Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang een exclusieve kortingscode!
🗓 06-03-2018 👤 Marie Schildt

Boekweitpannenkoeken met gepofte amarant

Boekweitpannenkoeken met gepofte amarant, een geweldige glutenvrije optie die ook nog eens snel te bereiden is!

Boekweitpannenkoeken met gepofte amarant

Pannenkoeken - wie houdt er niet van? Oorspronkelijk uit Amerika, worden pannenkoeken over de hele wereld gegeten en niet zonder reden! Vandaag hebben we een gezonde versie van dit heerlijke dessert voor je: Boekweitpannenkoeken met een superfoodsaus. Dit moet je zeker proberen en misschien wel maken voor je volgende ontbijt!

Ingrediënten (voor ongeveer 8 pannenkoeken):

Voor de superfood saus:

  • 5 dadels
  • 4 bevroren stukjes ananas
  • 15 g frambozen
  • 40 ml (soja)melk

Bereiding

Begin met het voorbereiden van het beslag: Doe hiervoor alle ingrediënten in een kom en mix tot je een romige consistentie hebt. Verwarm vervolgens de pan voor, giet het beslag erin en vorm kleine pannenkoekjes door de pan te draaien. Bak het beslag voor de boekweitpannenkoekjes ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur en draai ze dan om. Herhaal deze stap tot het beslag op is. Laat voor de saus de dadels zacht worden in de melk. Pureer de dadels (met de melk) in een blender samen met de ananasstukjes en frambozen tot er een saus is ontstaan. Je kunt nu de pannenkoeken op elkaar stapelen, serveren met de vruchtensaus en wat toppings en genieten maar!

Met dank aan Lena voor dit geweldige recept! Ze heeft ook een Instagram-account waar ze foodblogger is.

Instagram: lenaliciously

Bijpassende producten