🎄 Dubbele kerstvreugde: 2 halen 1 betalen op alle adventskalenders met de code ADV2FOR1 en krijg de goedkoopste helemaal GRATIS! 🎄
🗓 26-10-2019 👤 Laura Wittmann 🕒 40 Notulen 👍 Medium

Aardappelreepjes met jackfruit

In dit recept maakt de veelzijdige jackfruit deel uit van een hartig gerecht en dient het als een puur plantaardig en vetarm vleesalternatief.

Aardappelreepjes met jackfruit

De zoete en rijpe jackfruit wordt in de landen van oorsprong reeds lang gebruikt als fruitig dessert of wordt in geroosterde vorm als chips gegeten. Om het als vleesvervanger te kunnen gebruiken, moeten de vruchten onrijp worden geoogst en in pekel worden gepekeld. De neutrale smaak van het vlees kan heerlijk worden gekruid met kruiden of marinades - zoals in dit recept.

Ingrediënten

Voorbereiding

  • Schil eerst de aardappelen en snijd ze in de lengte in dunne reepjes. Doe ze vervolgens in een grotere kom en voeg 1 eetlepel olijfolie, zout en peper naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Spreid de aardappelreepjes uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven op 220 °C gedurende ongeveer 30 minuten op de middelste plank.
  • Verhit intussen een pan met 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Snijd de ui in blokjes en bak kort. Voeg de jackfruit, zout, peper, paprikapoeder en het water toe. Sauteer ongeveer 10 minuten, af en toe roeren. Haal dan van het vuur tot de aardappelreepjes gaar zijn.
  • Haal de aardappelreepjes uit de oven. Verdeel de jackfruit en kaas erover en bak nog 10 minuten in de oven, serveer dan.

Etenstijd!

Bijpassende producten