🔔Pssst, early birds! - 10% korting op alle adventskalenders*: ADVENT_SHOP 🔔
🗓 19-03-2019 👤 Laura Wittmann 👌 Gewoon

Waar je muesli nog meer voor kunt gebruiken!

Het is niets nieuws dat je muesli kunt combineren met vers fruit, melk of yoghurt. We laten je zien wat je nog meer uit muesli kunt toveren.

Waar je muesli nog meer voor kunt gebruiken!

Muesli hoeft niet altijd in melk te zwemmen en maakt niet noodzakelijk alleen deel uit van een ontbijtbuffet. De mogelijkheden om muesli te gebruiken zijn even gevarieerd als de beschikbare mixen. Wij tonen u vijf ideeën om uit te proberen.

Muesliverwendung

Muesli als plantaardig broodbeleg

Klinkt een beetje ongewoon, maar je kunt muesli gebruiken als broodbeleg voor groenten. Om ervoor te zorgen dat harde groenten (bv. bloemkool of broccoli) later zacht worden, kookt u ze in het begin ál dente in gezouten water. Voor zachtere soorten (bv. aubergine of courgette) kunt u dit proces achterwege laten. Als u niet zo van experimenteren houdt, raden wij u aan een vrij eenvoudige muesli mix te gebruiken, d.w.z. zonder gedroogd fruit of kruiden. Als u het spannender wilt maken, kunt u ook muesli's met noten en gedroogd fruit proberen. Wat u ook kiest, u kunt ze het beste van tevoren zo klein mogelijk hakken tot u een enigszins kruimelig poeder krijgt. Smeer de groenten in met het losgeklopte ei en vervolgens met de fijngehakte muesli tot ze helemaal bedekt zijn met paneermeel. Daarna raden wij aan de gepaneerde groenten nat te maken met een beetje plantaardige olie. Geschikte oliën zijn onder meer raapzaadolie, zonnebloemolie of olijfolie. Bak de groenten in de oven op ongeveer 200 °C gedurende ongeveer 15 minuten tot ze lichtbruin zijn aan de buitenkant. De gepaneerde muesligroenten zijn heerlijk om te dippen.

Muesli als muesli

Je kunt je eigen granola maken met je muesli. U vindt een recept in onze Food Journal. Hier kunt u de ingrediënten van 100 g havervlokken, 40 g boekweit en 50 g geblancheerde pinda's vervangen door 190 g muesli. Dit kan je nieuwe favoriete granola zijn. Het is een heerlijke topping voor ontbijtkommen of koude desserts. Je kunt het ook alleen eten!

Muesli als reep

Je hoeft geen kant-en-klare mueslirepen te kopen - dat hebben we je hier al laten zien. Je kunt de gebakken repen in het gelinkte artikel ook maken met je favoriete muesli. Vervang de 200 g havervlokken en 200 g noten door muesli. Afhankelijk van het mengsel dat je gebruikt, zullen je repen heel verschillend smaken. U kunt zelf ingrediënten toevoegen om de smaak te beïnvloeden, zoals noten, zaden of specerijen: Noten, zaden of specerijen. Gedroogde vruchten zoals dadels, moerbeien of vijgen, die vooraf moeten worden fijngehakt, zorgen voor meer zoetheid. Om ervoor te zorgen dat de ingrediënten aan elkaar kleven, mengt u ze in een kom met eiwitten of met gepureerde, rijpe bananen. Het is het beste om te beginnen met het eiwit of de bananenpuree in een kom te gieten. Voeg dan beetje bij beetje uw mueslimengsel toe, onder voortdurend roeren. U moet er slechts zoveel doorroeren dat alle ingrediënten van de muesli volledig met de ei- of bananenpuree bedekt zijn en er een homogene massa ontstaat. Verdeel het mengsel zo gelijkmatig mogelijk over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het in de oven op 180 °C gedurende ongeveer 25 minuten, zoals beschreven in het gelinkte artikel. Zodra het reepmengsel stevig en knapperig is geworden, snijdt u het in rechthoekige stukken.

Muesli als bak ingrediënt

Je kunt ook met muesli bakken. Of het nu gaat om muffins, cakes of koekjes - er zijn tegenwoordig veel bakideeën te vinden op het internet. U kunt zelfs uw favoriete muesli gebruiken in uw eigen recepten. Een paar eetlepels in een klassiek biscuitrecept kan het resultaat pittiger maken. Naast
de zoete baksels kunt u ook brood bakken met muesli. Afhankelijk van welke muesli je gebruikt, kan het resultaat heel verschillend smaken. U kunt gewone muesli gebruiken voor meer klassieke broodsoorten, terwijl muesli met gedroogd fruit uw brood een fruitige toets geeft. Hak gewoon 600 g muesli naar keuze fijn, meng met 5 eieren, 10 g olijfolie en 2 theelepels kristalzout, vul in een broodvorm, bak op 160 °C op de middelste plank gedurende 60 minuten - klaar!

Muesli als energiebal

Deze kleine energie ballen zijn helemaal in. Vooral de niet-gebakken versie is supersnel: mix 10 dadels kort in een blender op de laagste stand en voeg dan 20 g kokoschips, 80 g muesli naar keuze en 1 eetlepel melk (of een plantaardige melkvervanger, bv. soja-, amandel-, sojamelk, enz.) toe: Voeg soja, amandel of kokosnoot drank toe). Meng alle ingrediënten tot je een kneedbare massa hebt waaruit je de energieballetjes kunt vormen. De krachthap is klaar!

Bijpassende producten