🥗 Pseudogranen

14 Producten
Filters sluiten
 
  •  
van tot
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
Biologische quinoa wit 2 kg
€ 12,50 *
€ 6,25 * per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Bio Quinoa gepufft | 600 g
Biologische quinoa gepoft 600 g
€ 12,00 *
€ 20,00 * per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Bio Quinoa rot | 2 kg
Biologische quinoa rood | 2 kg
€ 14,00 *
€ 7,00 * per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Bio Amaranth  | 2 kg
Biologische amarant 2 kg
€ 8,00 *
€ 4,00 * per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Biologische boekweitvlokken 3 kg
€ 19,00 *
€ 6,33 * per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Bio Amaranth gepufft | 700 g
Biologische amarant gepoft | 700 g
€ 6,00 *
€ 8,57 * per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Bio Buchweizen gepufft | 350 g
Biologische boekweit gepoft | 350 g
€ 4,50 *
€ 12,86 * per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Biologische boekweit gepoft | 6 x 350 g
€ 25,50 *
€ 12,14 * per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Biologische boekweit grutten 2 kg
€ 11,50 *
€ 5,75 * per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Biologische amarant gepoft | 6 x 700 g
€ 32,00 *
€ 7,62 * per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Biologische quinoa gepoft | 6 x 600 g
€ 66,50 *
€ 18,47 * per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Koop pseudogranen

Het uiterlijk lijkt op graan en het gebruik is ook vergelijkbaar veelzijdig. Vanuit botanisch oogpunt zijn quinoa, boekweit en amarant echter geen echte granen, maar glutenvrije pseudogranen.

Pseudogranen - wat zijn dat?

Volgens de definitie zijn pseudograan granen die op een soortgelijke manier als granen worden gebruikt, maar niet groeien aan planten van de familie van de zoete grassen, zoals tarwe, rogge en dergelijke.

Waarom pseudogranen bestellen bij KoRo?

De pseudogranen die je bij KoRo kunt kopen zijn 100% biologisch geteeld. Wij gebruiken ook geen kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen of bewaarmiddelen en laten onze producten louter door hun kwaliteit overtuigen. De hoogwaardige pseudograansoorten komen in de voordelige voordeelverpakking direct bij je thuis en wachten op je met een veelheid aan gebruiksmogelijkheden.

Pseudograansoorten

Gemeten naar de wereldwijde oogst zijn de belangrijkste pseudogranen boekweit, quinoa en amarant. De lijst van minder bekende pseudogranen is echter veel langer en omvat met name veel Amarantenfamilie. Hennepzaad en teff worden ook steeds populairder in muesli, pap en ontbijtkommen. Reeds gemalen is teffmeel een glutenvrij alternatief voor gewone bloem.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is gierst geen pseudograan. Gierst is echter, net als maïs en rijst, een glutenvrije tarwe.

Gezondheidsvoordelen van pseudograan

Alle pseudograanproducten zijn glutenvrij en vormen daarom een goed alternatief voor gewone granen, vooral voor mensen met glutenintolerantie (coeliakie). Maar ook buiten dat zijn de kleine granen waardevol en leveren ze belangrijke voedingsstoffen voor een gezonde en evenwichtige voeding:

  • Amarant bevat met name waardevolle vetzuren en plantaardige eiwitten. Amarant voorziet het menselijk lichaam ook van magnesium, calcium en ijzer. De voedingsvezels in quinoa vormen een belangrijk onderdeel van een evenwichtige voeding.
  • Met boekweit, voor een keer, zegt de naam niet alles. Boekweit is ook geen echte tarwe. De sterke, nootachtige smaak maakt het echter tot een volwaardig alternatief. In vergelijking met traditionele granen heeft boekweit een hoogwaardige samenstelling van vitale aminozuren en eiwitten. Bovendien bevat boekweit ijzer, kalium en B-vitamines.
  • Quinoa is een uitstekende bron van plantaardige eiwitten. Maar de kleine granen kunnen nog meer: zij behoren tot de weinige plantaardige producten die alle 9 aminozuren bevatten. Quinoa is daarom een goed alternatief voor gewone granen. Quinoa smaakt lichtjes nootachtig.
  • Hennepzaad is ook een echte voedingsstoffenbom: veel belangrijke voedingsstoffen en vitale stoffen - vooral zink, magnesium en ijzer - zitten in hennepzaad. Maar ook omega-3 en omega-3 vetzuren maken hennepzaad tot een waardevol voedingsmiddel. Voor een betere opname van voedingsstoffen moeten hennepzaden voor consumptie worden geweekt.
  • Teff, ook wel dwerggierst genoemd, is een echte bron van vezels, bevat essentiële vetzuren en plantaardige eiwitten. Het eiwitgehalte maakt teff populair bij sporters, maar ook in plantaardige diëten. Dit kleine graan, gemalen als teffmeel, biedt alle voordelen van volkorenmeel.

Het gebruik van pseudograan

Door het ontbreken van gluten als hechtingseiwit zijn de kook- en bakeigenschappen van pseudograan anders dan die van gewoon wit meel. Toch zijn pseudograanproducten een verrijking voor je keuken.

Pseudograanproducten zijn vooral populair in muesli en smoothiebowls; quinoa en amarant zijn hier toonaangevend, vooral in hun gepofte vorm. De glutenvrije boekweitvlokken zijn geschikt als vervanger voor havermout.

In gemalen vorm kunnen pseudogranen echter ook worden gebruikt om glutenvrij te bakken. In tegenstelling tot ander glutenvrij meel heeft teffmeel voldoende bindkracht voor deeg van allerlei soorten. Het heeft een aromatische en licht nootachtige smaak. Dit maakt teffmeel geschikt voor glutenvrije cakes en muffins, maar ook brood kan uitstekend worden gebakken met pseudograan.

Recepten met pseudograan

In onze Food Journal vind je al een ruime keuze aan recepten met pseudokorrels: of het nu gaat om gevulde paprika's met quinoa, hartige bowls of veganistische gebakken pasteitjes van boekweit, pseudokorrels zijn geschikt als bijgerecht bij zowel lichte als stevige maaltijden. Maar pseudograan kan ook worden gebruikt om zoete verleidingen tevoorschijn te toveren, zoals pannenkoeken met amarant of pap op basis van hennepzaad - en natuurlijk mogen ze niet ontbreken als topping op onze geliefde smoothiebowls. Pseudograanproducten zijn veelzijdig en bieden op veel plaatsen een glutenvrij en nutriëntenrijk alternatief.

Alle vragen over pseudograan

Wij willen je graag alle informatie geven over onze pseudograanproducten. Als je vragen hebt over een specifiek product, raadpleeg dan de productspecificatie. Als je daar niet vindt wat je zoekt, neem dan contact met ons op per e-mail of via sociale media en wij zullen al je vragen beantwoorden.

Wat is er zo speciaal aan pseudogranen?

Hun gebruik in de keuken is vergelijkbaar met dat van echte granen, maar pseudograan, ook wel exotische granen genoemd, is van nature glutenvrij. Pseudogranen zijn dus bijzonder gezond voor coeliakiepatiënten, maar zijn ook populair in voedingsbewuste keukens vanwege hun voedingsstoffen. Pseudograan van KoRo is afkomstig van gecontroleerde biologische teelt.

Is pseudograan goed voor gewichtsverlies?

Wie weinig koolhydraten wil eten of zelfs een strikt koolhydraatarm dieet wil volgen, zal teleurgesteld zijn: pseudograanproducten bevatten meestal niet minder koolhydraten dan echte granen. In plaats daarvan zitten de kleine granen boordevol voedingsstoffen, gezonde vetten en eiwitten. Hierdoor zijn ze absoluut aan te bevelen als onderdeel van een gezonde voeding. Pseudograanproducten zijn ook rijk aan vezels. Vezels zijn een belangrijk bestanddeel van een evenwichtige voeding. Het feit dat de meeste voedingsvezels onverteerd worden uitgescheiden, zou ook de calorieëntellers moeten bevallen.

Bevatten pseudogranen gluten?

Alle pseudogranen zijn van nature glutenvrij. Pseudogranen zijn daarom een goed alternatief voor gewone granen, vooral voor mensen met glutenintolerantie (coeliakie). Veel glutenvrije recepten maken gebruik van pseudograan.

Kan ik pseudograan eten als ik een graanallergie heb?

Als je een graanallergie hebt, krijg je vaak last van maag- en darmklachten na het eten van graanproducten. Aangezien pseudogranen uit een andere plantenfamilie komen, kunnen veel lijders ze eten zonder symptomen. Ondanks de misleidende naam kunnen de meeste mensen met een allergie ook boekweit, dat onder deze categorie valt, zonder problemen eten. Pseudogranen bieden andere mogelijke alternatieven voor tarweproducten, waaronder amarant en quinoa. De individuele tolerantie moet echter door een arts worden getest.

Kan mijn hond pseudogranen eten?

 

Als je wil, kan je je hond van tijd tot tijd granen voeren. Pseudogranen en glutenvrije granen verdienen de voorkeur omdat zij gemakkelijker te verteren zijn. Glutenvrije soorten zijn boekweit, amarant, gierst, quinoa en rijst.

⠀ Koop pseudogranen Het uiterlijk lijkt op graan en het gebruik is ook vergelijkbaar veelzijdig. Vanuit botanisch oogpunt zijn quinoa , boekweit en amarant echter geen echte granen, maar... meer ervaren »
Venster sluiten
Pseudogranen

Koop pseudogranen

Het uiterlijk lijkt op graan en het gebruik is ook vergelijkbaar veelzijdig. Vanuit botanisch oogpunt zijn quinoa, boekweit en amarant echter geen echte granen, maar glutenvrije pseudogranen.

Pseudogranen - wat zijn dat?

Volgens de definitie zijn pseudograan granen die op een soortgelijke manier als granen worden gebruikt, maar niet groeien aan planten van de familie van de zoete grassen, zoals tarwe, rogge en dergelijke.

Waarom pseudogranen bestellen bij KoRo?

De pseudogranen die je bij KoRo kunt kopen zijn 100% biologisch geteeld. Wij gebruiken ook geen kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen of bewaarmiddelen en laten onze producten louter door hun kwaliteit overtuigen. De hoogwaardige pseudograansoorten komen in de voordelige voordeelverpakking direct bij je thuis en wachten op je met een veelheid aan gebruiksmogelijkheden.

Pseudograansoorten

Gemeten naar de wereldwijde oogst zijn de belangrijkste pseudogranen boekweit, quinoa en amarant. De lijst van minder bekende pseudogranen is echter veel langer en omvat met name veel Amarantenfamilie. Hennepzaad en teff worden ook steeds populairder in muesli, pap en ontbijtkommen. Reeds gemalen is teffmeel een glutenvrij alternatief voor gewone bloem.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is gierst geen pseudograan. Gierst is echter, net als maïs en rijst, een glutenvrije tarwe.

Gezondheidsvoordelen van pseudograan

Alle pseudograanproducten zijn glutenvrij en vormen daarom een goed alternatief voor gewone granen, vooral voor mensen met glutenintolerantie (coeliakie). Maar ook buiten dat zijn de kleine granen waardevol en leveren ze belangrijke voedingsstoffen voor een gezonde en evenwichtige voeding:

  • Amarant bevat met name waardevolle vetzuren en plantaardige eiwitten. Amarant voorziet het menselijk lichaam ook van magnesium, calcium en ijzer. De voedingsvezels in quinoa vormen een belangrijk onderdeel van een evenwichtige voeding.
  • Met boekweit, voor een keer, zegt de naam niet alles. Boekweit is ook geen echte tarwe. De sterke, nootachtige smaak maakt het echter tot een volwaardig alternatief. In vergelijking met traditionele granen heeft boekweit een hoogwaardige samenstelling van vitale aminozuren en eiwitten. Bovendien bevat boekweit ijzer, kalium en B-vitamines.
  • Quinoa is een uitstekende bron van plantaardige eiwitten. Maar de kleine granen kunnen nog meer: zij behoren tot de weinige plantaardige producten die alle 9 aminozuren bevatten. Quinoa is daarom een goed alternatief voor gewone granen. Quinoa smaakt lichtjes nootachtig.
  • Hennepzaad is ook een echte voedingsstoffenbom: veel belangrijke voedingsstoffen en vitale stoffen - vooral zink, magnesium en ijzer - zitten in hennepzaad. Maar ook omega-3 en omega-3 vetzuren maken hennepzaad tot een waardevol voedingsmiddel. Voor een betere opname van voedingsstoffen moeten hennepzaden voor consumptie worden geweekt.
  • Teff, ook wel dwerggierst genoemd, is een echte bron van vezels, bevat essentiële vetzuren en plantaardige eiwitten. Het eiwitgehalte maakt teff populair bij sporters, maar ook in plantaardige diëten. Dit kleine graan, gemalen als teffmeel, biedt alle voordelen van volkorenmeel.

Het gebruik van pseudograan

Door het ontbreken van gluten als hechtingseiwit zijn de kook- en bakeigenschappen van pseudograan anders dan die van gewoon wit meel. Toch zijn pseudograanproducten een verrijking voor je keuken.

Pseudograanproducten zijn vooral populair in muesli en smoothiebowls; quinoa en amarant zijn hier toonaangevend, vooral in hun gepofte vorm. De glutenvrije boekweitvlokken zijn geschikt als vervanger voor havermout.

In gemalen vorm kunnen pseudogranen echter ook worden gebruikt om glutenvrij te bakken. In tegenstelling tot ander glutenvrij meel heeft teffmeel voldoende bindkracht voor deeg van allerlei soorten. Het heeft een aromatische en licht nootachtige smaak. Dit maakt teffmeel geschikt voor glutenvrije cakes en muffins, maar ook brood kan uitstekend worden gebakken met pseudograan.

Recepten met pseudograan

In onze Food Journal vind je al een ruime keuze aan recepten met pseudokorrels: of het nu gaat om gevulde paprika's met quinoa, hartige bowls of veganistische gebakken pasteitjes van boekweit, pseudokorrels zijn geschikt als bijgerecht bij zowel lichte als stevige maaltijden. Maar pseudograan kan ook worden gebruikt om zoete verleidingen tevoorschijn te toveren, zoals pannenkoeken met amarant of pap op basis van hennepzaad - en natuurlijk mogen ze niet ontbreken als topping op onze geliefde smoothiebowls. Pseudograanproducten zijn veelzijdig en bieden op veel plaatsen een glutenvrij en nutriëntenrijk alternatief.

Alle vragen over pseudograan

Wij willen je graag alle informatie geven over onze pseudograanproducten. Als je vragen hebt over een specifiek product, raadpleeg dan de productspecificatie. Als je daar niet vindt wat je zoekt, neem dan contact met ons op per e-mail of via sociale media en wij zullen al je vragen beantwoorden.

Wat is er zo speciaal aan pseudogranen?

Hun gebruik in de keuken is vergelijkbaar met dat van echte granen, maar pseudograan, ook wel exotische granen genoemd, is van nature glutenvrij. Pseudogranen zijn dus bijzonder gezond voor coeliakiepatiënten, maar zijn ook populair in voedingsbewuste keukens vanwege hun voedingsstoffen. Pseudograan van KoRo is afkomstig van gecontroleerde biologische teelt.

Is pseudograan goed voor gewichtsverlies?

Wie weinig koolhydraten wil eten of zelfs een strikt koolhydraatarm dieet wil volgen, zal teleurgesteld zijn: pseudograanproducten bevatten meestal niet minder koolhydraten dan echte granen. In plaats daarvan zitten de kleine granen boordevol voedingsstoffen, gezonde vetten en eiwitten. Hierdoor zijn ze absoluut aan te bevelen als onderdeel van een gezonde voeding. Pseudograanproducten zijn ook rijk aan vezels. Vezels zijn een belangrijk bestanddeel van een evenwichtige voeding. Het feit dat de meeste voedingsvezels onverteerd worden uitgescheiden, zou ook de calorieëntellers moeten bevallen.

Bevatten pseudogranen gluten?

Alle pseudogranen zijn van nature glutenvrij. Pseudogranen zijn daarom een goed alternatief voor gewone granen, vooral voor mensen met glutenintolerantie (coeliakie). Veel glutenvrije recepten maken gebruik van pseudograan.

Kan ik pseudograan eten als ik een graanallergie heb?

Als je een graanallergie hebt, krijg je vaak last van maag- en darmklachten na het eten van graanproducten. Aangezien pseudogranen uit een andere plantenfamilie komen, kunnen veel lijders ze eten zonder symptomen. Ondanks de misleidende naam kunnen de meeste mensen met een allergie ook boekweit, dat onder deze categorie valt, zonder problemen eten. Pseudogranen bieden andere mogelijke alternatieven voor tarweproducten, waaronder amarant en quinoa. De individuele tolerantie moet echter door een arts worden getest.

Kan mijn hond pseudogranen eten?

 

Als je wil, kan je je hond van tijd tot tijd granen voeren. Pseudogranen en glutenvrije granen verdienen de voorkeur omdat zij gemakkelijker te verteren zijn. Glutenvrije soorten zijn boekweit, amarant, gierst, quinoa en rijst.