Omega 3 visolie

Visoliecapsules als voedingssupplementen zijn bij veel mensen bekend. Maar om te voorkomen dat je elke dag een capsule moet innemen, bieden wij je nu Omega-3 visolie aan! Deze kan aan bijna elk gerecht toevoegen!

Waarom überhaupt visolie?

Het kan goed zijn dat jij je afvraagt, waarom je überhaupt visolie moet gebruiken, zo lekker klinkt het namelijk niet. Maar visolie bevat veel omega-3 vetzuren, die voor ons van levensbelang zijn. Deze zijn bijvoorbeeld nodig om celmembranen op te bouwen in al jouw cellen. Ze dienen ook als uitgangsstof voor vitale stoffen zoals hormonen. Omdat ons lichaam ze niet zelf kan produceren, moeten ze via voeding worden opgenomen. En dit is precies waar visolie in beeld komt.

Wat zijn omega-n vetzuren?

Voordat we je meer in detail kennis laten maken met onze visolie, zullen we eerst uitleggen wat omega-n vetzuren zijn en welke eigenschappen ze hebben.

Omega-n vetzuren zijn een groep van meervoudig onverzadigde vetzuren. Dit betekent dat ze minstens twee bestaande dubbele bindingen in hun structuur hebben. Het getal n geeft de positie van de eerste dubbele binding van het vetzuur aan. Het tellen begint bij het "omega-einde" van het vetzuur. Omega-n vetzuren omvatten omega-3, omega-6 en omega-9 vetzuren, en we moeten allemaal weten waar de eerste dubbele binding nu is.

De dubbele binding is de sleutel voor het functioneren van deze vetzuren. Ze veranderen de ruimtelijke structuur van het vetzuur. Het heeft geen rechte vorm meer, zoals verzadigd vetzuur, maar een lichte knik. Hierdoor is het veel losser en flexibeler verdeeld met zijn gebogen vorm. Daarom hebben vetten, die voornamelijk bestaan uit onverzadigde vetzuren, ook een vloeibare consistentie bij kamertemperatuur.

Omega-3 vetzuren

De twee lange keten vetzuren EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) zijn het meest biologisch actief en dus het belangrijkste onderdeel van omega-3 vetzuur, het belangrijkste bestanddeel van onze visolie. Ze worden gevormd in speciale microalgen. Via de voedselketen komen ze uiteindelijk terecht bij vetrijke koudwatervissen zoals zalm, makreel, haring, tonijn en sardine. Het feit dat ze voornamelijk worden gebruikt door koudwatervissen hangt rechtstreeks samen met de functie van het vetzuur. Dit vetzuur is ingebouwd in het membraan van de cellen om ze flexibeler te maken bij lage temperaturen. En dat is vooral nodig in koud water.

abendessen-essen-fisch-629093

Naast de lange keten omega-3 vetzuren is er ook de korte keten vetzuur ALA (alfa-linoleenzuur), dat echter minder biologisch actief is. Het komt voornamelijk voor in plantaardige oliën van een hoge kwaliteit, zoals lijnolie of chia-olie. Het wordt opgenomen in het lichaam om energie te produceren en verwerkt in celmembranen. Het menselijk lichaam kan ook ALA omzetten in DHA en EPA, maar slechts in zeer beperkte mate. Het is daarom slechts een voorloper van DHA en EPA, die in plantaardige producten voorkomt.

De Omega-6/3-verhouding

Terwijl omega-9 door het lichaam zelf kan worden geproduceerd, moeten omega-6 en omega-3 via de voeding worden opgenomen. Beide vetzuren gebruiken hetzelfde enzymsysteem in het lichaam, dat ze opstapelt tot lange ketenvetzuren waaruit uiteindelijk hormoonachtige overdrachtsstof worden gevormd. Een evenwichtige omega-6/3 verhouding is cruciaal.

De perfecte verhouding tussen omega-6 en omega-3 mag niet meer dan 4:1 tot 6:1 zijn. Helaas zijn onze eetgewoonten de laatste decennia zo ongunstig veranderd dat de omega-6/3-verhouding voor de gemiddelde bevolking nu aanzienlijk hoger is. Dit is te wijten aan het feit dat omega 6 voedingsmiddelen nu veel vaker op het menu staan dan in het verleden. Lijnolie heeft een verhouding van 1:3 tot 1:6, dus het bevat nog meer omega-3 dan omega-6 vetzuren. Dit is een van de redenen waarom lijnolie zo vaak wordt aanbevolen als een plantaardige toevoeging voor het dekken van de omega-3-vereiste.

De visolie van KoRo

Om gemakkelijk in jouw omega-3 behoeften te kunnen voorzien en tegelijkertijd een evenwichtige omega-6/3 verhouding te bereiken, bieden wij jou nu onze Omega-3 visolie aan. Het heeft als voordeel: het kan heel precies gedoseerd worden en jouw eetgewoonten hoeven niet drastisch verandert te worden. Het komt op de markt zonder additieven en bestaat uit 18% EPA en 12% DHA, twee vetzuren die belangrijke stofwisselingsprocessen in het lichaam reguleren en ondersteunen.

4260335837160_seefischol_Ansicht_4-als-Smartobjekt-1-KopieDOw4OShFV1HSm

Je kunt het dagelijks puur innemen, in een smoothie, met water, in sappen of bijvoorbeeld in een salade. Met slechts één theelepel per dag zijn uw omega-3 behoeften al gedekt. Natuurlijk dient onze visolie alleen als voedingssupplement. Je moet toch aandacht besteden aan evenwichtige en gevarieerde voeding.

Tags: Wissen, Fischöl

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Passende artikelen
Probeer ze allemaal
leer
Omega 3 visolie
18,00
Inhoud 0.5 l | € 36,00 * per l

inkl. MwSt. zzgl. Versand

BELANGRIJK NIEUWS

* Persoonlijke gegevens worden niet doorgespeeld naar derde partijen, opzeggen kan ten alle tijden