Abonneer je op onze nieuwsbrief , bestel en ontvang een gratis mason jar!

Rijsmandje rond

€ 8,50*

€ 11,50*

Prijzen incl. btw en excl. verzendkosten

Vul je e-mailadres in het onderstaande veld in en wij laten je weten wanneer het product weer op voorraad is.
Door het formulier in te dienen accepteer ik de algemene voorwaarden evenals de privacybeleid.

Koop nu: Rijsmandje rond

De meest teleurstellende zin uit onze kindertijd: "Nee, we hebben thuis nog brood". Kijk hoe wij je jeugdtrauma's in een mum van tijd omzetten in echte broodliefde. Hoe? Stel je voor dat de geur van versgebakken brood door je huis waait. Als je het snijdt, is het lekker knapperig van buiten en heerlijk zacht van binnen, en dan smeer je je favoriete broodbeleg erop... Doet dat je niet watertanden? Wij voorzien jou van alles wat je nodig hebt voor KoRo broodtherapie: het fijnste meel voor het luchtigste deeg, pompoenpitten voor knapperigheid en agavesiroop voor een beetje zoetheid. Om ervoor te zorgen dat het deeg groot en zacht wordt en ook de professionele korrel van het oppervlak krijgt, heb je maar één ding nodig: een rijsmand! Dan kun je oma's recept in een handomdraai maken. Treed met trots in grootmoeders voetsporen - koop nu een rijsmand!

Rijskorf van rietsuiker voor het perfecte brood

Onze rieten manden zijn gemaakt van natuurlijk rotan. Je krijgt dus 100% brood en 0% chemicaliën wanneer u de deegschraper met onze vorm zwaait. Onze ronde vorm meet 22 x 8 x 7 cm en is dus middelgroot. Er kan gemakkelijk 0,75 - 1 kg deeg in. Als je meer zin hebt in ovaal, langwerpig brood, kunt u ook onze ovale rijskorf bestellen. Het is gemakkelijk te gebruiken: Na de hoofdrijstijd legt jij het deeg gewoon gedurende ongeveer 30 minuten in de met bloem bestoven mand. Het linnen inzetstuk bedekt je deeg tijdens de rijstijd en zorgt voor een los, luchtig volume! De stof heeft ook een verkoelend effect waardoor het deeg niet uitdroogt en langer vers blijft. Pluspunten voor de mooie korrel van het deeg, die je uit de rijsmand krijgt als je het deeg op de bakplaat laat vallen. Als je wilt, kun je de mand hergebruiken op de eetkamertafel, bijvoorbeeld om fruit, gebak of je zelfgebakken brood in te bewaren. Laat de carrière van de bakker beginnen!

Koop Bewijsmandje van KoRo

Onze ronde rijsmand van natuurlijk rotan met praktisch linnen doek tovert de perfecte, lichte en luchtige broden uit rauwe deegstukken voor thuis of de bakkerij. Of je nu een professional bent of een beginner, slechts één rijskorf scheid je van groot broodplezier. Begin met luchtig haverbrood of sappig yoghurtbrood. Strek je vingers en ga kneden, koop nu rijsmandjes!

Productnummer: BROT_002
Inhoud: 1 stuk
Fabrikant KoRo
EAN/GTIN 4260718294443
Allergie-informatie Uitleg sporenindicatie
Levering Levertijd buiten Duitsland
Toevoeging etiket Ingrediënten, voedingswaarden en verpakking kunnen variëren. Raadpleeg de productbeschrijving voor de juiste informatie.
Vragen & antwoorden: Rijsmandje rond
Geen zoekresultaten gevonden.
Houtpulp, rietsuiker of plastic - de meningen verschillen. Voor onze proefkorf hebben we gekozen voor natuurlijk rotan, d.w.z. riet van rasechte stamboom. Daar zijn twee redenen voor: Manden van kunststof zijn in feite niet meer dan kommen. Hoewel ze het deeg niet uitdrogen, zijn ze minder fris en luchtig. Bovendien laten rieten manden met natuurlijke materialen fijne groefjes achter die het uiterlijk vorm geven en het geheel er professioneler (en als we eerlijk zijn, veel mooier) doen uitzien. Bovendien heeft onze proefkorf een linnen hoes met een mooi KoRo motief. Het inzetstuk bedekt uw deeg tijdens de rijstijd op een vuilafstotende manier. De linnen stof heeft ook een verkoelend effect: het deeg droogt niet uit en blijft langer vers.
Bloem het mandje en het brood voor gebruik nog eens goed door. Leg het deeg na de hoofdrijstijd losjes in de rijsmand (aandrukken is eerder contraproductief). Doe er dan een linnen doek over en laat het deeg gisten. Nu kun je de oven opwarmen. Normaliter mag het deeg niet langer dan 30 minuten in de mand blijven voordat het in de oven wordt geplaatst.
Of het nu gaat om een bakkersbehoefte of een vrijetijdshobby, onze rijsmand is geschikt voor iedereen die zich in de keuken wil uitleven op het gebied van broodbakken. En als dat niet het geval is, is hij ook geschikt als chique brood- of serveermandje!
Je hoeft niet altijd een rijsmandje te gebruiken als je brood bakt. In noodgevallen kan een voldoende grote slakom of een pastazeef als vervanging worden gebruikt. Als u improviseert, moet u er echter rekening mee houden dat uw deeg niet optimaal zal rijzen en dat u het zonder de mooie groeven zult moeten stellen.
Als u het deeg gewoon uit de vorm kiept, kan het zijn vorm en structuur verliezen. Daarom is het handig om het met bakpapier beklede rooster ondersteboven op de mand te zetten en dan uit te draaien.
Een rijsmandje geeft het deeg wat rust vóór het bakken en bevordert een optimale gisting. Dit proces wordt ook wel "piece proofing" genoemd. Het deeg krijgt echter niet alleen rust, maar kan zich ontwikkelen en de gewenste vorm aannemen.
Na de tijd in de rijsmand, moet het brood bakken ... Maar wanneer is het deeg klaar om te bakken? Er bestaat een vingerdruktest die u kunt gebruiken om te bepalen of uw deeg de perfecte consistentie heeft bereikt. Als het deeg te klein lijkt wanneer u erop drukt en veel weerstand biedt, is het nog niet klaar om te bakken. Is hij daarentegen plat en laat hij duidelijk zichtbare vingerafdrukken na, dan heeft hij waarschijnlijk te lang gegist. Je hebt de jackpot als hij groot en elastisch is en weinig weerstand biedt. Belangrijk, voordat u verder gaat met bakken: bak de rijsmand nooit met het deeg! Leg het deeg in plaats daarvan op een met bakpapier bekleed rooster en zet het dan in de oven!
Deze rijsmand heeft een ronde vorm.
De ronde rieten rieten rieten mand meet 22 x 8 x 7 cm en is dus middelgroot. Je kunt er ongeveer 0,75-1 kg deeg in gisten.
Als u uw nieuwe rijsmand na gebruik wilt schoonmaken, hoeft u er niet veel aandacht aan te besteden. Als u het met veel meel hebt bestoven, hoeft u het alleen met een borstel schoon te maken. U kunt het ook af en toe met water schoonmaken, maar zet het dan in de zon te drogen, zodat u het vocht uit de mand kunt krijgen.
Vooral vóór het eerste gebruik moet u uw rijsmand goed met bloem bestrooien, evenals uw deeg. Er is dan minder meel nodig voor later gebruik, omdat er altijd wat residu overblijft als je het eruit tikt. Roggemeel is hiervoor bijzonder geschikt, maar tarwe of spelt doen het ook goed in de bakbereiding.
Prijsontwikkeling

Dit is hoe de prijs zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld

Alle informatie zonder garantie!

Wat anderen zeggen over Rijsmandje rond

4.9/5

13 Reviews


12
1
0
0
0

5 sterren

4 sterren

3 sterren

2 sterren

1 ster

Upload alleen afbeeldingen en video's met een maximale grootte van 4 MB / stuk. Toegestane formaten zijn: jpg, png, mp4, mov

Tevreden klanten

Anoniem

05.01.2024

Zeer goed

Erg mooie mand, stevig en regelmatig. Snelle levering.

Kritische klanten

Anoniem

24.02.2022

Een beetje kleiner dan verwacht.

Een beetje kleiner dan verwacht.

Anoniem

04.04.2024

Geweldig product!

Zeer goede kwaliteit! Het mandje houdt het deeg in de vorm en laat een mooi patroon achter

Anoniem

01.03.2024

Een must-have voor liefhebbers van bakkerijproducten 😍

Geweldige kwaliteit en vorm! Ik kijk ernaar uit om ze uit te proberen! Ik wil al zo lang een proefdrukmandje en ben nu superblij dat KoRo er een paar in de aanbieding heeft.
L

Laura W.

04.02.2024

Erfüllt den Zweck

Erfüllt den Zweck, schön verarbeitet und schnell geliefert

Anoniem

12.01.2024

Waar voor je geld, geweldig om het deeg mee te bedekken

Mooie proefdrukmand, ik vind het vooral leuk dat de omslag is bijgevoegd.

Anoniem

11.01.2024

Goedgekeurd Ik kan niet wachten om het uit te proberen

Ik heb het nog niet gebruikt, maar ik heb er al veel in de winkels gezien en ik kan zeggen dat de kwaliteit en het vakmanschap me erg goed lijken, terwijl de prijs wat kan ik zeggen....excellent

Anoniem

05.01.2024

Zeer goed

Erg mooie mand, stevig en regelmatig. Snelle levering.

Anoniem

10.11.2022

Top

Prijs/prestatieverhouding super

Anoniem

21.04.2022

Zeer nuttig

Perfect formaat voor een brood!

Anoniem

09.03.2022

Ideaal voor hobbybakkers

Super formaat en verwerking, ook mega praktisch met de linnen doek. Ik ga binnenkort een nieuw zuurdesembrood bakken!

Anoniem

24.02.2022

Een beetje kleiner dan verwacht.

Een beetje kleiner dan verwacht.

Klanten kochten ook