🎄 Dubbele kerstvreugde: 2 halen 1 betalen op alle adventskalenders met de code ADV2FOR1 en krijg de goedkoopste helemaal GRATIS! 🎄
🗓 13-11-2018 👤 Anna-Lena Jacques 🕒 15 Notulen 👌 Gewoon

Apple Cinnamon Granola

Geen in de winkel gekochte granola kan zelfgemaakte granola vervangen! Er is echt niets beters dan de geur van vers gemaakte granola in huis. Niet alleen is deze granola perfect voor het koude seizoen, maar hij heeft ook geen suiker of olie nodig. De olie in dit recept is vervangen door aquafaba (kikkererwtenwater). Klinkt op het eerste gezicht vreemd, maar de granola wordt super knapperig en heerlijk.

Apple Cinnamon Granola

Ingrediënten:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden boven- en onderwarmte. Meng de gerolde haver met het chiazaad, de noten, de kokosbloesemsuiker, het zout en de kaneel in een grote kom. Klop het kikkererwtenwater met een handmixer stijf (duurt 5-10 minuten) tot je een stevig "opgeklopt eiwit" hebt. Voeg nu de ahornsiroop en de vanille toe aan het "losgeklopte ei" en roer nogmaals kort (niet te lang roeren!) Giet het "losgeklopte ei" over het havermoutmengsel en meng goed. Bak in de oven gedurende 25-30 minuten tot ze goudbruin zijn. Halverwege het mengen van de granola. Pas op dat je het niet verbrandt, vooral aan het eind. Laat afkoelen en vul in glazen. Nu kunt u de appelringen in kleine stukjes snijden en ze met de moerbeien door de granola mengen.

Tip: de granola wordt knapperig als hij afkoelt. Wacht niet tot het knapperig is in de oven of het zal verbranden!

Bijpassende producten