Acerola - de vitamine C ster

Hoe Acerola poeder je kan helpen om je vitamine C-behoefte te komen.

Klein, rond en rood: dit is de acerola vrucht. Vooral in de herfst en winter bereikt het koude seizoen zijn hoogtepunt. De preventieve inname van vitamine C kan het lichaam extra beschermen tegen ziekteverwekkers en verhoogt het immuunsysteem. Acerola is bijzonder interessant omdat het een hoog vitamine C-gehalte heeft. Het overtreft zelfs de klassieke sinaasappel- of aroniabessen. Hier vindt je alles over de acerola vrucht.

Algemene informatie

Oorsprong, kenmerken en teelt

Acerola, ook bekend als de acerola kers, kan worden omschreven als een echte superfood. Ondanks zijn naam heeft het niets gemeen met onze lokale kers, behalve zijn uiterlijk. Hij is ongeveer 1-3 cm hoog, heeft een ronde vorm en is goudoranje tot rood van kleur.

Het komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, vermoedelijk uit Mexico, waar het vandaag de dag nog steeds wordt verbouwd. Andere teeltgebieden zijn Brazilië, Jamaica, China, maar ook Florida. Hij groeit aan een kleine struik of boom die de voorkeur geeft aan het subtropische en vochtige klimaat.

Acerola is een steenvrucht die tot de Malpighiae familie behoort, net als de liaan. De afzonderlijke vruchten zijn zeer sappig en bestaan voor ongeveer 80% uit pulp. De buitenste huid is zeer dun en gevoelig. De vruchten rijpen zeer snel, dat wil zeggen binnen ongeveer 25 dagen. Hierdoor zijn 4-8 oogsten per jaar mogelijk.

Smaak

De smaak van acerola kersen is zuur en licht zoet. Het verse fruit smaakt bijna te zuur op zichzelf, daarom wordt het vooral verwerkt tot vruchtensap, jam of poeder.

Voedingsfysiologie

 AcerolaPulver_Wiki-e1513782896269

De acerola kers staat bekend als de absolute vitamine C-bom. Het is praktisch de superster onder de vitamine C-leveranciers (1700 mg/100 g). Door het schokvriezen blijven de voedingsstoffen vrijwel volledig behouden. Het poeder bevat dus nog steeds alle vitaminen, mineralen en secundaire plantaardige stoffen, die ook de verse vruchten bevatten.

Het bevat ook flavonoïden, die antioxidanten zijn en bovendien ons immuunsysteem versterken. Het is dus zinvol om acerola in je dieet op te nemen.

Gemiddelde voedingswaarden (per 100 g poeder):

  • Calorische waarde (kcal): 370
  • Vet: 0 g
  • Koolhydraten: 91 gr.
  • Eiwit: 1 g
  • Vitamine C: 1700 mg/li>

Gebruik van acerolapoeder

Vers fruit wordt alleen in de productielanden geconsumeerd omdat het te kwetsbaar is voor transport. Maar ze worden ook direct na de oogst gevriesdroogd en vervolgens tot poeder vermalen. Ze worden ook verwerkt tot sappen. Vooral vruchtensapmengsels met appel, sinaasappel, passievrucht, mango en druif zijn populair.

Het Acerola poeder is een uitstekend voedingssupplement, of additief voor diverse gerechten. Het smaakt zeer goed in muesli's, salades of in combinatie met yoghurt en kwark. Het kan ook door water, vruchtensap of melk worden geroerd om de smoothies te verbeteren. Het poeder kan ook gebruikt worden in bakrecepten of spreads. Sommige fruitschijfjes gebruiken ook Acerolas als speciaal ingrediënt.


Tags: Superfoods, Wiki
Voer de tekenreeks in het onderstaande tekstveld in

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Passende artikelen
Probeer ze allemaal
Bio Acerola Pulver | 250 g
Biologisch acerola fruitpoeder
9,00
Inhoud 0.25 kg | € 36,00 * per kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

BELANGRIJK NIEUWS

* Persoonlijke gegevens worden niet doorgespeeld naar derde partijen, opzeggen kan ten alle tijden