🍙 Rijst

7 Producten
Filters sluiten
 
  •  
van tot
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
Bezorginformatie
Dit artikel wordt verwacht op 14 februari 2022
Bio Sushi Reis | 5 kg
Biologische sushi rijst 5 kg
€ 22,50 *
€ 4,50 * per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Bezorginformatie
Dit artikel wordt verwacht op 2 februari 2022
Bio Milchreis | 5 kg
Biologische melk rijst 5 kg
€ 15,50 *
€ 3,10 * per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Bio Basmati Reis braun | 5 kg
Biologische basmatirijst bruin 5 kg
€ 18,00 *
€ 3,60 * per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Bio Basmati Reis weiß | 5 kg
Biologische basmati rijst wit 5 kg
€ 19,00 *
€ 3,80 * per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Biologische jasmijn rijst 5 kg
€ 26,00 *
€ 5,20 * per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Biologische risotto rijst | 5 kg
€ 16,00 *
€ 3,20 * per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Rijst kopen

Als er één ding is dat je altijd in huis moet hebben, dan is het wel rijst! Waarom juist rijst, vraag je je af? Oké, toegegeven, rijst alleen klinkt op het eerste gezicht niet zo opwindend. Maar wij zullen je van het tegendeel overtuigen: in risotto, in paella, als rijstpudding, in de klassieke rijstpan, bij curry's of gewoon als vullend bijgerecht - rijst is zo veel gevarieerder dan je op het eerste gezicht zou denken. Welk ander voedsel kun je gebruiken als voorgerecht, als hoofdgerecht en ook als nagerecht? We zweren bij de kleine korrels. Overtuig jezelf en bekijk ons rijstassortiment - wie weet kan je een driegangendiner samenstellen met alleen rijstgerechten, dat zou wat zijn. Om je voorraadkast gevuld te houden, kan je alle soorten rijst rechtstreeks bij ons kopen in voordeelverpakkingen van 5 kg. Met onze biologische sushirijst kan je ontelbare heerlijke rolletjes voor je geliefden bereiden. Want of het nu opgerold, gekookt of gebakken is - iedereen houdt echt van rijst. En het beste is: je kunt je favoriete rijstsoort gemakkelijk online bestellen en rechtstreeks bij je thuis laten bezorgen. Maar probeer zeker nieuwe soorten uit, want je zult snel merken dat niet alle rijst hetzelfde is - ontdek het zelf!

Bij KoRo kan je zowel de rijstklassiekers als meer speciale rijstsoorten bestellen:  

Het hoofdvoedsel rijst

Voor miljarden mensen is rijst een basisvoedsel op het dagelijkse menu. Desondanks, of misschien juist daarom, is het volgens ons bijzonder belangrijk dat je de ideale rijstsoort vindt die bij je smaak past, afhankelijk van het gerecht. Wat je regelmatig eet, moet immers ook het beste smaken! Bij ons kan je de variatie van rijst vol genieten: Wij vertrouwen niet alleen op de beproefde klassiekers zoals biologische jasmijnrijst, basmatirijst en biologische rijstpudding, maar hebben ook speciale biologische sushirijst en biologische risottorijst voor je in ons assortiment.

De juiste rijst voor elk recept

Er zijn veel rijstgerechten: Maar welke van onze rijstsoorten is het meest geschikt voor welk gerecht? Als je Thaise kerrie, garam masala of Indiase linzen dal wilt bereiden, kan je het beste onze biologische jasmijnrijst gebruiken. De langkorrelige jasmijnrijst is afkomstig uit Thailand, wordt gekenmerkt door zijn bloemige aroma en kleeft slechts heel licht aan elkaar. Onze aromatische witte basmatirijst is de ideale begeleider van vlees-, vis- en groentegerechten. De nootachtige, aardse smaak maakt basmatirijst bijzonder lekker in rijstpannen of met pindasaus. Bruine basmatirijst is waarschijnlijk de perfecte basis voor heerlijke rijstbowls en rijstsalades. Om ervoor te zorgen dat je volgende risotto net zo perfect en fluweelzacht is als tijdens je laatste vakantie in Italië, moet je beslist onze biologische risottorijst gebruiken. Risottorijst is een rondkorrelige rijst die tijdens het koken zetmeel vrijgeeft en je risotto de nodige romige consistentie geeft.

Donkere en lichte basmatirijst

Zoals je waarschijnlijk al hebt gezien, kan je zowel witte als bruine basmatirijst kopen. Witte basmatirijst heeft een zachtere consistentie dan bruine basmatirijst - maar beide soorten hebben een overtuigende smaak. Een kleine tip: als je je rijst kookt met kruiden zoals kardemom, kurkuma of onze biologische groentebouillon, krijgen de rijstkorrels een heerlijk aromatische smaak.

Rijstpudding zoals oma die vroeger maakte

Als we aan rijstpudding denken, roept dat herinneringen op aan onze kindertijd: je kwam thuis met de geur van verse rijstpudding op de stoep! Met onze biologische rijstpudding haal je de herinneringen aan je kindertijd weer in huis. Een snufje gemalen kaneel, een beetje amandelpasta als topping of misschien een paar gevriesdroogde frambozen, en bam: een hemelse geur van rijstpudding dringt je huis binnen - je krijgt zin om met een kom op de bank te kruipen. Rijstpudding is niet alleen het ideale dessert, maar ook de perfecte snack voor tussendoor. Sommige mensen eten de traktatie ook graag als hoofdgerecht, waarom niet?

How to: De perfecte sushirijst

Wat dacht je ervan om zelf sushi te maken? Iedereen die ooit een sushirol of twee heeft gevormd, weet dat het nogal een kleverige zaak kan zijn. Sommige mensen maken er een wetenschap van om de juiste rijstbasis te bereiden. Maar je hoeft geen getrainde sushi meester te zijn om de perfecte sushi rijst te maken. Alles wat je nodig hebt is de juiste rijstkorrel en een beetje know-how. Nou, een klein scheutje rijstazijn zou ook niet slecht zijn. Met onze biologische sushirijst heb je in ieder geval de ideale basis voor de volgende do-it-yourself rol-actie in je keuken. Trouwens, wist je dat er een wereldkampioenschap sushi rollen bestaat?

Alle vragen over onze rijstsoort

Wij willen je graag alle informatie geven over onze rijstsoorten. Als je vragen hebt over een specifiek product, raadpleeg dan de productspecificatie. Als je daar niet vindt wat je zoekt, neem dan contact met ons op per e-mail of via sociale media en wij zullen al je vragen beantwoorden.

Hoe kan ik rijst goed koken? Waar moet ik op letten als ik rijst kook?

Of het nu in een rijstkoker, op het fornuis of in een stoompan is - het belangrijkste bij het koken van rijst is de juiste hoeveelheid water. Hoeveel water je moet gebruiken, hangt volledig af van de rijstsoort en de bereidingswijze. Voor onze biologische jasmijnrijst en de witte biologische basmatirijst geldt de vuistregel: voor één kopje rijst is 1,5 kopje water nodig. Ongepelde rijstsoorten, zoals biologische bruine basmatirijst, hebben echter iets meer water nodig. De bekendste methode om rijst te koken is de zwelmethode. Je vindt enkele tips over hoe je de perfecte rijst kunt bereiden hier in onze Food Journal.

Zijn de rijstsoorten biologisch?

Wij bieden een grote variatie aan biologische rijst, omdat al onze rijstsoorten gecertificeerd biologisch zijn. Met onze biologische rijstpudding, biologische sushirijst, biologische risottorijst en meer, krijg je de beste kwaliteit rijstkorrels rechtstreeks aan je deur. Onze biologische rijstvlokken zijn ook van biologische kwaliteit.

Wat is het verschil tussen witte en bruine rijst?

KoRo heeft twee verschillende soorten basmatirijst in zijn assortiment. Bruine basmatirijst wordt ook wel bruine rijst of volkorenrijst genoemd. Dit komt omdat de rijstkorrels volledig natuurlijk zijn en niet gedopt zijn. Witte rijst wordt ook wel gepolijste rijst genoemd. De rijstkorrels worden gepeld, waardoor ze langer kunnen worden bewaard en een zachtere textuur en een kortere kooktijd krijgen. Natuurlijk vallen onze rondkorrelige rijstsoorten ook onder de categorie witte rijst: de biologische rijstpudding en de biologische sushirijst.

Waar kan ik lekkere recepten voor rijstgerechten vinden?

Omdat we je altijd nieuwe inspiratie willen geven, hebben we de lekkerste rijstgerechten verzameld in onze Food Journal. Je vindt er onder andere heerlijke recepten voor Aziatische gebakken rijst of glutenvrije rijstepap. Met onze risottorijst kan je gemakkelijk heerlijke walnootrisotto maken, net als in Italië. Of kokosrijstpudding met warme bosbessen, wie watert er niet in z'n mond? Met onze biologische rijstvlokken kan je ook elk gerecht in een handomdraai verfijnen.

Waar komt KoRo rijst vandaan?

Waar de rijst vandaan komt, hangt helemaal af van de soort. Omdat wij je de maximale smaakbeleving willen geven, proberen wij zo dicht mogelijk bij de oorsprong in te kopen. Want, zoals we allemaal weten, smaakt het het best waar het vandaan komt. Onze biologische jasmijnrijst komt traditioneel uit Thailand en onze basmatirijst komt traditioneel uit India. En hoe kan het ook anders, onze risotto rijst komt uit Italië.

Is rijst glutenvrij?

 

Rijst is normaal gesproken van nature glutenvrij. Aangezien kruisbesmetting echter vaak kan voorkomen, is het raadzaam de productspecificaties van de verschillende rijstsoorten nauwkeurig te bekijken.

⠀ Rijst kopen Als er één ding is dat je altijd in huis moet hebben, dan is het wel rijst! Waarom juist rijst, vraag je je af? Oké, toegegeven, rijst alleen klinkt op het eerste gezicht niet zo... meer ervaren »
Venster sluiten
Rijst

Rijst kopen

Als er één ding is dat je altijd in huis moet hebben, dan is het wel rijst! Waarom juist rijst, vraag je je af? Oké, toegegeven, rijst alleen klinkt op het eerste gezicht niet zo opwindend. Maar wij zullen je van het tegendeel overtuigen: in risotto, in paella, als rijstpudding, in de klassieke rijstpan, bij curry's of gewoon als vullend bijgerecht - rijst is zo veel gevarieerder dan je op het eerste gezicht zou denken. Welk ander voedsel kun je gebruiken als voorgerecht, als hoofdgerecht en ook als nagerecht? We zweren bij de kleine korrels. Overtuig jezelf en bekijk ons rijstassortiment - wie weet kan je een driegangendiner samenstellen met alleen rijstgerechten, dat zou wat zijn. Om je voorraadkast gevuld te houden, kan je alle soorten rijst rechtstreeks bij ons kopen in voordeelverpakkingen van 5 kg. Met onze biologische sushirijst kan je ontelbare heerlijke rolletjes voor je geliefden bereiden. Want of het nu opgerold, gekookt of gebakken is - iedereen houdt echt van rijst. En het beste is: je kunt je favoriete rijstsoort gemakkelijk online bestellen en rechtstreeks bij je thuis laten bezorgen. Maar probeer zeker nieuwe soorten uit, want je zult snel merken dat niet alle rijst hetzelfde is - ontdek het zelf!

Bij KoRo kan je zowel de rijstklassiekers als meer speciale rijstsoorten bestellen:  

Het hoofdvoedsel rijst

Voor miljarden mensen is rijst een basisvoedsel op het dagelijkse menu. Desondanks, of misschien juist daarom, is het volgens ons bijzonder belangrijk dat je de ideale rijstsoort vindt die bij je smaak past, afhankelijk van het gerecht. Wat je regelmatig eet, moet immers ook het beste smaken! Bij ons kan je de variatie van rijst vol genieten: Wij vertrouwen niet alleen op de beproefde klassiekers zoals biologische jasmijnrijst, basmatirijst en biologische rijstpudding, maar hebben ook speciale biologische sushirijst en biologische risottorijst voor je in ons assortiment.

De juiste rijst voor elk recept

Er zijn veel rijstgerechten: Maar welke van onze rijstsoorten is het meest geschikt voor welk gerecht? Als je Thaise kerrie, garam masala of Indiase linzen dal wilt bereiden, kan je het beste onze biologische jasmijnrijst gebruiken. De langkorrelige jasmijnrijst is afkomstig uit Thailand, wordt gekenmerkt door zijn bloemige aroma en kleeft slechts heel licht aan elkaar. Onze aromatische witte basmatirijst is de ideale begeleider van vlees-, vis- en groentegerechten. De nootachtige, aardse smaak maakt basmatirijst bijzonder lekker in rijstpannen of met pindasaus. Bruine basmatirijst is waarschijnlijk de perfecte basis voor heerlijke rijstbowls en rijstsalades. Om ervoor te zorgen dat je volgende risotto net zo perfect en fluweelzacht is als tijdens je laatste vakantie in Italië, moet je beslist onze biologische risottorijst gebruiken. Risottorijst is een rondkorrelige rijst die tijdens het koken zetmeel vrijgeeft en je risotto de nodige romige consistentie geeft.

Donkere en lichte basmatirijst

Zoals je waarschijnlijk al hebt gezien, kan je zowel witte als bruine basmatirijst kopen. Witte basmatirijst heeft een zachtere consistentie dan bruine basmatirijst - maar beide soorten hebben een overtuigende smaak. Een kleine tip: als je je rijst kookt met kruiden zoals kardemom, kurkuma of onze biologische groentebouillon, krijgen de rijstkorrels een heerlijk aromatische smaak.

Rijstpudding zoals oma die vroeger maakte

Als we aan rijstpudding denken, roept dat herinneringen op aan onze kindertijd: je kwam thuis met de geur van verse rijstpudding op de stoep! Met onze biologische rijstpudding haal je de herinneringen aan je kindertijd weer in huis. Een snufje gemalen kaneel, een beetje amandelpasta als topping of misschien een paar gevriesdroogde frambozen, en bam: een hemelse geur van rijstpudding dringt je huis binnen - je krijgt zin om met een kom op de bank te kruipen. Rijstpudding is niet alleen het ideale dessert, maar ook de perfecte snack voor tussendoor. Sommige mensen eten de traktatie ook graag als hoofdgerecht, waarom niet?

How to: De perfecte sushirijst

Wat dacht je ervan om zelf sushi te maken? Iedereen die ooit een sushirol of twee heeft gevormd, weet dat het nogal een kleverige zaak kan zijn. Sommige mensen maken er een wetenschap van om de juiste rijstbasis te bereiden. Maar je hoeft geen getrainde sushi meester te zijn om de perfecte sushi rijst te maken. Alles wat je nodig hebt is de juiste rijstkorrel en een beetje know-how. Nou, een klein scheutje rijstazijn zou ook niet slecht zijn. Met onze biologische sushirijst heb je in ieder geval de ideale basis voor de volgende do-it-yourself rol-actie in je keuken. Trouwens, wist je dat er een wereldkampioenschap sushi rollen bestaat?

Alle vragen over onze rijstsoort

Wij willen je graag alle informatie geven over onze rijstsoorten. Als je vragen hebt over een specifiek product, raadpleeg dan de productspecificatie. Als je daar niet vindt wat je zoekt, neem dan contact met ons op per e-mail of via sociale media en wij zullen al je vragen beantwoorden.

Hoe kan ik rijst goed koken? Waar moet ik op letten als ik rijst kook?

Of het nu in een rijstkoker, op het fornuis of in een stoompan is - het belangrijkste bij het koken van rijst is de juiste hoeveelheid water. Hoeveel water je moet gebruiken, hangt volledig af van de rijstsoort en de bereidingswijze. Voor onze biologische jasmijnrijst en de witte biologische basmatirijst geldt de vuistregel: voor één kopje rijst is 1,5 kopje water nodig. Ongepelde rijstsoorten, zoals biologische bruine basmatirijst, hebben echter iets meer water nodig. De bekendste methode om rijst te koken is de zwelmethode. Je vindt enkele tips over hoe je de perfecte rijst kunt bereiden hier in onze Food Journal.

Zijn de rijstsoorten biologisch?

Wij bieden een grote variatie aan biologische rijst, omdat al onze rijstsoorten gecertificeerd biologisch zijn. Met onze biologische rijstpudding, biologische sushirijst, biologische risottorijst en meer, krijg je de beste kwaliteit rijstkorrels rechtstreeks aan je deur. Onze biologische rijstvlokken zijn ook van biologische kwaliteit.

Wat is het verschil tussen witte en bruine rijst?

KoRo heeft twee verschillende soorten basmatirijst in zijn assortiment. Bruine basmatirijst wordt ook wel bruine rijst of volkorenrijst genoemd. Dit komt omdat de rijstkorrels volledig natuurlijk zijn en niet gedopt zijn. Witte rijst wordt ook wel gepolijste rijst genoemd. De rijstkorrels worden gepeld, waardoor ze langer kunnen worden bewaard en een zachtere textuur en een kortere kooktijd krijgen. Natuurlijk vallen onze rondkorrelige rijstsoorten ook onder de categorie witte rijst: de biologische rijstpudding en de biologische sushirijst.

Waar kan ik lekkere recepten voor rijstgerechten vinden?

Omdat we je altijd nieuwe inspiratie willen geven, hebben we de lekkerste rijstgerechten verzameld in onze Food Journal. Je vindt er onder andere heerlijke recepten voor Aziatische gebakken rijst of glutenvrije rijstepap. Met onze risottorijst kan je gemakkelijk heerlijke walnootrisotto maken, net als in Italië. Of kokosrijstpudding met warme bosbessen, wie watert er niet in z'n mond? Met onze biologische rijstvlokken kan je ook elk gerecht in een handomdraai verfijnen.

Waar komt KoRo rijst vandaan?

Waar de rijst vandaan komt, hangt helemaal af van de soort. Omdat wij je de maximale smaakbeleving willen geven, proberen wij zo dicht mogelijk bij de oorsprong in te kopen. Want, zoals we allemaal weten, smaakt het het best waar het vandaan komt. Onze biologische jasmijnrijst komt traditioneel uit Thailand en onze basmatirijst komt traditioneel uit India. En hoe kan het ook anders, onze risotto rijst komt uit Italië.

Is rijst glutenvrij?

 

Rijst is normaal gesproken van nature glutenvrij. Aangezien kruisbesmetting echter vaak kan voorkomen, is het raadzaam de productspecificaties van de verschillende rijstsoorten nauwkeurig te bekijken.