Notenmousse overzicht

In Açai Bowl, Protein Smoothie of Thai Curry - Notenmousses zijn bijna onmisbaar in de keuken. Er is nu een geweldige variëteit. We geven je een klein overzicht.

2018-12-11_NussmusULtqWgfS73fVnWat vroeger enkel te vinden was in reformwinkels en natuurvoedingswinkels, is vandaag in elke supermarkt te vinden. De hausse in veganistisch voedsel heeft ervoor gezorgd dat, naast de klassiekers zoals pinda en amandel mousse, er nu bijna elke noot in mousse-vorm is. Welke notenmousse bestaat er, hoe gevarieerd de selectie nu is en wat je er voor elk kunt gebruiken, we introduceren je hier.

Wat is notenmousse?

Notenmousses zijn gemalen noten die, vanwege hun hoge vetgehalte, een soort puree vormen. Daarom is er vraag naar het voedsel met zijn zuivere ingrediënten, bijvoorbeeld met een veganistisch dieet of met detox eten.

Vanwege het hoge natuurlijke gehalte aan notenolie blijft notenmousse erg lang houdbaar. Als de olie op de bovenkant bezinkt, kunt je deze met een vork roeren voordat je hem gebruikt. Afhankelijk van het ras wordt notenmousse bij kamertemperatuur romig-vloeibaar en romig-hard in de koelkast. Afhankelijk van de persoonlijke smaak kan het worden gebruikt voor zowel zoete als hartige gerechten.

Notenmousse is niet hetzelfde als crèmes, pindakaas etc.

Als je bewust wilt voeden, zorg er dan voor dat je bij aankoop geen notencrème koopt. Omdat in noten crèmes botertoevoegingen zijn inbegrepen. Suiker of stabilisatoren. Ook in de bekende variant - de pindakaas - worden vaak additieven toegevoegd. Kijk altijd naar de achterkant van de producten. Voor pure cashewnoten, bijvoorbeeld, moet je bij de vermelde ingrediënten cashewnoten gebruiken - niets anders.

Verscheidenheid en gebruik

Theoretisch kan notenmousse gemaakt worden van elke noot. Afhankelijk van de soort heeft de mousse een iets andere textuur en kleur en kan hij worden gebruikt om verschillende gerechten te bereiden.

Pindamousse

Van pindamousse is bekend dat deze behoorlijk intens smaakt. Misschien denk je dat het pindakaas is, maar dat is niet zo. Onze pindamouse is smeuïger en vloeibaarder dan pindakaas. Je kunt het als spread gebruiken, voor Aziatische gerechten, soepen en dressings. Het gaat goed met sauzen en is de absolute hit bij het bakken. Of het nu koekjes, cakes of desserts zijn - probeer het zelf.

Amandelmousse

De mousse is verkrijgbaar in twee versies: bruine en witte amandel. De eerste bestaat uit geroosterde amandelen met schil. Voor de witte mousse worden de amandelen gebruikt in geblancheerde en rauwe vorm. Ter vergelijking, de bruine smaakt veel sterker door het roosteren. De witte wordt zuiver genoemd en is naar verluidt gezond. Ongeacht, het is een echte all-rounder: als een sausbasis, in soepen, dressings, plantaardige gerechten, smoothies, cake bakken, als een chocolaatjesvulling of kaasvervanger op vegan pizza: de verscheidenheid aan recepten met amandelmeel is geweldig!

Hazelnootmousse

De aromatische en lichtzoete smaak van hazelnootmousse past goed bij zoete gerechten. Met brood, desserts, gebakjes, smoothies of ontbijtkommen voegt het een nootachtige twist toe aan jouw maaltijden. In combinatie met cacaopoeder en wat zoetstof kun je er ook een geweldige creatie van maken.

Macadamianotenmousse

De luxe macadamia-noot smaakt buitengewoon! Het gaat goed met zoet voedsel of geeft je brood een heerlijke, maar extravagante smaak.

Pacannotenmousse

Deze mousse is een echte zeldzaamheid, omdat je het in geen enkele supermarkt in zijn puurste vorm zult vinden. Het is geschikt voor heerlijke salades, als spread, in sauzen en er zijn zelfs recepten waarin pecannootmousse wordt gebruikt bij veganistische burgers. Het is ook heerlijk bij het verfijnen van cakes, desserts en meer!

Cashewnotenmousse

De cashewmousse is - net als de noot zelf - vrij mild van smaak. Daarom is het perfect voor het afronden van groentegerechten en sauzen. Je kunt het echter ook als dessertbasis gebruiken. In pannenkoeken of crèmes is het ook erg goed. Je kunt het gebruiken als een spread, net als elke andere brij.

Sesammousse

Sesammousse staat bekend onder de naam Tahin. Oorspronkelijk afkomstig uit de Arabische wereld, is deze intens smakende mousse gemaakt van sesamzaad, die in geschilde of ongeschilde vorm wordt gemalen. Het vormt bijvoorbeeld de basis voor het nu wereldberoemde kikkererwtenpulp Hummus. Tahin is vooral goed met Aziatische gerechten, pittig gekruide sauzen en saladedressings.

Kokosmousse

Dit is van het verse, gehakte vruchtvlees van kokosnoot. Dit wordt gedroogd en gemalen. De toepassing in de keuken is heel divers. Het verfijnt zoete recepten voor bijvoorbeeld chocolaatjes, cakes, koekjes, smoothies of muesli. In stevige soepen en curries brengt het een aangename en fijne kokosnootsmaak. Deze mousse wordt hard in de koelkast en romig bij kamertemperatuur. Wanneer het koud is, kan je het zelfs raspen of splinteren. Wanneer het wordt verwarmd in een waterbad, is het een heerlijke topping voor cakes of chocolaatjes.

Pompoenpittenmousse

Deze rijke groene mousse geeft koude en warme gerechten een pittige smaak. De romige consistentie maakt het bijzonder geschikt voor soepen, dressings, pesto, sauzen en groentegerechten. Zelfs desserts kunnen hiermee worden bereid, zoals pompoenijs. Voor mensen met allergieën biedt de mousse een geweldig alternatief voor pinda's of cashewnoten. Ook visueel geeft het saaie gerechten de perfecte touch!

Pistachemousse

De aromatische mousse is door

Das aromatische Mus ist aufgrund seiner grünen Farbe schon optisch ein Highlight in der Küche. Neben süßen Speisen, wie Smoothie Bowls, Eis, Dessertcremes, Kuchen und Co., ist es in herzhaften Soßen, Salaten, Suppen, Reis- oder Nudelpfannen ein Genuss.

Gezondheidsvoordelen

Elke mousse heeft speciale eigenschappen voor zichzelf. Ze worden als smakelijk, vullend beschouwd en kunnen goed zijn voor het hart en de bloedsomloop. Al tientallen jaren werden noten niet aanbevolen voor mensen met gewichtsproblemen vanwege hun hoge vetgehalte. Studies hebben dit nu weerlegd. Noten en nootmouses moeten echter slechts matig worden geconsumeerd.

Noten bevatten veel calorieën, maar ze leveren vooral enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren en kunnen een gunstig effect hebben op jouw gezondheid.




 

Voer de tekenreeks in het onderstaande tekstveld in

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Passende artikelen
Probeer ze allemaal
Bio Kokosmus | 450 g
Biologische kokosmousse
4,00
Inhoud 0.45 kg | € 8,89 * per kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

BIO ERDNUSSMUS | 500 G
Biologische pindamousse
4,50
Inhoud 0.5 kg | € 9,00 * per kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

Mandelmus, weiß | 500 g
Amandelmousse, wit
10,00
Inhoud 0.5 kg | € 20,00 * per kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

Pistazienmus | 500 g
Pistachemousse
23,00
Inhoud 0.5 kg | € 46,00 * per kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

Cashewmus | 500 g
Cahsewmousse
9,00
Inhoud 0.5 kg | € 18,00 * per kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

Macadamianussmus | 500 g
Macadamiamousse
23,00
Inhoud 0.5 kg | € 46,00 * per kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

Pekannussmus | 500 g
Pecannotenmousse
18,00
Inhoud 0.5 kg | € 36,00 * per kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

Bio Sesammus | 500 g
Sesammousse
4,00
Inhoud 0.5 kg | € 8,00 * per kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

Haselnussmus | 500 g
Hazelnotenmousse
8,00
Inhoud 0.5 kg | € 16,00 * per kg

inkl. MwSt. zzgl. Versand

BELANGRIJK NIEUWS

* Persoonlijke gegevens worden niet doorgespeeld naar derde partijen, opzeggen kan ten alle tijden