds de kennis hoe ver deze superfoods en exoten de wereld rond gereisd hebben.

Wat is beter? Ik heb mij deze vraag aan het begin van het jaar gesteld en ben nu tot mijn conclusie gekomen. Ik eet zelf waar mogelijk regionaal en seizoensgebonden, maar sluit om die reden superfoods niet uit. Hoe ben ik tot deze beslissing gekomen? Daar zijn verschillende redenen voor:

1. Afwisseling - Hier in Zweden, waar ik het grootste deel van het jaar woon, maar ook in Duitsland, is er van oktober tot mei alleen maar fruit in de vorm van appels en peren. Naar mijn mening is dit ook niet echt gevarieerd, laat staan een culinair hoogstandje. Voeding moet natuurlijk rijk zijn aan voedingsstoffen, maar het moet ook leuk zijn.

2. Voedingsstoffenbreedte - Als ik me beperk tot lokale groenten en fruit, dan ontbreekt vaak een hele hoeveelheid voedingsstoffen in het voedingsplan. Als ik alleen maar aan selenium denk, dat ik van paranoten krijg, dan weet ik nauwelijks waar ik deze voedingsstof anders vandaan moet halen. Natuurlijk kan ik voedingssupplementen nemen, maar in dat geval geef ik de voorkeur aan buitenlandse noten.

3. Tijdgebrek - Het lukt me niet altijd om uitgebreide en complexe gerechten te bereiden. Daarom is het vaak makkelijker wat lekkere moerbeien, gojibessen of dadels te eten dan uren in de keuken te staan en een snack met lokale ingrediënten te bereiden. Natuurlijk zijn er ook gedroogde appels en peren, maar ik vind variëteit erg leuk.

4. Nutriëntengehalte van de bodem Verschillende nutriënten zijn aanwezig in verschillende bodems. Dus als ik goederen eet van verschillende bodems, uit verschillende landen, dan krijg ik weer verschillende voedingsstoffen binnen, wat ook mijn doel is.

5. Genieten - Na 7 jaar rauw eten eet ik soms heel eenvoudig, maar eten is voor mij altijd een genot. Ik hou ervan om eenvoudige en smakelijke rauwe delicatessen te toveren en deze zijn smakelijker met het ene of het andere superfood. Ik denk bijvoorbeeld aan mijn goji bessen dressing.

Om deze 5 redenen, maar ook voor andere aspecten, kies ik graag af en toe voor exotische en superfoods. Gojibessen, gedroogde drakenvruchten, moerbeien, spirulina-tabletten en Chlorella tabletten zijn mijn favoriet.

Ik heb artikelen geschreven over bijna al deze superfoods op mijn blog. Ze horen altijd in mijn KoRo winkelwagen.

Auteur: Veel dank aan Maria voor deze geweldige en inspirerende bijdrage! Zorg ervoor dat je haar sociale media kanalen bekijkt:

Instagram: morerawfood

YouTube: More Rawfood

Blog: morerawfood.com


De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

BELANGRIJK NIEUWS

* Persoonlijke gegevens worden niet doorgespeeld naar derde partijen, opzeggen kan ten alle tijden