🗓 12-04-2021 👤 Melli 🕒 60 Notulen 👍 Medium

No-Bake Chocolade Kersen Brownie Cake

Geen zin om de oven aan te steken? Probeer dan de heerlijke taart van onze receptenschrijfster Melli!

No-Bake Chocolade Kersen Brownie Cake

Ingrediënten

Voorbereiding

Stap 1

Laat de kersen een nacht weken in kersenbrandewijn of zoete wijn of giet er heet water overheen en laat ze ongeveer een half uur trekken.

Stap 2

Maal ondertussen de amandelen tot een fijn meel in een blender of keukenmachine tot het mengsel een pasta begint te worden. Als je wilt, kun je ook een paar amandelen wat grover laten.

Stap 3

Voeg dan cacao, het resterende notenmeel, kokosolie, amandelpasta, vanille-extract, 2-3 dadels (afhankelijk van de gewenste zoetheid) en kruiden toe en mix tot een dikke kleverige pasta.

Stap 4

Giet ongeveer tweederde van het beslag in een kleine cakevorm en druk stevig aan op de bodem. Zet de rest opzij.

Stap 5

Pureer de geweekte, geconserveerde zure kersen samen met 2-3 dadels (afhankelijk van de gewenste zoetheid) in een blender en verdeel de dadel-kersenpasta over de deegbodem.

Stap 6

Vorm de marsepein tot een bal en rol deze uit zodat een schijf ter grootte van de taartvorm kan worden uitgesneden of gevormd, en leg deze vervolgens bovenop de taart.Restjes marsepein kunnen nog als decoratie worden gebruikt.

Stap 7

Giet vervolgens de rest van het cakemengsel op de marsepeinlaag en verdeel het gelijkmatig.

Stap 8

Zet de taart in de koelkast en bereid ondertussen de pure chocolade of smelt hem in een bain-marie.

Stap 9

Verdeel de chocoladecrème over de taart en strijk hem glad. Versier met toppings naar keuze, bijvoorbeeld hagelslag, stukjes marsepein, gedroogde bloemen of sierkersen.

Stap 10

Zet de taart terug in de koelkast en laat hem volledig opstijven.

Stap 11

Snijd met een heet keukenmes en geniet.

Bijpassende producten